ΜΥΛΑΙΔΗ ΣΤΟΥΜΠΟΥ

Κατερίνα Ηλιάκη
ΜΥΛΑΙΔΗ ΣΤΟΥΜΠΟΥ

"Είναι στερεότυπο ότι η γυναίκα που είναι μητέρα δεν μπορεί να συνδυάσει καριέρα και οικογένεια"

Η Μυλαίδη Στούμπου ειναι η διευθύντρια Cloud Productivity Sales σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο

“Τα προβλήματα των εργαζομένων γυναικών ξεκινούν μόλις εκδηλώνουν τη φιλοδοξία τους”

"Πέτυχα αυτό που ήθελα, τώρα πρέπει να βάλω ένα νέο στόχο για το μέλλον" αναφέρει η Μυλαίδη, η οποία νιώθει και ειναι Ασταμάτητη!

Στο «τιμόνι» του Director Cloud Productivity Sales, υπεύθυνη για την αγορά της Γερμανίας και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της πιο νευραλγικής θέσης σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, η Μυλαίδη Στούμπου, οφείλει το όνομά της στη Γαλλίδα νονά της. Εργάζεται για την εταιρία τα τελευταία χρόνια, ωστόσο σε αυτή τη θέση τοποθετήθηκε τους τελευταίους μήνες. Σήμερα τολμά να πει πως έχει πραγματοποιήσει τα όνειρά της και πως κάνει αυτά ακριβώς που είχε φανταστεί όταν ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία. Πάντα ονειρευόταν μια καριέρα σε μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, ονειρευόταν να ταξιδέψει και μέσα από τη δουλειά να γνωρίσει ανθρώπους και διαφορετικούς τρόπους διαχείρισης και επίλυσης προβλημάτων. «Πέτυχα αυτό που ήθελα, τώρα πρέπει να βάλω ένα νέο στόχο για το μέλλον» λέει εξάλλου η ίδια.

“Από τη στιγμή που κάποια έχει τη φιλοδοξία, έχει την ικανότητα, την αντοχή και το όνειρο να πετύχει, είναι κρίμα να μην το προσπαθήσει” αναφέρει η Μυλαίδη και εμπνέει κάθε γυναίκα να είναι ασταμάτητη #ΣΑΝ ΚΟΡΙΤΣΙ

"Σε καμια περίπτωση δεν πιστεύω ότι καάτι που σήμερα ανδροκρατείται πρέπει να γίνει γυναικοκρατούμενο. Απλώς πρέπει να επέλθει η ισορροπία"

Το πλέον απαραίτητο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει μία γυναίκα για να πετύχει είναι να είναι ο εαυτός της. «Η αυθεντικότητα είναι το νούμερο ένα πλεονέκτημα οποιουδήποτε ανθρώπου. Το δεύτερο είναι η αντοχή. Να παίρνουμε το ρίσκο της γνώμης» υπογραμμίζει η διευθύντρια Cloud Productivity Sales που η εμπειρία της της έχει δείξει πως οι γυναίκες περιμένουν να μιλήσουν οι άντρες πρώτα για να εκφράσουν σε δεύτερο χρόνο την άποψή τους. Άποψη της κυρίας Στούμπου είναι πως στο μέλλον δεν θα υπάρχει η ανισορροπία μεταξύ αντρών και γυναικών. «Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι κάτι που σήμερα ανδροκρατείται πρέπει να γίνει γυναικοκρατούμενο. Απλώς πρέπει να επέλθει η ισορροπία. Άνδρες και γυναίκες έχουν διαφορετικά στοιχεία να δώσουν σε μία εταιρεία. Έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες, διαφορετικό τρόπο που αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις, διαφορετικό προσανατολισμό. Οι άνδρες είναι πιο επιθετικοί, σε κάθε τι καινούργιο θα ορμήσουν πρώτοι. Οι γυναίκες είναι πιο οργανωτικές, ασχολούνται πάρα πολύ με τη λεπτομέρεια. Αυτά τα δύο ταλέντα χρειάζονται εξίσου σε μία επιχείρηση. Χρειάζεται και το ρίσκο αλλά και εκείνος ο οποίος θα οργανώσει τα επόμενα βήματα. Δεν θα ήθελα να δω γυναικοκρατούμενες εταιρείες αλλά εταιρείες που δίνουν στους κατάλληλους ανθρώπους τις κατάλληλες θέσεις» επισημαίνει η κυρία Στούμπου.

"Μέσα και από τη δική μου πορεία συνάντησα δυσκολίες, αλλά και σπουδαίες γυναίκες, που εμπνεύστηκα από αυτές"

Για εκείνη δεν υπάρχει το δίλημμα καριέρα ή οικογένεια. «Το θέμα είναι τι θέλει να κάνει ο καθένας με τον εαυτό του στη ζωή. Προσωπικά, δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι μόνο μητέρα, είμαι πολυπράγμων. Θέλω να είμαι και μητέρα, και σύντροφος και φίλη και πολίτης, αλλά θέλω να είμαι και επιτυχημένη -όχι δοξασμένη- σε αυτό που κάνω για να νιώθω ότι εγώ, ως Μυλαίδη, είμαι ανεξάρτητη. Έχω κάνει δύο πράγματα για τον εαυτό μου στη ζωή για να νιώθω περισσότερη αυτοεκτίμηση» λέει φανερά συνειδητοποιημένη για τα όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα. Σημαντική είναι η προσφορά της κυρίας Στούμπου στην πρωτοβουλία «Women On Top» καθώς πιστεύει πως τα κορίτσια θα πρέπει να ενθαρρύνονται να διαλύσουν τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν και να τους δοθούν τα εφόδια για να είναι ασταμάτητα σε κάθε επιλογή τους. Εξάλλου, είναι σημαντικό για τις νέες γυναίκες να αισθάνονται ότι τους δίνονται κίνητρα και υποστήριξη για να πετύχουν τα όνειρά τους. «Είναι μία πρωτοβουλία που με συγκίνησε όταν μου προτάθηκε να συμμετάσχω ως μέντορας. Μέσα και από τη δική μου πορεία συνάντησα δυσκολίες, αλλά και σπουδαίες γυναίκες, που εμπνεύστηκα από αυτές. Σήμερα ηγείται μίας ομάδας «ευαγγελιστών», όπως τους αποκαλούν στην Αμερική, της οποίας στόχος είναι η προώθηση νέων τεχνολογιών, σύμφωνα με τη στρατηγική της εταιρείας, που είναι το Cloud και το Mobility, σε ενδιαφέροντα κοινά, όπως φοιτητές, νέοι επιχειρηματίες, προγραμματιστές, επαγγελματίες πληροφορικής. Πάντα, με γνώμονα την αυθεντικότητα, κοιτά μπροστά και είναι έτοιμη να θέσει νέους, ακόμη πιο υψηλούς, στόχους για το μέλλον.

Η Μυλαίδη Στούμπου αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση για κάθε γυναίκα και για κάθε κορίτσι που θέλει να είναι Ασταμάτητη και να διαλύσει τους περιορισμούς, που προστάζει η κοινωνία.

Μπορείς και εσύ να είσαι Ασταμάτητη #ΣΑΝ ΚΟΡΙΤΣΙ!


Συνέντευξη: Σοφία Μαυραντζά


Φωτογραφίες: Σπύρος Κανατάς