Τρεις συντάκτριες μοιράζονται τα δικά τους «βρώμικα μυστικά»

Τρεις συντάκτριες μοιράζονται τα δικά τους «βρώμικα μυστικά»

Αυτά τα μυστικά είναι... κυριολεκτικά «βρώμικα».

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά

Όσο «καθαρές» και αν θέλουμε να είμαστε, η αλήθεια είναι πως όλες μας έχουμε τα μικρά, «βρώμικα» μυστικά μας. Είναι εκείνες οι «κακές» συνήθειες που δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε και προσπαθούμε εδώ και χρόνια να κρατάμε κρυφές από φίλους και γνωστούς. Είναι τα άπλυτα πιάτα που κάθε μέρα γεμίζουν τον πάγκο της κουζίνας μας, οι λεκέδες στα καθίσματα του αυτοκίνητου μας που κάθε μέρα καλύπτουμε με προσοχή, είναι όλα όσα κάνουμε (ή τρώμε) όταν κανείς δεν μας βλέπει.

Όσο μικρά και αν είναι τα «βρώμικα» αυτά μυστικά, έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή κάθε ανθρώπου που συνειδητοποιεί πως έχει έρθει η ώρα να… λάμψει η αλήθεια. Κάπως έτσι, λοιπόν, και εμείς αντιληφθήκαμε πριν από μερικές ημέρες ότι αν θέλαμε να τη «βγάλουμε καθαρή», έπρεπε να αλλάξουμε συνήθειες και για να το πετύχουμε αυτό, το πρώτο βήμα που έπρεπε να ακολουθήσουμε ήταν να αποκαλύψουμε… τα «βρώμικα μυστικά» της καθημερινότητά μας! Στην περίπτωση, λοιπόν, που ανακαλύψεις και εσύ τον εαυτό σου σε κάποια από αυτά, τότε ίσως τώρα είναι η κατάλληλή στιγμή να ξεκαθαρίσεις και εσύ ορισμένα πράγματα!

Η Μαργαρίτα το ζει βρώμικα στην κουζίνα

Γενικά, δεν μου αρέσουν τα μυστικά. Δεν μπορώ να κρατήσω κανένα μυστικό χωρίς να «καρφωθώ» και σίγουρα, δεν μπορώ να σκεφτώ ένα καλό ψέμα για τα καλύψω το μυστικό μου. Όμως, μερικά μυστικά είναι τόσο «βρώμικα» που τείνεις να… ξεχνάς ότι υπάρχουν! Όπως για παράδειγμα, τα άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη της κουζίνας. Διότι, δεν έχει καμία σημασία εάν η υπόλοιπη κουζίνα μου λάμπει, ο νεροχύτης θα έχει πάντα κάτι άπλυτο μέσα. Θέλεις γιατί μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω; Θέλεις γιατί σιχαίνομαι το πλύσιμο των πιάτων; Ό,τι κι αν είναι, το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή στη ζωή μου έχω βρεθεί να «παλεύω» με τα άλατα του νεροχύτη της κουζίνας. Κι από ό,τι φαίνεται, θα ξανάρθει σύντομα αυτή η στιγμή.

Όσο τακτική κι αν είμαι στη ζωή μου, όσο κι αν φροντίζω να μη χρησιμοποιώ κοινά καύσιμα αυτοκινήτου κι όσο τακτικό κι αν είναι το γραφείο μου, όταν έρχεται η ώρα να πλύνω τα πιάτα και τις κατσαρόλες, ξαφνικά «ξεχνάω» ότι υπάρχουν. Μερικές φορές θα ήθελα τόσο πολύ να έχω έναν συγκάτοικο για αυτές τις δουλειές του σπιτιού, όμως μετά πάλι σκέφτομαι πως θα μάζευα τόσα ακόμη πράγματα από το υπόλοιπο σπίτι και είπαμε, δεν έχω και τόσα… «βρώμικα» μυστικά!

Η Σοφία το ζει βρώμικα στο αυτοκίνητο

«Σοφία, η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά». Αυτό μου έλεγε η μαμά μου από μικρό παιδί και εγώ είχα κάνει σημαία, τουλάχιστον μέχρι τα 20 μου, όταν και άρχισα να εργάζομαι και απέκτησα το δικό μου αυτοκίνητο. Έκτοτε έγινα ένα κορίτσι με πολλά «βρώμικα μυστικά» και ένα λευκό αλλά… βρώμικο αμάξι!

Ναι, ο ελεύθερός μου χρόνος ξαφνικά περιορίστηκε και εγώ, κατέληξα να βρίσκομαι στους δρόμους από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για τη μητέρα και τις φίλες μου, λοιπόν, μπορεί το σπίτι μου να ήταν πρότυπο… καθαριότητας αλλά για όσοι έμπαιναν για πρώτη φορά στο αυτοκίνητό μου είχαν άλλη άποψη για εμένα. Τα πάντα μπορούσες να βρεις στο μικρό, λευκό ΙΧ μου. Από χώμα και σκόνη στα παράθυρα μέχρι τρίχες σκύλου και γάτας (είμαι φιλόζωη, τι να κάνω;), τσίχλες, άμμο και λεκέδες από καφέ και κάθε είδους fast food στα καθίσματα! Πέρα από το ότι το έπλενα… στη χάση και στη φέξη, το χειρότερο σημείο στη δική μου ιστορία είναι ότι το αυτοκίνητό μου είχε ένα ακόμη πιο βαθύ και βρώμικο μυστικό το οποίο λίγο έλειψε να το «βγάλει εκτός». Το ένοχο αυτό μυστικό «άκουγε» στο όνομα… κοινά καύσιμα και όπως τελικά αντιλήφθηκα, με το πέρασμα του χρόνου προκαλούν πολλά -μα πολλά- προβλήματα: Από απώλεια στην απόδοση μέχρι αυξημένη κατανάλωση καυσίμου και από λιγότερο ομαλή λειτουργία έως φθορές και πολλή βρωμιά στον κινητήρα!

Δες το βίντεο και θα καταλάβεις τι εννοώ:

ΒΙΝΤΕΟ

Επειδή, λοιπόν, σε κανέναν δεν αρέσει ένα βρώμικο αυτοκίνητο (ούτε εξωτερικά αλλά ούτε εσωτερικά), αποφάσισα να ότι είχε έρθει η ώρα να.. λάμψει η αλήθεια. Έτσι, λοιπόν, βρήκα όλα τα πολύτιμα tips για να κάνω το αυτοκίνητό μου να αστράφτει κάθε εβδομάδα και κυρίως, έψαξα σε βάθος το θέμα με τα καύσιμα. Έτσι για παράδειγμα, ρώτησα και έμαθα πως οι βενζίνες BP με τεχνολογία ACTIVE (όπως και τα πετρέλαια κίνησης BP με τεχνολογία ACTIVE) είναι τα καλύτερα καύσιμά ενάντια στη βρωμιά για τους βενζινοκινητήρες και μάλιστα, ξεκινούν να αντιμετωπίζουν τις επιδράσεις της βρωμιάς (ακόμη και εκείνης που αφήνουν τα κοινά καύσιμα) από τη στιγμή που βάζει κάποιος μπροστά το αυτοκίνητό του.

Τι με ένοιαξε η βρωμιά στον κινητήρα όμως, θα αναρωτηθείς (και λογικό). Θα σου απαντήσω το εξής: Ακόμη και μία ελάχιστη ποσότητα βρωμιάς σε κρίσιμα μέρη του κινητήρα, μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση κατανάλωσης καυσίμου. Όμως, τα νέα καύσιμα ΒΡ με τεχνολογία ACTIVE είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να καταπολεμούν τη βρωμιά στον κινητήρα, ενώ με συνεχή χρήση, όλα τα καύσιμα BP δίνουν περισσότερα χιλιόμετρα ανά γέμισμα. Και αυτό δεν είναι ένα ακόμη «βρώμικο μυστικό». Είναι η πεντακάθαρη αλήθεια!

Η Ειρήνη το ζει βρώμικαστο φαγητό

Από μικρή ήμουν μυστικοπαθής και μεγαλώνοντας, η μυστικοπάθειά μου πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Τα περισσότερα μυστικά μου, ωστόσο, ήταν και είναι μικρά και αθώα. Όλα εκτός από ένα: Εκείνο που τα βράδια με θέλει να τρώω βρώμικα στο δρόμο και τα πρωινά να υποδύομαι το απόλυτο wellness freak. Ναι, είμαι η κοπέλα που δηλώνει σε όλους ότι μισεί το fast food, είμαι το απίστευτα εκνευριστικό για κάποιους κορίτσι που έχει μόνο φρούτα, λαχανικά, κινόα και ψητό κοτόπουλο στη lunch bag του γραφείου, αλλά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα αλλάζει πρόσωπο και χάνεται στις καντίνες της πόλης για να δοκιμάσει το πιο τέλειο βρώμικο.

Το βρώμικο μυστικό μου θα έμενε καλά κρυμμένο αν ένα βράδυ στις αρχές του μήνα δεν έβλεπα τη Σοφία να παρκάρει μπροστά μου σε μια καντίνα κάπου στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που έτρωγα τη βρώμικη «αμαρτία» μου και μια κόκκινη σως «έλουζε» το λευκό μου t-shirt. Διότι όχι μόνο τρώω βρώμικα αλλά όταν το κάνω, μετατρέπομαι ασυναίσθητα στην πιο βρώμικη εκδοχή του εαυτού μου. Όταν με είδε η Σοφία, έμοιαζα με ένα μικρό, κόκκινο χάος, εκστασιασμένο και χαμένο σε ένα απολαυστικό παραλήρημα. «Σοφία, θα με “πετάξεις” ως το σπίτι;», τη ρώτησα για να πάρω την απάντηση: «Πού να σε πάω έτσι όπως είσαι;».

Να γιατί κάποια μυστικά είναι πολύ βρώμικα για να τα αποκαλύψεις -και να γιατί τα μισά απογεύματα της εβδομάδας «τα βγάζω» πάνω από το πλυντήριο. Όταν τρώω βρώμικα, το κάνω όπως πρέπει και ναι, κάποιες φορές ντρέπομαι για αυτό. Φαίνεται, όμως, πως δεν υπάρχει μυστικό που μπορεί να μείνει κρυφό για πολύ καιρό, πόσω μάλλον όταν αυτό είναι τόσο βρώμικο. Τουλάχιστον, από τότε που η ιστορία με την καντίνα και τη σως που «έτρεχε» στο μπλουζάκι μου αποκαλύφθηκε στο γραφείο, απέκτησα περισσότερες παρέες. Ίσως όλοι τελικά να έχουν τις βρώμικες «αδυναμίες» τους.

Το ζεις κι εσύ... «βρώμικα»; Μήπως έχεις «βρώμικα μυστικά»; Τότε είσαι σίγουρα μια από εμάς!