ΓΙΑΤΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ

Κατερίνα Ηλιάκη
ΓΙΑΤΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ

Ένας άντρας μάς λέει 15 λόγους

Γράφει ο Δημήτρης Μαλλάς


Είναι εκεί περίπου στα μέσα Μαΐου που αρχίζεις να αναρωτιέσαι πότε θα φθάσει η στιγμή που περίμενες όλο το χειμώνα: Το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων!


Μία συνήθεια που έγινε ξανά τα τελευταία χρόνια λατρεία, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι θερινοί κινηματογράφοι έχουν αυξηθεί και το κυριότερο βλέπεις ότι δεν υπάρχει πόλη και ειδικά τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα που να μην διαθέτει το δικό του θερινό κινηματογράφο. Αλλά γιατί λατρεύουμε τους θερινούς κινηματογράφους;


Οι λόγοι είναι πολλοί, εμείς σκεφτήκαμε 15, εσείς μπορείτε να προσθέσετε και άλλους στα σχόλιά σας!


1. Διότι -για έναν περίεργο λόγο- σε όποιο θερινό και να πας, έχει δροσιά! Ακόμη και αν ο κινηματογράφος βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, περιστοιχισμένος από πολυκατοικίες. Η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά…


2. Διότι μπορείς να δεις μία από αυτές τις κομεντί που παράγει το Χόλιγουντ και θάβουν οι κριτικοί χωρίς κανένα αίσθημα ψευτοκουλτουριάρικης «ενοχής». Καλοκαίρι είναι, είδαμε και μία χαζοταινία να περάσει η ώρα. Άλλο, φυσικά, που η χαζοταινία ήταν ότι χρειαζόσουν για να χαλαρώσεις μετά από μία ημέρα πίεσης και άγχους.

3. Διότι οι γαλλικές κομεντί είναι πολύ ωραίες το καλοκαίρι, αλλά χάλια το χειμώνα.


4. Διότι μυρίζει γιασεμί. «Κλασική» ατάκα για τα θερινά σινεμά, άλλο που τα περισσότερα δεν έχουν πλέον γιασεμί. Αλλά έχουν λουλούδια.


5. Διότι μπορείς να πας με βερμούδα ή σορτσάκι και να μη σε κοιτάνε περίεργα οι υπόλοιποι θεατές.


6. Διότι είναι πραγματικά απόλαυση να βλέπεις σε μεγάλη οθόνη μία κλασική ταινία όπως ο «Κλέφτης της Ριβιέρας». Καλή η 50άρα τηλεόραση με 4K ανάλυση αλλά κλασική ταινία δύσκολα θα τη δεις σε αυτήν. Θα προτιμήσεις κάτι πιο κοντά σε blockbuster.


7. Διότι που αλλού μπορείς να παρακολουθείς μία ταινία και στο διάλειμμα να γυρίζεις το βλέμμα σου και να βλέπεις την Ακρόπολη;

8. Διότι που αλλού μπορείς να δεις τον Ίλιγγο του Χίτσκοκ και στο ενδιάμεσο να ακούς τους καταρράκτες; (Πραγματικό συμβάν στην Έδεσσα).


9. Διότι ο συνδυασμός σινεμά, θάλασσας και πανσέληνου είναι πραγματικά μοναδικός.


10. Διότι έχει διάλειμμα.


11. Διότι μπορείς να καπνίσεις. (Αυτό αφορά μόνο στους καπνιστές βέβαια).


12. Διότι σου κάνει περισσότερο κέφι να πάρεις μία μπύρα και να δεις την ταινία απ’ ό,τι σε ένα multiplex.


13. Διότι δεν θέλω να δω μία ταινία με 3D γυαλιά. Αν και υπήρξαν θερινά που έδιναν τα προηγούμενα χρόνια αυτή τη δυνατότητα. Συγγνώμη, αλλά δεν πρόκειται να το ξανακάνω.


14. Διότι είναι μία ευκαιρία να χαζέψεις τον ουρανό.


15. Διότι, πολύ απλά, είναι η καλύτερη διασκέδαση το καλοκαίρι.


Αν έχετε να προσθέσετε κάτι, υπάρχουν πάντα και τα σχόλια!