Υποδεχτήκαμε το φθινόπωρο με DIY διάθεση και χαμόγελο!

Υποδεχτήκαμε το φθινόπωρο με DIY διάθεση και χαμόγελο!

Παρέα με την Praktiker Hellas, γιορτάσαμε για 6η συνεχόμενη χρονιά την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών!

Οδεύοντας αισίως προς την «καρδιά» του Οκτώβρη, με τα πρωινά ξυπνήματα να γίνονται λίγο πιο δροσερά και το καφέ χρώμα των φύλλων να στολίζει τους δρόμους, η διασκέδασή μας αρχίζει να αποκτά όλο και πιο… σπιτική διάθεση. Μπορεί οι απαιτήσεις της καθημερινότητας να μην μας παρέχουν τον ελεύθερο χρόνο που επιθυμούμε, καταφέρνουμε όμως να ξεκλέβουμε λίγες ώρες την εβδομάδα απολαμβάνοντας τη φθινοπωρινή και χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα του προσωπικού μας χώρου, τον οποίο βέβαια έχουμε εξοπλίσει σύμφωνα με τις περιστάσεις. Αυτό σημαίνει πως φλις κουβέρτες, άνετες μαξιλάρες και χρωματιστά χαλιά, αρχίζουν να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους από το πατάρι, δίνοντας έναν ακόμη πιο cozy χαρακτήρα στο σαλόνι και το υπνοδωμάτιο. Αν θέλεις, λοιπόν, να διαμορφώσεις κατάλληλα το παλατάκι σου για υποδεχτείς με κάθε επισημότητα την νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας, τότε η Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών είναι η ιδανική αφορμή που ζητούσες! Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, διάβασε το κείμενο που ακολουθεί και μας ευχαριστείς αργότερα!

Δεν πρέπει να το χάσεις με τίποτα!

Πριν πάρεις τα καταστήματα με τη σειρά και προχωρήσεις σε απερίσκεπτες αγορές, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να ετοιμάσεις μία λίστα με τα πράγματα που λείπουν από το σπίτι σου. Να είσαι σίγουρη πως ό,τι κι αν αποφασίσεις να συμπεριλάβεις, στα καταστήματα Praktiker θα το βρεις αναμφίβολα στην πιο οικονομική τιμή ή ακόμη καλύτερα, θα το φτιάξεις με τα… χεράκια σου! Κι όμως, χάρη στην 6η συνεχόμενη συμμετοχή τους στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, η οποία θα διαρκέσει από 7 έως και 12 Οκτωβρίου με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ), τα Praktiker έχουν ετοιμάσει μοναδικές προσφορές, εκπλήξεις και δράσεις, τόσο για εμάς, όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους των καταστημάτων. Με αυτόν τον τρόπο, αποδεικνύουν και έμπρακτα το φετινό μήνυμα του εορτασμού, «ΓιορτάΖΟΥΜΕ την εξυπηρέτηση και μοιράΖΟΥΜΕ χαμόγελα στους πελάτες και τους εργαζομένους μας». Κακά τα ψέματα άλλωστε, χωρίς τη βοήθεια και την έμπειρη κατεύθυνση του προσωπικού, οι αγορές μας θα ήταν πολύ πιο δύσκολες και χρονοβόρες.

Έχοντας εξελίξει πλέον τις δεξιότητές μου στις DIY δημιουργίες με αφορμή τα Workshops και τα σεμινάρια που διοργανώνει η Praktiker δωρεάν – τα οποία έχουν αγαπηθεί από τους λάτρεις των κατασκευών – αυτή τη φορά μου δόθηκε η ευκαιρία να «ξεδιπλώσω» το ταλέντο μου στα… μαστορέματα, δημιουργώντας τη δική μου ξύλινη διακοσμητική θήκη για ποτήρια κρασιού! Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να κάνεις «ποδαρικό» στη νέα εποχή, ανακαλύπτοντας ταλέντα που ούτε εσύ η ίδια δεν γνώριζες πως είχες και διακοσμώντας με πιο προσωπικές «πινελιές» τον χώρο σου;

It’s all DIY to me…

Τρίτη πρωί, λοιπόν, η ευδιάθετη ομάδα της Praktiker μας υποδέχθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος. Τριγύρω μου υπήρχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, που δεν έκρυβαν με τίποτα την ανυπομονησία τους για την ξεχωριστή εμπειρία που θα ακολουθούσε μετέπειτα. Όπως διαπίστωσα μάλιστα, οι περισσότεροι συμμετέχοντες γνωρίζονταν μεταξύ τους αλλά και με το προσωπικό, αφού όπως με ενημέρωσαν στο τέλος είναι τακτικοί θαμώνες των Workshops. Αφού προετοιμάσαμε τον πάγκο εργασίας και το προσωπικό μάς μοίρασε τα αναγκαία εργαλεία που θα χρησιμοποιούσαμε κατά τη διάρκεια του Workshop, φορέσαμε ετοιμοπόλεμοι τα γάντια μας, πιάσαμε τα γυαλόχαρτα και χωρίς δεύτερη σκέψη, ξεκινήσαμε αμέσως δουλειά!

Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να πραγματοποιήσεις την ίδια κατασκευή, έχει σημασία να γνωρίζεις πως η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη, όπως άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα Workshops που πραγματοποιούνται κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα στα καταστήματα Praktiker.

Extra tip: Να είσαι σίγουρη πως ακολουθώντας με προσοχή τα βήματα που θα βρεις στο τέλος του κειμένου, η χειροποίητη διακοσμητική θήκη για ποτήρια κρασιού που θα αποκτήσεις για το σαλόνι σου, θα καταπλήξει ευχάριστα κάθε καλεσμένο σου!

Γιορτάζοντας και μοιράζοντας χαμόγελα

Πριν καν επιστρέψω στο σπίτι, πρόλαβα ήδη και μοιράστηκα στο ομαδικό chat με τις κολλητές μου μία φωτογραφία από το νέο μου δημιούργημα. Μάλιστα, τις ενθουσίασε τόσο, που την αμέσως επόμενη στιγμή είχαμε πραγματοποιήσει κιόλας την εγγραφή μας για κάποια από τα επερχόμενα εργαστήρια. Διακοσμητικό ξύλινο ράφι, σουπλά από σκοινί, κορνίζα από πέτρα, δίσκος σερβιρίσματος και παιδικές κατασκευές για τους μικρούς μας φίλους, είναι μόνο μερικά από τα εργαστήρια που μπορείς να παρακολουθήσεις μόνη ή με παρέα, χωρίς κανένα απολύτως κόστος, απλά δηλώνοντας τη συμμετοχή σου έγκαιρα!

Τα καλά νέα βέβαια, δεν τελειώνουν εδώ!

Εκτός από workshops, σεμινάρια και παρουσιάσεις από τις McCulloh, DuroStick, Weber, Isomat, V33 και Karcher, καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής Εθνικής Εβδομάδας Εξυπηρέτησης Πελατών, έχεις την ευκαιρία να επωφεληθείς από εκπτώσεις, ειδικές προσφορές (ειδικά αν ανήκεις στο πρόγραμμα πιστότητας myPraktiker), πλούσια δώρα και… πεντανόστιμες εκπλήξεις. Να είσαι σίγουρη πως μία βόλτα στους διαδρόμους των Praktiker, θα σου δώσει όλη την έμπνευση και τις ιδέες που χρειάζεσαι για να προετοιμάσεις τον χώρο σου για την έλευση του φθινοπώρου!


Για να πραγματοποιήσεις την κατασκευή «Διακοσμητική θήκη για ποτήρια κρασιού» θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

›1 κομμάτι ξύλο κόντρα πλακέ θαλάσσης (μεσαίου μεγέθους)

›6 πρόκες-καρφοβελόνες μεγάλου μεγέθους

›πλαστικό χρώμα ή βερνίκι

›πινέλο μεσαίου μεγέθους

›σφυρί

›γυαλόχαρτο

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσεις, αφορά στην προετοιμασία της βάσης, δηλαδή το κομμάτι ξύλο που επίλεξες. Θα ξύσεις προσεκτικά όλες του τις επιφάνειες με το γυαλόχαρτο, μέχρι να σιγουρευτείς πως δεν υπάρχει κάποια εγκοπή ή ακίδα που μπορεί να προκαλέσει κάποιον τραυματισμό.

Όταν ολοκληρώσεις το φινίρισμα, σειρά έχει το δεύτερο και πιο διασκεδαστικό στάδιο, στο οποίο πρέπει να χρωματίσεις την επιφάνεια. Μπορεί εγώ να έχω καταγράψει το πλαστικό χρώμα και το βερνίκι ως εναλλακτικές, εσύ όμως μπορείς πάντα να «παίξεις» με τα χρώματα, τις ποιότητες και να πειραματιστείς με δικές σου πρωτότυπες τεχνοτροπίες. Άλλωστε, το πόσο ξεχωριστό θα είναι το αποτέλεσμα οφείλεται ξεκάθαρα σε εσένα την ίδια!

Στο τρίτο και τελευταίο βήμα, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική, αφού θα χρειαστεί να καρφώσεις τις πρόκες ανά ζευγάρια και σε τέτοια απόσταση μεταξύ τους, ώστε να περνάει ο λεπτός στύλος ενός κολονάτου ποτηριού. Για να καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ, μπορείς να ρίξεις μία ματιά στη φωτογραφία που ακολουθεί και να πάρεις ακόμη επιπλέον έμπνευση!


Μην χάνεις άλλο καιρό! Μπες σήμερα κιόλας στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Praktiker και πραγματοποίησε την εγγραφή σου σε κάποιο από τα απίθανα Workshops που διοργανώνονται με αφορμή την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, καθώς και την υπόλοιπη χρονιά!