Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι που τον κυνηγάς ακόμη, ενώ ξέρεις πως δεν αξίζει

Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι που τον κυνηγάς ακόμη, ενώ ξέρεις πως δεν αξίζει

Είναι το λεγόμενο «κόλλημα», από το οποίο οι κολλητές σου πασχίζουν να σε… ξεκολλήσουν!

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες γυναίκες «το έχουν πάθει»: Δεν μπορούν να «ξεκολλήσουν» από έναν άντρα, αν και ξέρουν πολύ καλά, αποδέχονται και ομολογούν πως «δεν είναι γι’ αυτές». Επομένως, καλό είναι να μην νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου, άσε τις τύψεις για άλλα ζητήματα. Δεν είσαι αφελής, δεν σε διακατέχει αυτολύπηση, δεν είσαι «θύμα». Αν είναι να νιώσεις άσχημα για κάτι, τότε αυτό είναι το γεγονός πως με ένα «κόλλημα» που δεν βγάζει πουθενά, πολύ απλά, στην καλύτερη περίπτωση, μένεις στάσιμη. Ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά και να μην προχωράς στη ζωή σου, είναι κρίμα, δεν είναι;

Γνωρίζεις λοιπόν πολύ καλά πως αυτός ο άντρας δεν είναι για ‘σένα. Το «γιατί» δεν… πληροί τις προδιαγραφές, δεν μας απασχολεί σε αυτό εδώ το κείμενο. Αν είναι τσιγκούνης, σπάταλος, ψηλός ή κοντός, αδιάφορος ή πιεστικός, αν δεν σε υπολογίζει ή αν δεν κάνει βήμα μακριά σου κι αυτό σε πνίγει, δεν μας αφορά. Μας αφορά το ότι εσύ αναγνωρίζεις και παραδέχεσαι πως δεν μπορείτε να είστε μαζί, δεν θέλεις να είστε μαζί, όμως η θεωρία αυτή, δεν εφαρμόζεται στην πράξη. Το πρόβλημα αυτό, μπορεί να έχει μία –ή και συνδυασμό περισσότερων– από τις παρακάτω αιτίες, που ίσως αν τις δεις και γραπτώς, σου προκαλέσουν αυτό το περιβόητο «κλικ» και «ξεκολλήσεις».

Explosion GIF from Beyonce GIFs

#1 Κατά βάθος,ελπίζεις να αλλάξει

Το λες και το ξαναλές, αραδιάζεις τα παραδείγματα ένα προς ένα, μπορεί και να έχεις πει πως «δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ», όμως βαθιά μέσα σου δεν το έχεις πιστέψει, ούτε το έχεις αποδεχθεί. Περιμένεις δηλαδή, πως μπορεί να γίνει το θαύμα και ο τύπος να αλλάξει. Δεν το έμαθες από εμάς, αλλά, όχι, δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Ειδικά στις περιπτώσεις όπου ο άνθρωπος έχει αποδείξει πως δεν μαθαίνει από τα λάθη του, που έχει επανειλημμένως διαψεύσει τις ελπίδες σου, πολύ απλά, όταν δεν έχεις κανένα στοιχείο πως αυτή η αλλαγή πράγματι έχει αρχίσει και γίνεται, τότε δεν έχεις και κανέναν λόγο να ελπίζεις. Ο τύπος είναι ανεπίδεκτος, πάει και τελείωσε και πάμε παρακάτω.

IAm Me IWill Not Change GIF from Iamme GIFs

#2 Θεωρείς πως μπορείςνα τον «σώσεις»

Για να σωθεί κάποιος, αρχικά, πρέπει να θέλει να σωθεί. Κατά δεύτερον και για να λέμε τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη, που λέει σοφά ο λαός, ποια είσαι εσύ που θα σώσεις και κόσμο. Εδώ δεν μπορείς να «ξεκολλήσεις» από τον τύπο που «δεν κάνει» για εσένα; Στα σοβαρά τώρα, η αντίληψη του να σώσεις κάποιον που θεωρείς ότι έχει πάρει «τον κακό δρόμο», μόνο προβλήματα θα σου δημιουργήσει. Δεν είσαι υπεύθυνη για τη ζωή κανενός ενήλικα που μπορεί να τη ζει, όπως θέλει. Από τη στιγμή που δεν σου αρέσει, δεν έχεις άλλη επιλογή, παρά να φύγεις.

Catboy Owlette GIF from Catboy GIFs

#3 Δεν θέλεις να μείνεις μόνη σου

Η μοναξιά τρομάζει πολλούς ανθρώπους και τα «δεν θα είσαι μόνη σου, θα έχεις εμάς» των κολλητών ξέρεις πως φτάνουν ως ένα σημείο. Εκεί που βρίσκεται «ο άνθρωπός σου» δύσκολα φτάνει άλλος και γνωρίζεις πολύ καλά πως το κενό που αφήνει η απουσία του, δεν αναπληρώνεται καθόλου εύκολα. Τελικά, προτιμάς να κάνεις τα κλειστά μάτια στα «στραβά» του για λίγο ακόμα, παρά να πάρεις τη μεγάλη απόφαση και να δώσεις τέλος στη σχέση σας. Καταλήγεις να κάνεις ακόμα δυσκολότερη τη στιγμή του χωρισμού, που αναπόφευκτα έρχεται μεταξύ ανθρώπων που δεν «τα βρίσκουν» -το πιθανότερο είναι να χωρίσετε έχοντας καθαρή απέχθεια ο ένας για τον άλλον, με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Forever Alone GIF from Friends GIFs

#4 Δεν θέλεις να«πάει χαμένος» ο χρόνος που περάσατε μαζί

Είχες επενδύσει σε αυτή τη σχέση και ακόμα και όταν θεωρητικά αναγνωρίζεις το αδιέξοδο, δεν είσαι έτοιμη να αποδεχθείς πως όλα όσα έκανες το περασμένο διάστημα «ήταν για το τίποτα». Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν για το τίποτα. Αντίθετα, σε γέμισαν εμπειρίες που θα αξιοποιήσεις στο μέλλον. Ένα μέλλον, το οποίο, όπως καταλαβαίνεις, θα ξεκινήσει μόνο αφότου «ξεκολλήσεις» από το παρελθόν, αφήσεις πίσω ότι σε κρατάει στα παλιά και ανοίξεις τα φτερά σου «για άλλες πολιτείες».

Flying Away Mary Poppins Returns GIF from Flyingaway GIFs

#5 Δεν υπάρχεικανένας καλύτερος στον ορίζοντα

Μπορεί να είναι γενικά παραδεκτό το ότι οι άνθρωποι δεν είναι πουκάμισα, να αλλάζουμε το ένα μετά το άλλο, όμως, ας μην κρυβόμαστε. Πολλές φορές έχει συμβεί, σε εμάς τις ίδιες ή τις κολλητές μας, το να αφήνουμε μια σχέση μόνο επειδή εμφανίστηκε στο προσκήνιο «κάτι» ενδιαφέρον. Όπου «κάτι», βάλε έναν άνθρωπο που σου «βγάζει» κάτι, με τον οποίο πιστεύεις ότι κάτι μπορεί να συμβεί, ότι μπορεί να είναι η νέα σου σχέση. Το ότι συμβαίνει αυτό και είναι ένα «έργο» που έχουμε δει πολλές φορές, δε σημαίνει βέβαια πως είναι και σωστό. Περνώντας από τη μία σχέση στην άλλη, χωρίς ανάσα, συνήθως δεν έχεις καθόλου χρόνο να βρεθείς μόνη με τον εαυτό σου, να κατανοήσεις καλύτερα τις ανάγκες σου, να δεις τι έγινε και τι δεν έγινε ως εδώ –πράγμα απαραίτητο ώστε στο μέλλον, εάν σου «ξανατύχει», να αναγνωρίσεις πιο άμεσα το ότι ο άνθρωπος με τον οποίο είστε μαζί «δεν σου κάνει» και να δώσεις ένα τέλος το συντομότερο.

Break Up GIF from Breakup GIFs

Ωραία τα «κολλήματα», όταν έχουν νόημα, όταν «κολλάς» κι έχεις ανταπόκριση, όταν περνάς καλά και το ευχαριστιέσαι. Σε διαφορετική περίπτωση, μάζεψε τα κουράγια σου, ξεπέρασε τον εαυτό σου και πες «αντίο» όσο πιο γρήγορα και όσο πιο ξεκάθαρα κι αποφασιστικά μπορείς.