Τρεις συντάκτριες αποκαλύπτουν τα μυστικά τους «όπλα» για τέλειο βλέμμα

Τρεις συντάκτριες αποκαλύπτουν τα μυστικά τους «όπλα» για τέλειο βλέμμα

Όπως η αγαπημένη μας Kat Von D λέει, το μακιγιάζ σου είναι ο τρόπος έκφρασής σου!

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες γυναικών. Εκείνες που προτού βγουν από τα σπίτια τους -για να πάνε οπουδήποτε- χρησιμοποιούν σχεδόν όλα τα προϊόντα μακιγιάζπου βρίσκονται στο νεσεσέρ τους, εκείνες που περιορίζονται στα βασικά και εκείνες που προτιμούν το natural look.

Το τι θα επιλέξει η καθεμιά είναι αναμφισβήτητα θέμα γούστου, ωστόσο, μια πρόσφατη συζήτηση στο γραφείο περί των πλέον αναγκαίων make up προϊόντων, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι παρά τις διαφορές που έχουμε, υπάρχει ένα σημείο όσον αφορά στο μακιγιάζ στο οποίο όλες (μα όλες) δίνουμε σημασία: Το βλέμμα μας! Ναι, όλες έχουμε τα μυστικά μας «όπλα», τα προϊόντα εκείνα που μας βοηθούν να αποκτούμε εύκολα βλέμμα έντονο και διαπεραστικό. Διότι αν - όπως λένε- τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, τότε σίγουρα θέλουμε να είναι προσεγμένα.

Τώρα, λοιπόν, που ήρθε το Καλοκαίρι και το μακιγιάζ μας γίνεται όλο και πιο ελαφρύ, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου μερικά beauty tips -και φυσικά τα προϊόντα- τα οποία μας είναι πλέον απαραίτητα. Πηγή έμπνευσης για εμάς εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί μια make up artist η οποία από ταλέντο στα τατουάζ έγινε φαινόμενο στον χώρο της ομορφιάς και πλέον είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο χάρη στις δημιουργίες της και το μοναδικό στυλ της. Ο λόγος για την Kat Von D, τη γυναίκα που επιμένει στη διαφορετικότητα και την αναδεικνύει.

Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις και θα καταλάβεις πως δεν χρειάζεται να εστιάζεις πάντα στα μάτια για να πετυχαίνεις το πιο όμορφο βλέμμα. Υπάρχουν πολλά ακόμη σημεία του προσώπου σου στα οποία μπορείς να δώσεις έμφαση, για να βγάλεις στην επιφάνεια τη γοητεία και την έντονη πλευρά του χαρακτήρα σου! Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι όπως η ίδια η Kat Von D λέει, το μακιγιάζ σου είναι ο δικός σου τρόπος έκφρασης.

Ειρήνη: Τα βασικά και... απαραίτητα

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η σχέση μου με το μακιγιάζ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από κακή έως... καταστροφική. Παρά τις προσπάθειες της αδερφής μου να μου δείξει πώς βάζουν το μολύβι ματιών ή τον σωστό τρόπο για να εφαρμόζω το make up μου, εγώ φαίνεται πως ήμουν ανεπίδεκτη μαθήσεως. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα όταν ένα ραντεβού σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς πίσω στο μακρινό 2000 και την ανέμελη εφηβεία μου, έμελλε να μου κοστίσει τα -μέχρι τότε- πλούσια φρύδια μου. Η απογοήτευσή μου ήταν μεγάλη και το μέγεθος της... ασχετοσύνης μου, χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια και μια βόλτα σε ένα κατάστημα των Sephora κάπου στο κέντρο της Αθήνας για να κατανοήσω… τι μπορεί να σου κάνει τελικά το κατάλληλο μακιγιάζ. Μια ευγενέστατη make up artist του καταστήματος, πρότεινε να μου δείξει μερικά tips για να τονίσω το βλέμμα μου και -προς μεγάλη μου έκπληξη- δεν της είπα όχι. Έκτοτε κατάφερα να μάθω τα βασικά για το μακιγιάζ και κυρίως, συνειδητοποίησα πόσο -μα πόσο- μεγάλο ρόλο παίζει τελικά για την εμφάνισή μας το κατάλληλο σχήμα φρυδιών!

Πλέον, λοιπόν, όπου σταθώ και όπου βρεθώ, έχω πάντα στην τσάντα μου δύο βασικά και απαραίτητα για έμενα προϊόντα. Το πρώτο είναι ένα υγρό ματ κραγιόν από τη συλλογή Everlasting Liquid Lipsticks της Kat Von D το οποίο δεν τρέχει και έχει μεγάλη διάρκεια.

Tip: Χρησιμοποιείται σαν βερνίκι στα χείλη (δύο στρώσεις είναι αρκετές) οπότε είναι ό,τι χρειάζεται ένα κορίτσι που δεν «το έχει» πολύ με το μακιγιάζ. Επίσης, εγώ προτιμώ τις έντονες αποχρώσεις για να φαίνονται ακόμη πιο φωτεινά τα... μάτια μου!

Το δεύτερο «must» για εμένα προϊόν αφορά -φυσικά- στα φρύδια μου. Αν πριν από μερικά χρόνια ήξερα ότι υπάρχουν… πούδρες φρυδιών δεν θα φρίκαρα κάθε φορά που κοιταζόμουν στον καθρέφτη. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, όμως, όπως λέει και ο σοφός λαός. Η Brow Struck, η πούδρα για τα φρύδια που ανακάλυψα, καλύπτει και κάνει ομοιόμορφα, εντυπωσιακά και λαμπερά τα φρύδια μου, με φυσικό αποτέλεσμα (η συλλογή διαθέτει επτά αποχρώσεις οπότε σίγουρα θα βρεις εκείνη που σου ταιριάζει)! Η συμβουλή μου; Μην σκας διότι όλα λύνονται και διορθώνονται με τα κατάλληλα «όπλα» στο τσαντάκι σου!

Tip: Πριν την εφαρμογή του προϊόντος μην ξεχνάς να καθαρίζεις και να «χτενίζεις» τα φρύδια σου με το ειδικό αξεσουάρ. Βάλε λίγη από τη πούδρα γύρω από τα φρύδια σου για ένα ακόμη πιο λαμπερό και «καθαρό» αποτέλεσμα.

Σοφία: Μάτια και χείλη όλημέρα προσεγμένα!

Είναι αλήθεια πως όταν κάποιος με ρωτά: «Ποιο είναι το πιο δυνατό σου σημείο;», αμέσως απαντώ: «Τα μάτια μου». Δεν είναι πως έχουν κάποιο ιδιαίτερο χρώμα, άλλωστε όλοι το ίδιο πιστεύουν για τα μάτια μου: Είναι κατηγορηματικά εκφραστικά. Συνεπώς, είναι το βλέμμα που κάνει τη διαφορά. Και επειδή γνωρίζω πλέον πολύ καλά, πόσο ρόλο παίζει, έχω αποφασίσει να δίνω στα μάτια μου αυτό που τους αξίζει: Ένταση. Δεν βγαίνω ποτέ από το σπίτι χωρίς να περάσω μια γραμμή eyeliner πάνω από τα μάτια και λίγη μάσκαρα στις βλεφαρίδες μου.

Κάπως έτσι ανακάλυψα το Tattoo Liner της μοναδικής Kat Von D, φυσικά στα Sephora. Είναι ένα υγρό eyeliner με εξαιρετικά λεπτή και εύκαμπτη μύτη για ακριβή και εύκολη εφαρμογή χωρίς προσπάθεια. Ακόμη και το πρωί, που δεν έχω πιει καφέ, δεν χρειάζεται… μαεστρία για να βάλω eyeliner. Είναι πανεύκολο στη χρήση. Για μια διακριτική γραμμή που τονίζει το βλέμμα, γλιστράω απαλά το πινέλο από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία του ματιού, παραμένοντας όσο το δυνατόν πιο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων. Μάλιστα, ρυθμίζω την πίεση για να κάνω τη γραμμή πιο λεπτή ή πιο παχιά, αφού το πινέλο εφαρμογής αποτελείται από 325 τρίχες, που επιτρέπουν να σχεδιάζουμε λεπτές αλλά και παχιές γραμμές!

Tip: Έχει διάβροχη σύνθεση μεγάλης διάρκειας που δεν σβήνει και δεν τρέχει.
Extra tip: Το Tattoo Liner στην απόχρωση Trooper είναι το αγαπημένο μου, όπως και της Kat Von D!

Ωστόσο, το γεγονός πως δεν έχω πλούσια… χείλη, με έχει οδηγήσει στο να έχω πάντοτε μαζί μου ένα κραγιόν. Καθώς, αν τα χείλη μένουν άχρωμα, μοιάζουν ακόμη πιο μικρά. Κάπως έτσι ανακάλυψα τη συλλογή Studded Kiss Cream, που είναι η μεγαλύτερη και πιο ελκυστική συλλογή της Kat Von D. Από το nude στο κόκκινο μέσω ποπ αποχρώσεων, μπορείς κι εσύ να ανακαλύψεις μια ολοκληρωμένη συλλογή για κάθε λουκ, καθώς διατίθεται σε 40 εξαιρετικά έντονες αποχρώσεις, με τρία διαφορετικά φινιρίσματα: Ματ, ιριδίζον και μεταλλικό.

Και επειδή είμαι και pescatarian, θα πρέπει να σου πω πως η Kat έχει ελέγξει και εγκρίνει τη σύνθεση κάθε απόχρωσης της συλλογής Studded Kiss ως 100% vegan (δεν περιέχουν κανένα συστατικό ζωικής προέλευσης) και cruelty-free (δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα)!

Tip: Η τελευταία δημιουργία της συλλογής είναι η απόχρωση «White Out», ένα καθαρό λευκό εμπνευσμένο από τα εργαλεία των καλλιτεχνών για ανάμειξη και προσαρμογή όλων των χρωμάτων και τέλεια εμφάνιση χειλιών!
Extra tip: Η Kat έχει σχεδιάσει την έντονα μαύρη θήκη των κραγιόν Studded Kiss εμπνευσμένη από το βραχιόλι της, στολισμένο με τρουκς, και είναι πραγματικά σαν κόσμημα!

Μαργαρίτα: Το Καλοκαίρι θέλειαπαλό μακιγιάζ κι ένα ύφος… φυσικό!

Το Καλοκαίρι ήρθε και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στα πλάνα μου για το look της πόλης (αλλά και του νησιού) δεν είναι τα πολλά καλλυντικά και το βαρύ μακιγιάζ. Αφενός, γιατί με το έντονο μαύρισμα με κάνει να φαίνομαι πολύ μεγαλύτερη και αφετέρου, διότι με το έντονο μακιγιάζ χάνω το ανάλαφρο στοιχείο του χαρακτήρα μου. Δεν εστιάζω σε μάτια, χείλη ή φρύδια αλλά προτιμώ να δημιουργώ ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα σε όλη την επιφάνεια του προσώπου μου. Πως θα το καταφέρω; Φέτος, η αγαπημένη μου καλλιτέχνιδα τατουάζ και φαινόμενο στον χώρο της ομορφιάς, Kat Von D, συνεργασία με την διαχρονική εταιρεία Sephora, με βοηθούν να ξεχωρίζω με τον πιο εύκολο τρόπο και να καλύψω κάθε ατέλεια στο πρόσωπό μου.

Αυτή ήταν και η συνεργασία που με έφερε κοντά με την απόλυτη παλέτα contouring Shade + Light. Η παλέτα που περιλαμβάνει 6 ματ αποχρώσεις, βρίσκεται στο πλευρό -και την τσάντα- μου καθημερινά και με βοηθά να εγκλωβίσω όλους τους τόνους σκιάς και φωτός.

Tip: Διάλεξε κι εσύ την παλέτα μακιγιάζ που περιλαμβάνει αποχρώσεις για όλους τους τύπους επιδερμίδας.

Εμπνευσμένη από τις παλέτες ζωγραφικής, η Kat Von D φρόντισε η παλέτα contouring Shade + Light να περιλαμβάνει ουδέτερες, θερμές και ψυχρές αποχρώσεις για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Έτσι, σε περίπτωση που η κολλητή σου έχει ξεμείνει ή… ζηλέψει την παλέτα σου, να μπορείς να την μοιραστείς μαζί της και το δικό της βουρτσάκι μακιγιάζ. Ποτέ δεν ξέρεις, ίσως την επόμενη φορά το κάνει και επίτηδες!

Με τι μακιγιάζ ταιριάζει; Αυτές τις μεταξένιες πούδρες με την εξαιρετικά λεπτή υφή προσωπικά, τις συνδυάζω πολύ εύκολα με ένα εντελώς natural look, χωρίς πολλά περιττά προϊόντα. Παρόλα αυτά, βλέποντας τις φίλες μου μπορώ να εγγυηθώ πως η παλέτα contouring Shade + Light μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα και να σου εξασφαλίζει την ένταση που επιθυμείς. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις φυσική σκίαση στις περιοχές του προσώπου όπου θέλεις να δώσεις σχήμα και στη συνέχεια τόνισε τα σημεία του προσώπου που θέλεις να αναδείξεις, χρησιμοποιώντας τις ανοιχτές αποχρώσεις.

Tip: Το απόλυτο φυσικό look μπορεί να ολοκληρωθεί με μοναδικά φρύδια

Επειδή ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια κοπέλα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, όπως εγώ, όταν μαυρίζει, είναι τα φρύδια της να τείνουν να μοιάζουν… ανύπαρκτα! Έτσι, για να αποκτήσω μοναδικά φρύδια και το Καλοκαίρι, το μολύβι φρυδιών της σειράς Signature Brow με βοηθά να σχεδιάσω το σχήμα των φρυδιών μου. Με την εξαιρετικά λεπτή και την πρώτη ελλειπτική άκρη που διαθέτει (1 mm x 1,5 mm), τα φρύδια μου αποκτούν σχήμα και χρώμα στο λεπτό.

Το καλύτερο; Η σύνθεση του Signature Brow είναι αδιάβροχη και μεγάλης διάρκειας!

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο όλες συμφωνούμε, λοιπόν, είναι το ότι ένα όμορφο βλέμμα μπορεί πραγματικά να απογειώσει τα look σου και να αποτελέσει το δικό σου «μυστικό» όπλο. Εκείνο, όμως, που πρόσφατα καταλάβαμε είναι το πόση μεγάλη σημασία έχουν μερικές απλές κινήσεις στα μάγουλα, τα χείλη και τα φρύδια για να αναβαθμίσουν ολόκληρη την εμφάνισή σου. Δεν χρειάζονται πολλές στρώσεις make up για να σε κάνουν να αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου. Σε κάποιες περιπτώσεις, το κατάλληλο lipstick, το ιδανικό μολύβι ματιών, οι σκιές που σου ταιριάζουν, αρκούν για να σου προσφέρουν το αποτέλεσμα που θέλεις! Η Kat Von D μας εμπνέει διότι δεν «κολλάει» στα πρέπει και τη ίδια ώρα, κατανοεί τις πραγματικές ανάγκες ομορφιάς μιας σύγχρονης γυναικάς και της προσφέρει τα προϊόντα που χρειάζεται, όπως εκείνα που περιλαμβάνει η νέα συλλογή Brow Collection. Διότι τι θα κάναμε αν δεν είχαμε όλα αυτά τα εκπληκτικά προϊόντα για τα φρύδια μας που με μία κίνηση αλλάζουν ολοκληρωτικά -και προς το καλύτερο- την εμφάνιση και κυρίως, τα βλέμματα μας!