Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο μόδα και «στιγμές που αξίζουν»

Ερμιόνη Σαρρή
Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο μόδα και «στιγμές που αξίζουν»

Ανά τον κόσμο πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο τα Fashion Weeks. Λονδίνο, Μιλάνο, Νέα Υόρκη κ.α. Η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας (AXDW) ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και ήμασταν όλοι και όλες εκεί. Ο κόσμος της μόδας έδωσε το δικό του καθιερωμένο ραντεβού για ακόμη μία χρονιά. Το Ζάππειο Μέγαρο υποδέχτηκε τις μοναδικές δημιουργίες των σχεδιαστών και γέμισε με εντυπωσιακά shows.

Ο NESCAFÉ® Gold ήταν εκεί καθ’ ‘ολη την διάρκεια των λαμπερών show του 4ημέρου, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους fashion «στιγμές που αξίζουν».

Είμαι σίγουρη πως ήσουν και εσύ κάπου ανάμεσα εκεί στον κόσμο, να απολαμβάνεις τον αγαπημένο σου NESCAFÉ® Gold και να συζητάς για τις υπέροχες δημιουργίες της Υβόννης Μπόσνιακ, τα ρετρό, πολυτελή μπροκάρ των MI-RŌ και τα African vibes του Βασίλη Ζούλια.

Οι επιδείξεις ξεκίνησαν με τη νέα συλλογή του brand The Mαnnequin Collection, “Girly Geometry”, που συνδυάζει τα έντονα γεωμετρικά πατρόν που χαρακτηρίζουν το brand με πιο girly και αέρινα στοιχεία. Γυαλιστερά υφάσματα και ανάλαφρα τούλια σε αποχρώσεις του μαύρου, λευκού και του γκρι αλλά και παστέλ χρώματα ήταν κυρίαρχα στις περισσότερες δημιουργίες της νέας συλλογής. Κομμάτια που η καθεμία θα ονειρευόταν για την γκαρνταρόμπα της.

Βελούδινα μακριά φορέματα, συνδυασμός πούλιας με δέρμα και εντυπωσιακά μανίκια από οργάντζα δημιούργησαν τις πιο ροκ εμφανίσεις στο fashion show Passager by Nadia Chalimou. Ένα fashion show που πραγματικά μας εντυπωσίασε. Δερμάτινα κρόσσια σε πολλά looks, πανωφόρια με animal print και πλισέ λεπτομέρειες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας της συλλογής. Ακολούθησε η επίδειξη Valtadoros φέρνοντας έναν κυκλαδίτικο αέρα με τη νέα του συλλογή “Cycladic Sunset”


Η Υβόννη Μπόσνιακ , από την άλλη, βρέθηκε για πρώτη φορά στην AXDW σε ρόλο σχεδιάστριας και δήλωσε το εξής : «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι φέτος, για πρώτη φορά ως σχεδιάστρια, στο Athens Exclusive Designers Week και μου δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσω μέσα από τα σχέδιά μου, τη δική μου εκδοχή της γυναίκας σήμερα. Μιας γυναίκας με αυτοπεποίθηση, που διεκδικεί και σέβεται τον εαυτό της. Οι τρεις μήνες προετοιμασίας ήταν ένα μοναδικό ταξίδι. Ο κόσμος της ελληνικής μόδας, με αγκάλιασε και μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να νιώθω για όλη αυτή τη συγκλονιστική εμπειρία.»

Το show που παρουσίασε ο Βασίλης Ζούλιας ήταν πολύ διαφορετικό από όσα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε από εκείνον όλα αυτά τα χρόνια. Ο Έλληνας σχεδιαστής δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε κάτι τόσο ιδιαίτερο και τόσο πρωτότυπο και τα σχόλια ήταν διθυραμβικά. Με οικολογική ευαισθησία σχεδίασε φορέματα όλα φτιαγμένα από φορέσιμη eco ψάθα, ένα «δύσκολο» υλικό που το διαχειρίστηκε με την ίδια συνέπεια όπως τις πολύτιμες υφές που μετατρέπει σε κομψές δημιουργίες. Με την capsule συλλογή του ο σχεδιαστής ανοίγει μια άλλη εποχή για τον ίδιο, προτείνοντας μία out of the box οπτική.

Τις εντυπώσεις έκλεψε για ακόμη μία χρονιά το σχεδιαστικό δίδυμο MI-RŌ παρουσιάζοντας τις φετινές του δημιουργίες στη Σχολή Καλών Τεχνών το βράδυ της Κυριακής, event στο οποίο ο NESCAFÉ® Gold ήταν αποκλειστικός χορηγός. Κρατώντας ένα ποτήρι του αγαπημένου μου λοιπόν καφέ θαύμασα τον Δημήτρη Μαστρόκαλο & τον Γιάννη Ράπτη να ‘επισκέπτονται’ ξανά τις αγαπημένες τους αναφορές στο ρομαντικό παρελθόν και στο DNA του Οίκου τους για να δημιουργήσουν μια προσωπική πρόταση σύγχρονης κομψότητας που εντυπωσίασε για ακόμη μια φορά όχι μόνο τον κόσμο της μόδας που έδωσε σύσσωμος το παρόν, αλλά και τους εκατοντάδες φίλους τους από τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο.


Ρετρό, πολυτελή μπροκάρ και μουαρέ ταφτάδες συνυπάρχουν με βαμβακερά πουκάμισα με club γιακάδες, αλλά και αχνές μουσελίνες και κεντημένες δαντέλες με τραχιά tweed.

Μέχρι την επόμενη Εβδομάδα Μόδας να παραμένετε στιλάτες και να χαζεύετε περιοδικά μαζί με τις φίλες σας και μερικές κούπες NESCAFÉ® Gold. Dear Queen girls… αυτές είναι μερικές από τις στιγμές που αξίζουν!

Tags