Γιατί το Queen.gr φόρεσε το λευκό T-shirt;

Γιατί το Queen.gr φόρεσε το λευκό T-shirt;

Γιατίτο Queen.gr φόρεσε το λευκό T-shirt;

Τρεις συντάκτριες δίνουν την απάντηση

Δεν είμαστε λάτρεις του λευκού. Για την ακρίβεια, τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, θα μας δεις στο γραφείο με μαύρα, κόκκινα ή γκρι. Χθες όμως, ήταν η πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό που και οι τρεις αποφασίσαμε να φορέσουμε λευκά T-shirt στην εταιρεία και ο λόγος ήταν το #WhiteTshirtChallenge του Κοινωνικού Πλυντηρίου SKIP!

Δεν λέμε «ναι» σε κάθε πρόκληση που «συναντάμε» στα social media. Η αλήθεια είναι όμως, ότι το challenge του λευκού T-shirt που θα δεις στο Instagram είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό διαδικτυακό trend. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, σπεύσαμε να βάλουμε και εμείς τα ολόλευκα μπλουζάκια μας και να φωτογραφηθούμε. Το γιατί αξίζει να συμμετάσχεις και εσύ στο #WhiteTshirtChallenge και να φορέσεις το λευκό σου μπλουζάκι, θα το μάθεις παρακάτω.

Σίγουρα όμως, αξίζει να γνωρίζεις ότι για να λάβεις μέρος στο challenge, χρειάζεται απλώς να κάνεις τα εξής:

1. Να ανεβάσεις στο Instagram μία φωτογραφία σου στην οποία θα φοράς ένα λευκό T-shirt

2. Να χρησιμοποιήσεις στο post σου τα hashtag #WhiteTshirtChallenge και #SkipKoinonikoPlintirio

3. Να κάνεις tag το @skip_greece

4. Να προσκαλέσεις τους φίλους σου να ακολουθήσουν το παράδειγμά σου και να δηλώσουν… challenge accepted!

Πίστεψέ μας, είναι για καλό σκοπό διότι για κάθε φωτογραφία που θα «ανεβαίνει» στο Instagram, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip θα προσφέρει πλύσεις αγάπης, με στόχο να χαρίσει τα απορρυπαντικά μιας ολόκληρης χρονιάς στις οικογένειες που στηρίζει το σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού». Αν δεν σε πείσαμε ακόμη, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις περισσότερα για τη δράση του Κοινωνικού Πλυντηρίου SKIP και γιατί θελήσαμε να πούμε «ναι» σε αυτό το challenge!

Η social media addict Σοφία χρησιμοποίησε το Instagram για καλό σκοπό

Η σχέση που έχω αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με το smartphone μου είναι κάτι περισσότερο από στενή και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσες άνετα να με εντάξεις στην κατηγορία των social media addicts. Έπειτα, λοιπόν, από αμέτρητες αναρτήσεις όμως, ένιωθα πως είχε φτάσει η ώρα να χρησιμοποιήσω τα social media για κάτι ουσιαστικό και να συνοδεύσω τα posts μου με τα κατάλληλα hashtag, για τον κατάλληλο σκοπό. Και ο σκοπός αυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το #WhiteTshirtChallenge του Κοινωνικού Πλυντηρίου SKIP το οποίο μέσα σε δύο χρόνια δράσης, μετράει πάνω από 800 τόνους καθαρά ρούχα για τους συνανθρώπους μας! Πόζαρα και εγώ, λοιπόν, με το λευκό μου το μπλουζάκι, χρησιμοποιώντας τα hashtag #WhiteTshirtChallenge και #SkipKoinonikoPlintirio και έγινα μέρος αυτής της ξεχωριστής αλυσίδας προσφοράς.

Οιδωρεάν πλύσεις αγάπης έκαναν την Ειρήνη να δει την καθημερινότητα αλλιώς

Άραγε, πόσες φορές την εβδομάδα αφήνεις τη βρύση να τρέχει -σπαταλώντας άσκοπα το νερό- και βάζεις πλυντήριο για να πλύνεις τρία ρούχα, μόνο και μόνο επειδή τα θέλεις καθαρά ASAP; Στη δική μου περίπτωση η απάντηση είναι… πολλές. Σε αντίθεση με εμάς όμως, χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα σήμερα δεν διαθέτουν πια τη δυνατότητα να καλύπτουν βασικές ανάγκες, λόγω του κόστους ηλεκτρισμού και νερού, έχοντας μάλιστα χάσει την πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό! Ναι, υπάρχουν συνάνθρωποί μας οι οποίοι δεν μπορούν να φορούν κάθε μέρα καθαρά ρούχα και για αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους, δημιουργήθηκε το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP. Προσφέρει δωρεάν πλύσεις αγάπης σε άτομα που έχουν ανάγκη και δημιούργησε με δικά του έξοδα μια σταθερή δομή στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων. Εκεί, παρέχει τα απορρυπαντικά Skip και τα μαλακτικά Cajoline για να καλύπτει τις καθημερινές μπουγάδες άπορων δικαιούχων του Δήμου Αθηναίων -για την ακρίβεια, πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 400 πλύσεις μηνιαίως! Πώς να μην φορέσω κι εγώ, λοιπόν, το λευκό T-shirt μου και να πω «ναι» στο #WhiteTshirtChallenge;

Η Μάτα φοράει το λευκό της T-shirt και φωνάζει «challenge accepted!»

Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος μου, ειδικά τον τελευταίο καιρό, είναι αρκετά περιορισμένος για να ασχολούμαι με τα social media. Ωστόσο, αυτή τη φορά, τα πράγματα ήταν αλλιώς. Το να φορέσω ένα λευκό t-shirt, να ποζάρω για ελάχιστα δευτερόλεπτα μπροστά από τον φακό του κινητού μου και να λάβω μέρος στο #WhiteTshirtChallenge, ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για τους συνανθρώπους μου που έχουν ανάγκη από καθαρά ρούχα, είτε στην καθημερινότητά τους, είτε λόγω κάποιου έκτακτου συμβάντος. Δεν θα ξεχάσω, το γεγονός ότι από την επόμενη ημέρα της πλημμύρας στη Μάνδρα και της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP έστησε μία κινητή μονάδα συγκέντρωσης ρούχων, τα οποία έπλενε και επέστρεφε καθαρά δύο μέρες μετά στους πληγέντες ώστε να τους προσφέρει έστω και την ελάχιστη ανακούφιση. Υπογράμμισε έτσι με τον πιο ανθρώπινο και ουσιαστικά αλληλέγγυο τρόπο, πως ενώνοντας τις δυνάμεις μας, όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε πολλά περισσότερα! Challenge accepted!

Ταβήματα για να λάβεις και εσύ μέρος στο challenge

Ένα λευκό T-shirt, μία Instagramική πόζα και τα κατάλληλα φίλτρα ήταν αρκετά για να λάβουμε και εμείς μέρος στην πρωτότυπη αυτή κίνηση αλληλεγγύης που πραγματοποιεί το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip και να βοηθήσουμε! Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μία και μόνο φωτογραφία αρκεί για να προσφέρεις και εσύ ρούχα καθαρά και να μοιράσεις χαμόγελα σε πολλά παιδιά! Τι μπορείς να κάνεις για να στηρίξεις την ξεχωριστή αυτή δράση;

Να φορέσεις ένα απλό, λευκό μπλουζάκι, να «ανεβάσεις» μία φωτογραφία σου στο Instagram με ένα λευκό T-shirt, χρησιμοποιώντας τα hashtag #WhiteTshirtChallenge# SkipKoinonikoPlintirio, να κάνεις tag @skip_greece και να «προκαλέσεις» τους φίλους σου. Για κάθε φωτογραφία που θα «ανεβαίνει» στο Instagram, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip θα προσφέρει πλύσεις αγάπης, με στόχο να χαρίσει τα απορρυπαντικά μιας ολόκληρης χρονιάς στις οικογένειες που στηρίζει το σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού»!