Πώς θα είσαι σίγουρος ότι ζεις μία υγιεινή ζωή

Πώς θα είσαι σίγουρος ότι ζεις μία υγιεινή ζωή

Πώς θαείσαι σίγουρος ότι ζεις μία υγιεινή ζωή

Ο δρόμος προς το υγιεινό lifestyle έχει τρεις δρόμους

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι περισσότεροι έχουν στραφεί στις σαλάτες, τα ανθρακούχα νερά και τις… άπειρες ώρες γυμναστικής. Βλέπεις, το πρεστίζ της καλής σωματικής κατάστασης -το να χωράς άνετα στο μαγιό σου δηλαδή- είναι ένας παράγοντας που σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα εξωτερικά και ιδιαίτερα με τον εαυτό σου.

Ωστόσο, όταν μιλάμε για υγιεινή ζωή δεν αναφερόμαστε απαραίτητα στις άπειρες ώρες καθήλωσης στο γυμναστήριο και τις εξαντλητικές δίαιτες. Η ουσία είναι ότι πρέπει να φεύγεις γεμάτος το πρωί από το σπίτι, να κάνεις τις δραστηριότητες της ημέρας και στο τέλος να επιστρέφεις χωρίς άγχη και «ζαλάδες», για να απολαύσεις τον βραδινό σου ύπνο. Γενικότερα, όσο περισσότερο ασχολείσαι με πράγματα και ιδιαίτερα με τον εαυτό σου, βγαίνεις κερδισμένος. Εύκολο; Σίγουρα όχι, ωστόσο δεν παύει να είναι η ιδανική κατάσταση.

Πίνοντας βέβαια ένα μπουκάλι 1,5lt ΑΥΡΑ μπορείς να βγεις πραγματικά κερδισμένος. Διότι πίσω από κάθε λευκό καπάκι κρύβονται κωδικοί, όσους περισσότερους συγκεντρώσεις και καταχωρήσεις στο www.frontisetinavrasou.gr τόσο μεγαλύτερα δώρα Adidas κερδίζεις. Επίσης, όσους κωδικούς καταχωρείς, τόσες οι πιθανότητες να κερδίσεις εσύ το 5ήμερο ταξίδι ευεξίας στο Euphoria Retreat Spa hotel.

Στο θέμα μας όμως τώρα: Πώς θα είσαι σίγουρος ότι είσαι στο σωστό δρόμο;

Ισορροπίαανάμεσα στη γυμναστική και τη διατροφή

Όλα στη ζωή μας ξεκινούν από τη σωστή διατροφή και την άσκηση. Είναι οι δύο παράγοντες που αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά, όταν βέβαια πραγματοποιούνται με την κατάλληλη αναλογία. Δεν χρειάζεται τεράστια προσπάθεια, ούτε εξαντλητικές δίαιτες για να ακολουθούμε μια καλή διατροφή, παρά μόνο προσοχή στην κατανάλωση και ποιότητά τους.

Το ίδιο μέτρο πρέπει να τηρείται με τη γυμναστική, οποιασδήποτε δραστηριότητας. Γυμναστική είναι να πηγαίνεις για τρέξιμο κάθε απόγευμα, γυμναστική μια οργανωμένη μορφή τύπου γιόγκα ή πιλάτες, το ίδιο και το περπάτημα σε διάστημα 2 ωρών.

Όσο συστηματικά τρως κάθε μέρα, τόσο πρέπει να «καταπονείς» και το σώμα σου.

Γιατρός;Μια άγνωστη λέξη

Όλοι μας αρρωστήσαμε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Ωστόσο όταν ακούς κάποιους ανθρώπους να παίρνουν τη μία αναρρωτική μετά την άλλη στο γραφείο ή το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να τους λες «τυχερούς που απέχουν από την εργασία», αλλά να εκτιμάς το ότι ο οργανισμός σου λειτουργεί καλά χωρίς προβλήματα. Η «συχνή σχέση» με τον γιατρό σου, είναι εκεί για να λειτουργεί σαν ξυπνητήρι ότι κάτι κάνεις (ή δεν κάνεις) σωστά σε αυτή τη ζωή.

Καιτέλος ο ύπνος

Αν η διατροφή είναι το «Α», τότε ο ύπνος είναι σίγουρα το «Ω». Το μεγάλο φινάλε της καθημερινότητας, το υπέρτατο κρας τεστ της ημέρας. Εκεί που αποτυπώνεται το ότι οι ώρες μακριά από το σπίτι σου κύλησαν ομαλά η όχι. Το θέμα με τον ύπνο δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα.

Μπορεί να γυρίσεις από το σπίτι «κομμάτια», αλλά όταν ξυπνήσεις να είσαι εξίσου «πτώμα», αλλά και να κοιμηθείς μόλις 5 ώρες και να είσαι γεμάτος ενέργεια για το επόμενο 24ωρο. Ό,τι χτίζεις μέσα στη μέρα, σαν καθρέπτης αποτυπώνεται τη νύχτα. Από σένα εξαρτάται το πώς θα δείχνει.

Επομένως ένα υγιεινό lifestyle δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον διατροφικό παράγοντα αλλά από τη γενικότερη σημασία που θα δώσεις στην κάθε σου κίνηση. Από την επιλογή σου να καπνίσεις ένα τσιγάρο, να πιείς ένα παραπάνω ποτήρι αλκοόλ αντί για νερό ή κάτσεις παραπάνω από όσο αντέχεις έξω, απλώς επειδή το ήθελε η παρέα.

Θέλειςνα βγεις επιπλέον κερδισμένος;

Μπορείς! Πώς; Καταναλώνοντας το «Νερό του Μήνα» το οποίο αντιστοιχεί σε 42 καπάκια μπουκαλιών ΑΥΡΑ 1.5 lt, κερδίζεις αμέσως μοναδικά δώρα Adidas, ενώ από τον πρώτο κιόλας κωδικό που θα καταχωρήσεις στο www.frontisetinavrasou.gr μπαίνεις στην κλήρωση για να διεκδικήσεις ένα «παραμυθένιο» 5ήμερο σε wellness spa hotel! Όσο περισσότερο ασχολείσαι με τον εαυτό σου, βγαίνεις κερδισμένος από το ΑΥΡΑ!

Μάθε περισσότερα για τον διαγωνισμό ΑΥΡΑ στο www.frontisetinavrasou.gr