Πέντε συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις ASAP, αν αγαπάς τον εαυτό σου!

Πέντε συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις ASAP, αν αγαπάς τον εαυτό σου!

Πέντε συνήθειες που πρέπεινα σταματήσεις ASAP, αν αγαπάς τον εαυτό σου!

Αν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να μας περιγράψει όσο τίποτε άλλο, αυτό είναι χωρίς αμφιβολία οι συνήθειές μας. Αυτό το μεγάλο και «παντοδύναμο» σύνολο από δραστηριότητες της καθημερινότητας, που άλλες εν γνώσει και άλλες εν αγνοία μας, καταλήγουν να «αντανακλούν» αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα, καλύτερα ακόμη και από τον ίδιο μας τον καθρέφτη. Ναι, καλώς ή κακώς, οι συνήθειές μας χωρίς πολλές φορές να το αντιλαμβανόμαστε, είναι εκείνες που μας καθορίζουν στο τέλος.

Ακριβώς για αυτό, η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε, είναι να επικεντρωθούμε σε εκείνες που μας βοηθούν να βελτιώνουμε τον εαυτό ή τη ζωή μας και να αποτινάξουμε μια για πάντα αυτές που… σαμποτάρουν την πρόοδό μας σε κάθε τομέα. Αν θεωρείς πως δεν είσαι σε θέση ακόμη να εξακριβώσεις από μόνη σου, ποιες είναι αυτές οι… παρασιτικές συνήθειες που «ζουν» εις βάρος σου, παρακάτω υπάρχει μία λίστα και ίσως… εντοπίσεις κάποια!

1. Λες «ναι» όταν πρέπει να πεις «όχι»

Πρόκειται για την πιο «εξαντλητική» συνήθεια, αν σκεφτεί κάποιος πως είναι εκείνη που πολλές φορές μας κάνει να αισθανόμαστε άγχος, στρες και θλίψη. Είναι λογικό αν αναλογιστούμε, πόσα πράγματα έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε για να ευχαριστήσουμε τους άλλους, ενώ ιδανικά θα θέλαμε να τα αποφύγουμε. Μάθε λοιπόν πως το «όχι» είναι η πανίσχυρση λέξη που πρέπει να σταματήσεις να φοβάσαι. Είναι η λέξη «κλειδί» που θα σε βοηθήσει να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου πάλι στα χέρια σου. Μην ξεχνάς πως στη ζωή σου, εσύ είσαι προτεραιότητα και όσο φροντίζεις εσένα, τόσο κερδίζεις!

2. Είσαι online 24/7

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το smartphone σου είναι ο μεγαλύτερος «εχθρός» της παραγωγικότητας και της δημιουργικότητάς σου. Αυτό συμβαίνει γιατί εφόσον διαθέτεις λογαριασμό σε κάθε social media, πάει να πει πως είσαι διαθέσιμη σε έναν καταιγισμό ειδοποιήσεων, που σε αποσπούν διαρκώς από το σκοπό σου. Όσο η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, ο πειρασμός να μάθουμε τι συμβαίνει στον έξω κόσμο είναι μεγάλος. Προσπάθησε τις ώρες που είσαι στο γραφείο ή ασχολείσαι με κάποια δραστηριότητα σημαντική για σένα, να παραμένεις offline και το κινητό μακριά από το οπτικό σου πεδίο.

3. Σε… αγνοείς επιδεικτικά

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ατελείωτες και επείγουσες υποχρεώσεις, μας έχουν αναγκάσει να βάλουμε εμάς τις ίδιες σε «δεύτερη» μοίρα. Το ζήτημα είναι να μη καταλήγει αυτή η «λύση ανάγκης» να γίνεται τρόπος ζωής. Αν θεωρείς πως σε έχεις… παραμελήσει, αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο να «ακούσεις» τον οργανισμό σου μέσα από τα «σημάδια» που σου δίνει. Παραμέρισε λίγο τα deadlines, ώστε να σου προσφέρεις ένα θρεπτικό και «πλούσιο» γεύμα στο αγαπημένο σου εστιατόριο. Μην κατεβάζεις τη μία κούπα καφέ μετά την άλλη, έχε ένα μπουκάλι νερό ΑΥΡΑ μαζί σου, να διατηρείς το σώμα σου ενυδατωμένο και υγιές.

4. Κριτικάρεις τους άλλους

Μπορεί να σου φαίνεται παράδοξο αλλά η «κοινωνική» κριτική που ίσως ασκείς στους γύρω σου, είναι το επίπονο μπούμερανγκ το οποίο στο τέλος θα έρθει με φόρα επάνω σου. Μπορεί προσωρινά το λεγόμενο… κους κους να δημιουργεί μία επίπλαστη ευχαρίστηση, με την πάροδο του χρόνου όμως καταλήγει να κουράζει όχι μόνο εκείνους που μας ακούνε, αλλά και εμάς τους ίδιους. Καλύτερα να το «κόψεις» σύντομα, μίας και θα έρθει η στιγμή που δεν θα μπορείς να συγχωρέσεις με τίποτα τον εαυτό σου για το χρόνο που άφησε να πάει χαμένος σχολιάζοντας τους γύρω του. Απομακρύνοντας λοιπόν όλα τα αρνητικά vibes του… gossiping, θα έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος!

5. Μεταθέτεις τα πάντα

Από τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, έλεγες πως θα ξεκινήσεις γυμναστήριο, ώσπου «μπήκε» ο Οκτώβριος. Έπειτα ήρθαν τα Χριστούγεννα, το άφησες για τη νέα χρονιά και πλέον βρισκόμαστε στα μισά της. Μπορεί αυτή η αναβλητικότητα να λειτουργεί ως ένα ανακουφιστικότατο comfort zone, υπάρχουν όμως φορές που σε φέρνει αντιμέτωπη με το στρες και το άγχος για πράγματα που θα μπορούσες να έχεις κάνει, αλλά άφησες για μετά. Σταμάτα λοιπόν να σκέφτεσαι και να μεταθέτεις το παρόν στο μέλλον. Πέρνα στην πράξη!

Extra tip: Last but not least

Αν δεν ξέρεις από πού να κάνεις την αρχή για μία πιο… ευτυχισμένη καθημερινότητα, ο μεγάλος διαγωνισμός του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ, επιβεβαιώνει πως όσο σε φροντίζεις κερδίζεις και γίνεται η απόλυτη wellbeing αφορμή που ζητούσες για να αλλάξεις τα πάντα προς το καλύτερο. Κάθε λευκό καπάκι ΑΥΡΑ 1,5Lt κρύβει έναν μοναδικό κωδικό. Αγοράζοντας το «Νερό του Μήνα» σου που αντιστοιχεί σε 42 καπάκια, κερδίζεις αυτόματα «πλούσια» δώρα Adidas, ενώ από τον πρώτο κιόλας κωδικό, μπαίνεις στο μεγάλο διαγωνισμό με δώρο 5ήμερο στο Euphoria Retreat Spa hotel! Τι λες; Εσύ θα φροντίσεις την ΑΥΡΑ σου;

Μάθε περισσότερα για τον διαγωνισμό ΑΥΡΑ στο www.frontisetinavrasou.gr