Βασιλόπιτα, η σοκολατένια: H πεντανόστιμη εναλλακτική πρόταση της Mamatsita

MamaTsita

Ήρθε λοιπόν η ώρα για την Βασιλόπιτα. Αυτήν που την περιμένουν πως και πως τα παιδιά για να την κάνουν φύλλο και φτερό και δεν σταματούν μέχρι να βρουν το πολυπόθητο φλουρί. Για να είμαι λοιπόν δίκαιη και για να αποφύγω τις εχθροπραξίες χρονιάρες μέρες, στη δικιά μας βασιλόπιτα τα φλουριά... είναι πολλά. Όποιο κομμάτι κι αν κόψεις, από μια συγκεκριμένη πλευρά, τσουπ... θα βρεις κι ένα!

Κι έτσι όλοι χαρούμενοι (οι εξής δύο), όλοι τυχεροί. Κι επειδή όπως σου είπα βασιλόπιτα ίσον χαρά παιδιού, την κάνω και σοκολατένια κι έτσι η χαρά είναι διπλή!!!

Αν έχεις ξεμείνει λοιπόν από συνταγή για βασιλόπιτα, ή αν έχεις συνταγή και την κάνεις κάθε χρόνο και θες ν’αλλάξεις λιγουλάκι, σου προτείνω αυτή εδώ και να είσαι σίγουρη πως θα έχεις επιτυχία.

Θα χρειαστείς

2 κουβερτούρες (η μία κατά προτίμηση Πραλίνα)
200 γρ βούτυρο
120 γρ ζάχαρη
6 κρόκους
6 ασπράδια
ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κ γλ κανέλα
1 κούπα φουντούκια αλεσμένα (+ λίγα ακόμη για το γαρνίρισμα)
1 κούπα φαρίνα
200 γρ κρέμα τυριού
2 κ σ ζάχαρη άχνη
τριμμένη κουβερτούρα
σπόρια ρόδι

Λιώσε τις κουβερτούρες και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ χτύπα την ζάχαρη με τους κρόκους. Σε ένα άλλο μπολ χτύπα τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίξε το μείγμα ζάχαρη-κρόκοι στην σοκολάτα κι ανακάτεψε. Στη συνέχεια πρόσθεσε την μαρέγκα κι ανακάτεψε απαλά.

Μόλις είναι έτοιμη, αφήνεις λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρεις και δεν ξεχνάς να βάλεις το φλουρί ή τα φλουριά. Καλύπτεις με την κρέμα τυριού την οποία έχεις χτυπήσει με τη ζάχαρη άχνη.
Στολίζεις με τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια, την τριμμένη κουβερτούρα και τα σπόρια ρόδι.

Περίμενε να πάει 12 και ένα και τότε κόψτην κάνοντας ευχές για μια χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη και πολλές πολλές ... νόστιμες στιγμές!!!
Και του χρόνου!!!
Με αγάπη
MamaTsita

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης