ΣΠΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Κατερίνα Ηλιάκη
ΣΠΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Μετάτρεψε το μπάνιο σου σε χαμάμ!

Γράφει η Κατερίνα Ηλιάκη

Πάντα ήθελες να απολαύσεις την εμπειρία ενός σπα αλλά δεν είχες τα χρήματα; Γιατί δεν δοκιμάζεις να δημιουργήσεις την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης στον δικό σου χώρο; Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγος χρόνος και πολλή δημιουργικότητα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα που ήδη έχεις ή να ετοιμάσεις τα δικά σου από αγνά υλικά που βρίσκονται στη φύση και… στην κουζίνα σου! Το καλύτερο είναι ότι θα προσαρμόσεις την εμπειρία στις προσωπικές σου ανάγκες!

Προετοίμασε το χώροσου και τον εαυτό σου

Καλό θα ήταν να βρεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Η διαδικασία προϋποθέτει ότι θα έχεις αρκετές ώρες στη διάθεσή σου, ώστε να χαλαρώσεις και να απολαύσεις κάθε λεπτό της μοναδικής αυτής εμπειρίας. Σιγουρέψου ότι έχεις κάνει σωστή προετοιμασία και ότι δεν θα χρειαστεί να διακόπτεις τη διαδικασία διαρκώς.

Το καλύτερο με το σπα στο σπίτι είναι ότι μπορείς να χαλαρώσεις πιο εύκολα απ’ ό,τι αν θα βρισκόσουν σε κάποιο κέντρο σπα. Θα βρίσκεσαι μόνη στο χώρο σου, ένα οικείο περιβάλλον στο οποίο νιώθεις πολύ άνετα. Αυτό αυτόματα θα μειώσει το στρες και το άγχος που μπορεί να αισθάνεσαι.

Φτιάξε το κατάλληλο σκηνικό! Άναψε αρωματικά κεριά στο μπάνιο σου γύρω από τη μπανιέρα και χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια. Η μυρωδιά μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σου, καθώς η αρωματοθεραπεία έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία πιες ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι. Πολλές θεραπείες εστιάζουν στην αποτοξίνωση. Ξεκινώντας με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι είναι ο πιο απλός και ταυτόχρονα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τονώσεις το σώμα σου. Επιπλέον μην ξεχνάς ότι θα σε κρατήσει ενυδατωμένη, χαρίζοντας λάμψη στην επιδερμίδα σου!


Σσσς… αρχίζει!

Φρόντισε να υπάρχει ησυχία. Άσε για λίγο το κινητό σου και ξέχνα υποχρεώσεις, μηνύματα, τηλεφωνήματα και ειδοποιήσεις. Βρες την κατάλληλη μουσική που θα ηρεμήσει τις αισθήσεις σου και θα σε βοηθήσει να περιποιηθείς καλύτερα τον εαυτό σου. Συνήθως στα κέντρα ευεξίας προτιμούν ήχους της φύσης και της θάλασσας που θα σε φέρουν έστω και νοητά κοντά της.

Δοκίμασε να εξοικειωθείς με το διαλογισμό που θα σε βοηθήσει σημαντικά να χαλαρώσεις, να απομακρύνεις κάθε αρνητική σκέψη και εξωτερικά ερεθίσματα. Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύεις δεν χρειάζονται ολόκληρες ώρες για τη διαδικασία. Αντίθετα, 10' αρκούν. Κάτσε σε μία καρέκλα με τους ώμους πίσω και τα πόδια σου να πατούν καλά στο έδαφος. Μπορείς να κλείσεις τα μάτια σου αν νιώθεις άνετα. Στη συνέχεια, δώσε βάση στην αναπνοή σου και κάνε εισπνοές και εκπνοές για να αποβάλεις το στρες και το άγχος. Στο ίντερνετ θα βρεις πολλά βίντεο που μπορούν να σε βοηθήσουν…

Μετάτρεψε το μπάνιοσου σε χαμάμ!

Γέμισε την μπανιέρα με ζεστό νερό και κλείσε την πόρτα του μπάνιου. Έτσι θα το μετατρέψεις σε ένα μίνι χαμάμ. Ο ατμός θα προετοιμάσει την επιδερμίδα σου για να απορροφήσει τα ωφέλιμα συστατικά που προσφέρει ο συνδυασμός της ζεστής θερμοκρασίας και του νερού. Απέφυγε το καυτό νερό, που δεν είναι κατάλληλο για το δέρμα σου. Μείνει στη μπανιέρα περίπου 20’ μέχρι να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος. Παράλληλα μπορείς να απλώσεις μία ενυδατική μάσκα στο πρόσωπό σου που θα διεισδύσει σε βάθος με τη βοήθεια της υψηλής θερμοκρασίας.

Απολέπιση τώρα!

Αν θέλεις να κάνεις ένα μπάνιο αποτοξίνωσης μπορείς να προσθέσεις στην μπανιέρα μερικές σταγόνες από αιθέρια έλαια ή άλατα. Προτίμησε φυσικά άλατα και κράτα μια μικρή ποσότητα για να κάνεις μία σύντομη απολέπιση. Αν βέβαια θέλεις το δέρμα σου να γίνει απαλό σαν βελούδο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο scrub ή να φτιάξεις το δικό σου με υλικά από την κουζίνα. Ένα εύκολο και γρήγορο scrub γίνεται σε λίγα λεπτά με καστανή ζάχαρη, ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Τρίψε με κυκλικές κινήσεις το δέρμα κατά μήκος του σώματός σου και ξέβγαλε με άφθονο νερό. Έτσι θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους.

Αλατοθεραπεία: Δοκίμασεμία εναλλακτική μέθοδο!

Αφού λοιπόν η μπανιέρα σου είναι γεμάτη με ζεστό νερό αντί για τα αιθέρια έλαια και τα άλατα που αναφέραμε προηγουμένως, μπορείς να δοκιμάσεις να ρίξεις δύο χούφτες ορυκτό αλάτι, το οποίο θα προμηθευτείς από κάποιο βιολογικό κατάστημα. Οι ευεργετικές ιδιότητες του αλατιού και τα στοιχεία που περιέχει θα απορροφηθούν φυσικά από τον οργανισμό σου και θα σου χαρίσουν λάμψη και φρεσκάδα!

Όταν βγεις από την μπανιέρα είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνεις μασάζ στο σώμα σου, με μία ενυδατική κρέμα ή με κάποιο λάδι σώματος.

Tip: Πριν μπεις στην μπανιέρα κάνε ένα ντους για να απομακρύνεις τους ρύπους από το δέρμα σου.

Αυτό το Σαββατοκύριακο δοκίμασε να αναζωογονήσεις το πνεύμα και το σώμα σου!