Όταν ένα snack σε βοηθά να φροντίζεις καθημερινά το wellbeing σου

Όταν ένα snack σε βοηθά να φροντίζεις καθημερινά το wellbeing σου

Αν το εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα σε βρίσκει από το σπίτι στο γραφείο και από εκεί στο γυμναστήριο, το σούπερ μάρκετ και πάλι πίσω στη βάση σου για να μαγειρέψεις, να καθαρίσεις και να απαντήσεις σε μερικά ακόμη emails, πιθανότατα αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι διαρκώς σε έναν «μαραθώνιο» με τον χρόνο. Το ζήτημα είναι ότι μπορεί να αισθάνεσαι περήφανη που είσαι τόσο δραστήρια και έχεις κάνει το multitasking δεύτερη φύση σου όμως, συχνά αμελείς να σε φροντίζεις, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη διατροφή σου.

Αν όλα τα παραπάνω σου θυμίζουν αρκετά την καθημερινότητά σου, μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσεις να κάνεις λίγο πιο σοφές διατροφικές επιλογές, κυρίως όσον αφορά στα snack που επιλέγεις να καταναλώνεις. Διότι σε κάποιες περιπτώσεις, ένα snack μπορεί να σε βοηθήσει να φροντίσεις το wellbeing σου, περισσότερο από όσο φαντάζεσαι.

Ιδού, λοιπόν, τα συστατικά που αξίζει να εντάξεις στο καθημερινό σου snacking και εκείνα που καλό είναι να αποφεύγεις, ώστε να μην κάνεις εκπτώσεις στις γεύσεις που σου αρέσει να απολαμβάνεις και να προσφέρεις στον οργανισμό σου όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, για ευεξία κάθε μέρα.

Προτίμησε τις φυτικές πρωτεΐνες για τακαθημερινά σου snack

Δοκίμασε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με περισσότερες πρωτεΐνες και θα μας θυμηθείς. Βλέπεις, οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό σου και τη φυσιολογική του λειτουργία, καθώς μεταξύ άλλων συμβάλλουν στην ανάπτυξη της μυϊκής σου μάζας, την υγεία των μαλλιών σου και τη διατήρηση των επιπέδων της ενέργειάς σου. Καλό είναι, βέβαια, η διατροφή σου να περιλαμβάνει και πολλές φυτικές πρωτεΐνες, καθώς μία φυτική διατροφή μπορεί να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην τόνωση του ανοσοποιητικού σου συστήματος.

Βλέπεις, πολλές ζωικές τροφές περιλαμβάνουν και κορεσμένα λιπαρά, τα οποία αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σου. Προσπάθησε, λοιπόν, να αντικαταστήσεις ένα μέρος των ζωικών πρωτεϊνών με φυτικές, τις οποίες μπορείς να λαμβάνεις μέσα από ένα healthy σούπερ snack πρωτεΐνης. Όταν δε αυτό το σνακ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και περιέχει και φρούτα που μπορούν να σου προσφέρουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, όπως η φράουλα και το ράσμπερι, τόσο το καλύτερο!

TIP: Όλη μέρα τρέχεις και θέλεις να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου; Εμπλούτισε τη διατροφή σου με περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες!

Κάθε πρωί, λοιπόν, πριν φύγεις από το σπίτι, να θυμάσαι να βάζεις στην τσάντα σου μία μπάρα δημητριακών που εκτός από νόστιμη, είναι και πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, όπως η High Protein Nut bar Φράουλα και Ρασπμπέρι. Διότι μία τόσο φαινομενικά απλή, αλλά σοφή προσθήκη, θα σε βοηθήσει να φροντίζεις λίγο περισσότερο το wellbeing σου, μέσα από συστατικά υψηλής ποιότητας και κορυφαίων πρώτων υλών.

Περιόρισετη ζάχαρη και εμπλούτισε το μενού σου με περισσότερες φυτικές ίνες

Η αλήθεια είναι πως ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες, είναι το πώς μπορούν να φροντίζουν τη σιλουέτα τους, όταν δεν μένει χρόνος να μαγειρεύουν όσο υγιεινά θα ήθελαν. Το εβδομαδιαίο meal prepping, μία διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και τα κατάλληλα snack, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Και σε αυτά τα snack, αξίζει σίγουρα να συμπεριλάβεις και μία μπάρα πρωτεΐνης με φρούτα και φυτικές ίνες από ρίζες κιχωρίου!

Αν δεν έχεις ακούσει ή διαβάσει ξανά για τις ίνες από ρίζες κιχωρίου, ήρθε η ώρα να μάθεις περισσότερα. Γιατί πρόκειται για μία wise διατροφική επιλογή για κάθε γυναίκα που θέλει να απολαμβάνει snack χωρίς ζάχαρη, αλλά με γεύση και ωφέλιμα συστατικά. Βλέπεις, το εκχύλισμα της ρίζας κιχωρίου είναι ένα δημοφιλές προβιοτικό, που σύμφωνα με έρευνες φέρεται να έχει σημαντικά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αν μάλιστα συνδυάζεις τις φυτικές ίνες από ρίζες κιχωρίου με ένα φρούτο που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Α, όπως το βερίκοκο, ακόμη καλύτερα.

TIP: Φροντίζεις τη σιλουέτα σου, αλλά δεν θέλεις να στερείσαι τις αγαπημένες σου γεύσεις; Δοκίμασε ένα σνακ με φυτικές ίνες από ρίζες κιχωρίου!

Σήμερα, λοιπόν, στο διάλειμμα στο γραφείο, χαλάρωσε για μερικά λεπτά και δοκίμασε ένα φρουτώδες, πλούσιο σε πρωτεΐνη snack με φυτικές ίνες από ρίζες κιχωρίου, όπως το High Protein Nut bar Βερίκοκο. Περιέχει 27% πρωτεΐνη, έχει πάνω από 22% φυτικές ίνες, δεν περιλαμβάνει ζάχαρη, λακτόζη, συντηρητικά και φοινικέλαιο και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Είναι, δηλαδή, το υγιεινό snack που χρειάζεσαι, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.

Πες «ναι» σε μία διατροφή που είναιπλούσια σε αντιοξειδωτικά

Πιθανότατα διαβάζεις συχνά για τη αξία των αντιοξειδωτικών στη διατροφή σου. Αλήθεια όμως, γνωρίζεις το γιατί; Ένας λόγος που μάλλον σε ενδιαφέρει, είναι ότι τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το οργανισμό σου από το οξειδωτικό στρες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Και όπως είναι γνωστό, το οξειδωτικό στρες συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με την πρόωρη γήρανση. Πέρα από την υγεία της επιδερμίδας σου, βέβαια, τα snack που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορούν να σου προσφέρουν τόνωση και ευεξία. Όσο για τα πιο γνωστά και ισχυρά αντιοξειδωτικά των τροφών, είναι η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε (α-τοκοφερόλη), καθώς και αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως το σελήνιο και οι πολυφαινόλες.

TIP: Καταναλώνοντας σνακ που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά προσφέρεις τόνωση, ευεξία και φυσική αντιγήρανση στον οργανισμό σου!

Δοκίμασε, λοιπόν, να εντάξεις στο μενού σου snack που περιλαμβάνουν τροφές με κάποιο από τα παραπάνω συστατικά, όπως το μέλι και οι ξηροί καρποί, για να ενισχύσεις περισσότερο τη διατροφή σου. Βλέπεις, το μέλι όχι μόνο αποτελεί ένα φυσικό γλυκαντικό, αλλά την ίδια ώρα είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, θειαμίνη, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ και αμινοξέα, ενώ είναι και αντιοξειδωτικό και απαλλαγμένο από λίπος και χοληστερόλη. Όσο για τους ξηρούς καρπούς, όπως τα αμύγδαλα και τα φουντούκια, συνιστούν μία εξαιρετική λύση για άμεση τόνωση του οργανισμού, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ενώ παρέχουν στο σώμα σου ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, όπως ακόρεστα λιπαρά οξέα Ω3 και Ω6, φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες Β, μέταλλα, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, αλλά και αντιοξειδωτικά, όπως α-τοκοφερόλη. Για όλους τους παραπάνω λόγους, η μπάρα μελιού με αμύγδαλα και φουντούκια, Soft Nut Bar με Θαλασσινό Αλάτι Μεσογείου, δεν λείπει από τα συρτάρια των γραφείων μας!

Τι να αποφεύγεις αν θέλεις να κάνειςπιο υγιεινή τη διατροφή σου

Αφού έμαθες τι αξίζει να περιέχουν τα healthy snack που απολαμβάνεις καθημερινά, ήρθε η ώρα να δεις πώς μπορείς να κάνεις λίγο πιο σοφές διατροφικές επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καλό είναι, λοιπόν, να κάνεις την αρχή λέγοντας «όχι» στο φοινικέλαιο. Βλέπεις, μπορεί το φοινικέλαιο να είναι ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα φυτικά έλαια, ωστόσο, φέρεται να μην είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό σου, μιας και συνδέεται με τα τρανς λιπαρά, που ανεβάζουν τα επίπεδα κακής χοληστερόλης στον οργανισμό. Τι άλλο είναι καλό να μην περιέχουν τα σνακ σου, αν θέλεις να φροντίζεις περισσότερο το wellbeing σου; Τα συντηρητικά αξίζει να μένουν εκτός, όπως και η γλουτένη, ειδικότερα στην περίπτωση που έχεις ενδείξεις πως μπορεί να σε επηρεάζει.

TIP: Θέλεις να κάνεις πιο υγιεινή τη διατροφή σου; Κάνε την αρχή λέγοντας «όχι» στα σνακ με φοινικέλαιο!

Έτσι, επιλέγοντας snack που δεν περιέχουν φοινικέλαιο, συντηρητικά ή και γλουτένη, μπορείς να είσαι περισσότερο σίγουρη ότι ακολουθείς μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Και τα καλά νέα είναι πως σήμερα, αρκεί μία επίσκεψη σε ένα σούπερ μάρκετ για να βρεις υγιεινά snack που δεν περιέχουν αυτά τα όχι και τόσο ωφέλιμα συστατικά, όπως τα νέα προϊόντα JANNIS, Soft Nut Bars και τα High Protein Nut bars. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο πως έχουν ήδη διακριθεί, κερδίζοντας βραβεία υγιεινής διατροφής για τη γεύση και την ποιότητά τους!

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, λοιπόν, όσο πολυάσχολο και αν είναι το πρόγραμμά σου, στο χέρι σου είναι να κάνεις τη σοφή διατροφική επιλογή που θα σε βοηθήσει να φροντίζεις το wellbeing σου και να μένεις πιστή στον υγιεινό τρόπο ζωής που θέλεις να ακολουθείς. To στοιχείο-«κλειδί» στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, είναι το να επιμένεις πάντα σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και κορυφαίων πρώτων υλών.