SPRING CALLING: Έτσι γίναμε οι πιο Garden Experts της φετινής άνοιξης

SPRING CALLING: Έτσι γίναμε οι πιο Garden Experts της φετινής άνοιξης

Το μεγάλο γεγονός της χρονιάς, είναι εδώ! Αν αναρωτιέσαι φυσικά ποιο είναι αυτό, δεν θα μπορούσε να είναι κανένα άλλο από την ολάνθιστη και ηλιόλουστη Άνοιξη, η οποία μαζί με κάποιες επιδιορθώσεις στον «ζόρικο» καιρό των προηγούμενων ημερών, σταδιακά αλλάζει και την δική μας διάθεση. Ξαφνικά ψάχνουμε όλο και περισσότερες αφορμές να… πάρουμε τους δρόμους, να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας για το καλοκαίρι και φυσικά, να διαμορφώσουμε τους χώρους του σπιτιού ανάλογα, με τέτοιον τρόπο ώστε να απολαύσουμε στο έπακρο το Καλοκαίρι που… κοντοζυγώνει. Αυτό πάει να πει πως, είναι η καταλληλότερη στιγμή του χρόνου να προχωρήσουμε σε όλες τις επενδύσεις που χρειάζεται για να μετατρέψουμε, τον κήπο, την αυλή, την ταράτσα, το μπαλκόνι μας στον ονειρεμένο «Κήπο της Εδέμ» όπου εκεί θα ξεκαλοκαιριάσουμε μαζί με την υπόλοιπη παρέα τους μήνες που έρχονται.


Κι όμως, έχοντας και κατάλληλα εργαλεία και τους κατάλληλους «συμμάχους» στο πλάι μας, μπορούμε να μετατρέψουμε ακόμη και το πιο μη λειτουργικό κηπάκι ή το πιο μικροσκοπικό μπαλκόνι, σε έναν φιλόξενο χώρο χαλάρωσης, που θα χωράει όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, εξίσου ζηλευτό με όλα εκείνα τα «υπερυψωμένα» μπαράκια και τις «μυστικές» αυλές του κέντρου. Μην απελπίζεσαι! Δεν είναι τόσο δύσκολο. Πηγαίνοντας μία βόλτα από τα καταστήματα Praktiker, θα έχεις την ευκαιρία να συζητήσεις με τους… ταχυδακτυλουργούς Garden Experts, οι οποίοι έχουν όλα τα μέσα και σαφώς την εμπειρία, για να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις τον υπαίθριο χώρο που όλο το Χειμώνα ονειρεύεσαι! Εμείς, είχαμε την ευκαιρία να διδαχθούμε δίπλα στους καλύτερους και να «καλωσορίσουμε» μαζί τους την Άνοιξη, στην γεμάτη χρώμα και αρώματα «Ημέρα Κήπου», που πραγματοποιήθηκε στο Praktiker Παλλήνης, αντιμετωπίζοντας μία σειρά από κηπουρικά (και όχι μόνο) challenges!

Ευτυχώς βέβαια, σε όλο αυτό τον ήμασταν μόνοι. Στο πλευρό μας καθόλη τη διάρκεια του event, πέρα από τους Garden Experts που ήταν σε εγρήγορση, μοιράζοντας γνώση απλόχερα, ήταν και η Ελιάνα Χρυσικοπούλου, η Τζένη Μελιτά, ο Γιώργος Βαγιάτας και ο master της κουζίνας Τιμολέων Διαμαντής, στηρίζοντας τις πάντα φιλότιμες, αν και μερικές φορές… ριψοκίνδυνες προσπάθειές μας.

Deco… και πάλι τρέξιμο

Η πρώτη πρόκληση με την οποία ήρθαμε αντιμέτωποι, ήταν κάτι που εκ πρώτης όψης, μπορεί να έδειχνε «παιχνιδάκι», σε καμία περίπτωση όμως δεν ήταν. Δύο προσομοιώσεις μπαλκονιών, μία αριστερά, μία δεξιά, ολόιδιες και εντελώς άδειες, με μοναδικό χαρακτηριστικό ένα μαύρο τραπεζάκι και δύο καρέκλες, έπρεπε μέσα σε δύο λεπτά τα οποία χρονομετρούσαν αντίστροφα από το κινητό του Γιώργου Βαγιάτα, να «μεταμορφωθούν» με διακοσμητικά αντικείμενα εντός και εκτός καταστήματος, στο πιο hot spring spot. Μαξιλάρες, φωτιστικά, χαλιά, σερβίτσια, φαναράκια, γλάστρες πηγαινοερχόντουσαν. Σε μία δημιουργική φρενίτιδα, o Μάριος με τη συντρόφισσα Ελιάνα τόλμησαν να «τρυπώσουν» στα Praktiker, ρισκάροντας να χάσουν επιπλέον πολύτιμο χρόνο, η Τζένη με τη Μάτα, παίζοντας εντός έδρας, έκαναν ό,τι καλύτερο με ό,τι υπήρχε τριγύρω, προσπαθώντας να αναδείξουν το «φτωχικό» τους. Ήταν μία μάχη σώμα με σώμα, που κρίθηκε στις καθυστερήσεις και στο χειροκρότημα του κοινού. Εν τέλει «έκλεισε» με τίμια ισοπαλία και ιδού τα αποτελέσματα. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Οι πιο έμπειροι ψήστες

Τι να τον κάνεις τον κήπο, άμα δεν έχεις ψησταριά; Και τι να την κάνεις την ψησταριά άμα δεν ξέρεις τα… καυτά μυστικά για το απόλυτο BBQ; Ακριβώς επειδή δεν είμαστε όλοι Τιμολέων Διαμαντής για να κάνουμε «φιγούρες» πάνω από τη σχάρα, το δεύτερο και κυριολεκτικά… πεντανόστημο challenge, ήταν αυτό που φόβισε περισσότερο τους δύο συντάκτες. Τη Μάτα τουλάχιστον, γιατί ο Μάριος, έχοντας το ύφος Έλληνα μπαμπά, ο οποίος έχει φάει τα νιάτα του πάνω από τα αναμμένα κάρβουνα, δροσιζόταν με μία παγωμένη μπίρα, γυρίζοντας αμέριμνος τα σουβλάκια γαρίδας, με αξιοζήλευτη μαεστρία, την ίδια στιγμή που η κάθιδρη αντίπαλος, κρατούσε αποστάσεις… ασφαλείας από την ψησταριά. Για τα μάτια του κόσμου αποφασίστηκε ισοπαλία και στο δεύτερο γύρο, με τη Τζένη και το Γιώργο, σε ρόλο κριτή, να ισχυρίζονται πως τα σουβλάκια των δύο παικτών είναι εξίσου γευστικά και καλοψημένα. Κατά βάθος βέβαια, ο… ουρανίσκος του Γιώργου ήξερε την αλήθεια!

Οι επίμονοι και γεμάτοι… ερωτήσειςκηπουροί

Στην τελευταία «στάση» αυτής της μοναδικής περιήγησης, μπορέσαμε να συνομιλήσουμε με εξειδικευμένους επαγγελματίες, αρχιτέκτονες τοπίου, γεωπόνους και… επιστήμονες της κηπουρικής, οι οποίοι μας έδωσαν μερικές «πρώτες βοήθειες» για τη βεράντα και τα φυτά μας. Πιο συγκεκριμένα, μας έλυσαν πολλές απορίες, κάνοντας μία «πρακτική» εισαγωγή γύρω από τα μυστικά της μεταφύτευσης, δείχνοντας βήμα-βήμα πως θα φυτέψουμε με επιτυχία τα δικά μας αγγουράκια, τα οποία και πήραμε σπίτι μας, ενώ μας «σύστησαν» όλες τις νέες τεχνολογίες, τα εργαλεία και τους αυτοματισμούς, οι οποίοι «βασιλεύουν» αυτή τη στιγμή στην τέχνη της κηπουρικής. Συγχρόνως, στην απέναντι ακριβώς πλευρά, οι… μικρότεροι της παρέας, στόλιζαν τα δικά τους γλαστράκια, γνώριζαν από «πρώτο» χέρι τη μαγεία της φύσης και μεταμορφώνονταν σε ξέγνοιαστες πεταλούδες, τίγρης και λουλούδια με τη μέθοδο του body painting!

Πριν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να υποδεχτείς με κάθε τιμή και δόξα τη φετινή Άνοιξη, μην ξεχάσεις να ρίξεις πρώτα μία ματιά στον πλούσιο κατάλογο Κήπου Praktiker. Εκεί θα βρεις όλες τις μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες, που θα σε εμπνεύσουν ακόμη περισσότερο, για να αρχίσεις να σχεδιάζεις στο μυαλό σου τον outdoor «φυσικό» παράδεισο που θα αναδιαμορφώσει τους απεριποίητους εξωτερικούς σου χώρους. Σε κάθε περίπτωση, οι Garden Experts «στρατιώτες», είναι πάντα στη διάθεσή σου, να προτείνουν λύσεις διαμόρφωσης και διακόσμησης που ταιριάζουν στην προσωπικότητα αλλά και τις ανάγκες σου.