Ετοιμάζουμε τη βαλίτσα των εορταστικών αποδράσεων!

Ετοιμάζουμε τη βαλίτσα των εορταστικών αποδράσεων!

Οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν αναμφίβολα μια ιδιαίτερη ευκαιρία για χαλάρωση, ξεκούραση και επαφές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Έτσι, ακόμη και αν δεν είσαι «φαν» της εν λόγω εορτής, γνωρίζεις ότι η συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, ενδείκνυται για διασκέδαση και… ταξίδια!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που δεν θέλεις να περάσεις όλη την εορταστική περίοδο στην πόλη, άρχισε να ετοιμάζεις βαλίτσες και προσπάθησε να ανακαλύψεις εγκαίρως τον κατάλληλο προορισμό για να περάσεις μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς. Η χώρα μας βρίθει από πανέμορφα τοπία, πόλεις και χωριά, οπότε σίγουρα θα περάσεις καλά σε αυτή τη χειμερινή απόδραση. Ένα αυτοκίνητο (και δη καλά εξοπλισμένο για να έχεις ένα ασφαλές ταξίδι), οι κολλητές (ή ο σύντροφός σου) και φυσικά, τα κατάλληλα fashion και beauty items αρκούν για να είσαι προετοιμασμένη και απαστράπτουσα, όπου και αν σε βγάλει ο δρόμος σου!

Και επειδή γνωρίζουμε πως ο χρόνος σου είναι περιορισμένος -και στην περίπτωση μιας απόδρασης-express δεν θα προλάβεις να βρεις όσα χρειάζεσαι- εμείς ετοιμάσαμε μία λίστα που σίγουρα θα αποδειχθεί πολύτιμη στο ταξίδι σου.

Beauty queen και στον δρόμο

Ξεκινάμε από τα βασικά, δηλαδή από τα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης που αξίζει να βάλεις στη βαλίτσα των εορταστικών σου αποδράσεων, είτε ταξιδέψεις με τις φίλες σου, είτε με τον καλό σου. Σκέψου «έξυπνα» και πάρε μαζί σου items που δεν θα πιάσουν πολύ χώρο στη βαλίτσα σου και θα σε βοηθήσουν να ανανεωθείς σε ελάχιστο χρόνο.

Τι θα χρειαστείς; Ένα ξηρό σαμπουάν για να «κρύψει» τη λιπαρότητα από τα μαλλιά σου, μαντηλάκια καθαρισμού για το πρόσωπο, μία κρέμα «για όλες τις δουλειές» (θα τη βάλεις στο πρόσωπο και το σώμα για ενυδάτωση), ένα μανό και μία λίμα για να είσαι προετοιμασμένη σε περίπτωση που καταστραφεί το μανικιούρ σου, ένα ματ κραγιόν σε αποχρώσεις του κόκκινου ή του έντονου μωβ (που είναι «hot» αυτόν τον Χειμώνα) για τη βραδινή έξοδο και ένα απαλό lip balm για να λάμπεις το πρωί.

Από το νεσεσέρ σου δεν πρέπει, επίσης, να λείπει μία λευκή σκιά καθώς αποτελεί ένα «must» beauty trend της σεζόν και θα κάνει τις εμφανίσεις σου πιο glamorous και γιορτινές, ένα κονσίλερ και φυσικά, ένα αποσμητικό που δεν αφήνει λεκέδες (δεν θέλεις να δεις λευκά σημάδια στο μαύρο, εορταστικό φόρεμά σου). Λίγα και καλά προϊόντα ομορφιάς, λοιπόν, αρκούν για να σε «καλύψουν» στο ταξίδι σου και να σε κάνεις να αισθανθείς ασφάλεια!

Προσοχή! Σε κάθε περίπτωση, επειδή το θέμα της ασφάλειας δεν αφορά μόνο στην ομορφιά σου (!), μην ξεχάσεις να ακολουθήσεις όλες τις απαραίτητες συμβουλές για ένα ξεκούραστο και ασφαλές ταξίδι! Τι σημαίνει αυτό; Να έχεις μαζί σου άδεια, δίπλωμα και ασφάλεια, να πας στο συνεργείο για έναν έλεγχο του αυτοκίνητου σου πριν το ταξίδι, να τηρείς τα όρια ταχύτητας και τον ΚΟΚ και κυρίως, να ελέγξεις ASAP την κατάσταση των ελαστικών σου!

Αν είναι παλιά ή φθαρμένα πρέπει οπωσδήποτε να τα αλλάξεις πριν το ταξίδι! Πρέπει να οδηγείς με premium και ποιοτικά ελαστικά που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα και τα οποία μπορείς να εμπιστευτείς. Στη δική μας περίπτωση, για παράδειγμα, τα ελαστικά αυτά είναι εδώ και πολλά χρόνια τα Goodyear! Στην περίπτωση δε που ετοιμάζεσαι να ταξιδέψεις σε έναν άκρως χειμερινό προορισμό, τότε σίγουρα πρέπει να «τσεκάρεις» κάποια χειμερινά ελαστικά που έχουν φτιαχτεί για ψυχρές καιρικές συνθήκες.

Fashion icon και στο χωριό

Και μπορεί να χρειαστεί να μπεις στο αμάξι και να πάρεις τα βουνά για να αποβάλλεις το άγχος της πόλης, όμως, ακόμη και σε μία ολιγοήμερη εκδρομή στο χωριό, μπορείς να είσαι το fashion icon που ονειρεύεσαι!

Δεν χρειάζεται, βέβαια, να παραγεμίσεις τη βαλίτσα σου για να πας ένα τριήμερο στα Τρίκαλα Αρκαδίας, ούτε να επιδοθείς σε έναν μαραθώνιο online shopping για να ταξιδέψεις στο Μέτσοβο ή το Περτούλι! Το «έξυπνο» και καλά οργανωμένο packing με βάση τα κορυφαία trends της χρονιάς, θα σε βοηθήσει.

Από τη βαλίτσα σου, λοιπόν, δεν πρέπει να λείπει αυτές τις γιορτές ένα μαύρο και εφαρμοστό ζιβάγκο που θα σου δώσει τον απαιτούμενο -για τη μόδα της εποχής μας- «αέρα» των 90s και το οποία θα συνδυάσεις με μία φούστα το βράδυ και το αγαπημένο σου τζιν το πρωί.

Καλό είναι να έχεις, επίσης, μαζί σου το κλασικό, μαύρο φόρεμα για τη νυχτερινή έξοδο, αθλητικά παπούτσια για τη βόλτα στη Φύση, ένα πουκάμισο ή ένα μπλουζάκι με μία λεοπάρ ή animal print λεπτομέρεια και ένα belt bag όπως εκείνα που έχουν επαναφέρει στο προσκήνιο οι πλέον διάσημοι οίκοι μόδας. Προσοχή, όμως! Αναφερόμαστε σε ένα κομψό τσαντάκι για τη μέση το οποίο θα μπορείς να φορέσεις και σε μια επίσημη έξοδο και ΟΧΙ σε μία «μπανάνα» -όπως εκείνη που φορούσες στο Λύκειο πριν από 15 χρόνια (αν την πρόλαβες)!

Μην ξεχάσεις ακόμη να βάλεις στη βαλίτσα σου δύο ζεστά, φαρδιά και μοδάτα πουλόβερ. Ξέρεις ότι αποτελούν ακόμη ένα «δυνατό» fashion trend και ότι θα τα συνδυάσεις εύκολα με τα αγαπημένα σου κολάν, παντελόνια ή τις μίνι φούστες σου.

Τέλος, καλό είναι να έχεις μαζί σου μερικά scrunchies (τα λαστιχάκια των 90s που έκαναν φέτος δυναμικό «comeback») σε διαφορετικά χρώματα, ή μια μαύρη κορδέλα διότι είναι ένα υπέροχο αξεσουάρ για τα μαλλιά που επέστρεψε -επίσης- στη μόδα και θα φορέσεις με πολλούς τρόπους για να δημιουργήσεις διαφορετικά look.

Όπου και αν πας, να θυμάσαι να μην το παρακάνεις με το packing και κυρίως, να είσαι προσεκτική στις επιλογές σου για να αισθάνεσαι καλά κάθε στιγμή και να έχεις ένα ασφαλές ταξίδι με το αυτοκίνητο! Με λίγα λόγια, πρέπει να είσαι καλά οργανωμένη και ενημερωμένη: Τόσο για τα beauty και fashion items που θα πάρεις μαζί σου όσο και για τα ελαστικά που θα βάλεις στο αμάξι σου!

Σκέψου «έξυπνα» σε αυτή τη χειμερινή «απόδραση» και δεν θα χάσεις! Η κατάλληλη και έγκαιρη προετοιμασία της βαλίτσας και του ταξιδιού σου θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις περισσότερο τις γιορτινές σου διακοπές και να είναι το 2019 το απόλυτο… Goodyear!