Ο απόλυτος οδηγός για να ετοιμάσεις τα δικά σου λαχταριστά πίλινγκ για το σώμα

Ο απόλυτος οδηγός για να ετοιμάσεις τα δικά σου λαχταριστά πίλινγκ για το σώμα

Το καλοκαίρι βρίσκεται ήδη εδώ και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουμε, από το να απολαύσουμε μία ατελείωτη σπιτική εμπειρία pampering, μόνες ή με την κολλητή μας! Ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από την απαιτητική καθημερινότητα, θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις μοναδικές «ιεροτελεστίες» ομορφιάς, που θα φέρουν στην επιφάνεια την πιο λαμπερή, υγιή και καλοκαιρινή μας πλευρά. Εάν αναρωτιέσαι πως θα το καταφέρουμε, τότε στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου σου, θα βρεις όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Αν μέχρι σήμερα θεωρούσες ότι για να απολαύσεις ένα σπιτικό beauté, χρειάζεται πρώτα να βρεις διαθέσιμο ραντεβού στο κέντρο αισθητικής και έπειτα, να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη σου, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα σε αισθητικούς ή καλλυντικά προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα να καλύπτουν τις πολλαπλές ανάγκες της επιδερμίδας σου, μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις γνώμη.

Παρακάτω, λοιπόν, βρίσκονται συγκεντρωμένες οι σπιτικές προτάσεις απολέπισης, που θα σου χαρίσουν την καθαρή και απαλή επιδερμίδα, που θα σε κάνει να λάμψεις φέτος το καλοκαίρι.

Λάδι καρύδας και ζάχαρη για την όψη φλοιού πορτοκαλιού

Για εσένα που αναζητείς έναν φυσικό τρόπο να βελτιώσεις τα σημεία της επιδερμίδας που παρουσιάζουν έντονη κυτταρίτιδα, τα δύο υλικά που χρειάζεται να προμηθευτείς, είναι η ζάχαρη και το ευεργετικό λάδι καρύδας. Αναμειγνύοντας μία γενναία ποσότητα των δύο παραπάνω υλικών, θα δημιουργήσεις μια ισχυρή πάστα ενάντια στην κυτταρίτιδα, την οποία μπορείς να χρησιμοποιείς κάθε φορά που σκοπεύεις να μπεις για μπάνιο. Κάνοντας συνεχόμενες κυκλικές κινήσεις στα επίμαχα σημεία, εφαρμόζεις την κρέμα με ένα ελαφρύ μασάζ και την αφήνεις 10 με 15 λεπτά έως ότου δράσει. Στη συνέχεια, ξεπλένεις με άφθονο νερό και εφαρμόζεις την κρέμα σώματος που διαθέτεις, για να «θωρακίσεις» την ενυδάτωση των ποδιών σου. Να είσαι σίγουρη πως κοιτώντας την αντανάκλασή σου στον καθρέφτη, θα μείνεις έκθαμβη από την ακαταμάχητη υφή που άφησε το λάδι καρύδας στο δέρμα σου, ενώ έπειτα από μερικές εφαρμογές, θα παρατηρήσεις πως η όψη φλοιού πορτοκαλιού, έχει αρχίσει αν εξομαλύνεται.

Γιαούρτι για ενυδάτωση με μεγάλη διάρκεια

Με την επιδερμίδα σου να βρίσκεται καθημερινά εκτεθειμένη στις υψηλές θερμοκρασίες και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, λογικό είναι σε κάποια σημεία να παρουσιάζει έντονη ξηρότητα. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να επενδύσεις σε ένα ισχυρό scrub το οποίο θα την «ξεδιψάει» με φυσικό τρόπο, ενώ θα περιποιείται παράλληλα τα πιο ταλαιπωρημένα σημεία, όπως είναι οι αγκώνες και οι φτέρνες σου. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ένα scrub με βάση το γιαούρτι είναι η ιδανική λύση, αφού εκτός από το να καθαρίζει επαρκώς την επιφάνεια της επιδερμίδας από τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην εξωτερική στοιβάδα του δέρματος, αναπλάθει τα σημεία που παρουσιάζουν λακκάκια κυτταρίτιδας και ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα, χαρίζοντας του λάμψη και μια απόλυτα υγιή όψη! Για να δημιουργήσεις το scrub γιαουρτιού, μπορείς να αναμείξεις γιαούρτι με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τρία κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη και μία κοφτή κουταλιά της σούπας μέλι. Αφού εφαρμόσεις το scrub κάνοντας τις απαραίτητες κυκλικές κινήσεις μασάζ, θα το αφήσεις να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα, θα το αφαιρέσεις με μπόλικο χλιαρό νερό.

Καφές και ζάχαρη για βαθύ καθαρισμό

Δεν έχει καμία σημασία ο τύπος της επιδερμίδας σου ή οι ανάγκες που παρουσιάζει, αφού το scrub σώματος με ζάχαρη και καφέ, είναι αυτό που ταιριάζει σε κάθε περίπτωση, προσφέροντας μία πιο νεανική και λαμπερή όψη στο δέρμα, απαλλαγμένη από νεκρά κύτταρα, ανεπιθύμητα στίγματα και ενοχλητικά σπυράκια. Για να το παρασκευάσεις, θα αναμείξεις δύο κουταλιές του γλυκού καφέ, δύο κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη, μία κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και εφόσον το επιθυμείς, μία κουταλιά από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο για επιπλέον άρωμα. Έχει σημασία να γνωρίζεις πως ο καφές περιέχει όλα τα αναγκαία αντιοξειδωτικά που θα βελτιώσουν την υγεία της επιδερμίδας σου, ενώ συνδυαστικά με τη ζάχαρη, απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα και τους μικροοργανισμούς που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και δεν της επιτρέπουν να «ανασαίνει».

Βρώμη και αμύγδαλο για ένα λαμπερό πρόσωπο

Για εσένα που κινείσαι συχνά στην πόλη, είναι απαραίτητο να ξεκλέβεις λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα, ώστε να προσφέρεις στο πρόσωπο σου μία βαθιά απολέπιση που θα απομακρύνει μικρόβια, νεκρά κύτταρα και μαύρα στίγματα, τα οποία σε βάθος χρόνου μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση στην επιδερμίδα σου. Μία σπιτική συνταγή που έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμη και αξίζει να δοκιμάσεις, είναι το μείγμα βρώμης και αμυγδάλων. Για να το πραγματοποιήσεις θα χρειαστείς, 50γρ. βρώμη, 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα, σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου και μία κουταλιά της σούπας από την ενυδατική λοσιόν που χρησιμοποιείς. Αφού αναμείξεις τα παραπάνω υλικά και δημιουργήσεις μία ομογενοποιημένη πάστα, θα την εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου και θα την αφήσεις να δράσει για 15 λεπτά. Έπειτα, θα την αφαιρέσεις με ένα πανί, το οποίο προηγουμένως θα έχεις βρέξει με χλιαρό νερό.

Scrub κανέλας για ζουμερά... φιλιά

Τα χείλη μας είναι ένα σημείο του σώματός μας το οποίο ταλαιπωρείται και αφυδατώνεται την περίοδο του καλοκαιριού, εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας, της έντονης αλμύρας από τα μπάνια μας στη θάλασσα, καθώς και από τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε. Εάν έχεις παρατηρήσει πως και τα δικά σου χείλη γίνονται ξηρά και «σκάνε» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τότε καλό θα ήταν να επενδύσεις σε ένα φυσικό και ισχυρό προϊόν, ένα σπιτικό scrub που θα τα ανακουφίσει. Για να το προετοιμάσεις θα χρειαστείς: Δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ½ κουταλιά της σούπας μέλι, ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Αφού αναμείξεις τα υλικά σου σε ένα μπολ και δημιουργήσεις ένα ομοιογενές μείγμα, θα εφαρμόσεις με το δάχτυλο σου το μείγμα στα χείλη, καλύπτοντας εντελώς την επιφάνειά τους και αφήνοντάς το να δράσει για 10 λεπτά περίπου. Έπειτα θα το ξεπλύνεις με άφθονο νερό και θα βάλεις στα χείλη σου λίγο από το lip balm σου για επιπλέον ενυδάτωση.

Μην χάνεις, λοιπόν, άλλο χρόνο! Δοκίμασε σήμερα κιόλας τα οικονομικά homemade scrub που θα σου χαρίσουν μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα το φετινό καλοκαίρι και απόλαυσε σπιτικές beauty ιεροτελεστίες στο μπαλκόνι σου!