Έξυπνες συμβουλές διακόσμησης για να καλωσορίσεις την άνοιξη στο σπίτι σου

Έξυπνες συμβουλές διακόσμησης για να καλωσορίσεις την άνοιξη στο σπίτι σου

Για τις περισσότερες από εμάς, ο Μάρτιος είναι ένας από τους αγαπημένους μας μήνες. Όχι μόνο γιατί είναι ένας μήνας αφιερωμένος στις γυναίκες, αλλά γιατί είναι αυτός που σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης. Κάπως έτσι, λειτουργεί ως ένα μεταβατικό στάδιο, μία χρονική περίοδος που μας βοηθάει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για τη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας.

Αυτό σημαίνει πως μπαίνουμε στη διαδικασία να επανεξετάσουμε το περιεχόμενο της ντουλάπας μας, να αναδιαμορφώσουμε τη ρουτίνα περιποίησής μας, να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε έναν χώρο που θα μας εμπνέει και θα μας παρακινεί καθημερινά, να απολαύσουμε στο έπακρο τις ομορφιές αυτής της αισιόδοξης και φωτεινής εποχής. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να αρχίσουμε σήμερα κιόλας να πραγματοποιούμε μερικές αλλαγές στον προσωπικό μας χώρο, οι οποίες θα φέρουν έναν ανοιξιάτικο αέρα αλλαγής στην καθημερινότητά μας;

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα από εύκολες και έξυπνες συμβουλές διακόσμησης, που υπόσχονται πως θα αναβαθμίσουν τον χώρο μας και θα τον μετατρέψουν σε ένα φιλόξενο «στέκι» για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Αναδιαμορφώνουμε την είσοδο του σπιτιού μας μεανοιξιάτικες «πινελιές»

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως η είσοδος του σπιτιού μας είναι αυτή που δημιουργεί στους επισκέπτες μας την πρώτη εντύπωση για τον προσωπικό μας χώρο. Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για εμάς, αφού επιστρέφοντας σπίτι έπειτα από μία απαιτητική ημέρα, η είσοδος ή το χωλ του σπιτιού μας είναι οι χώροι που μας υποδέχονται και μας δημιουργούν τη διάθεση να θέλουμε να απολαύσουμε περισσότερο το «καταφύγιο» μας. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να προσθέσουμε μερικές ανοιξιάτικες «πινελιές» στους συγκεκριμένους χώρους, βάζοντας ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια πάνω σε κάποιο έπιπλο, ένα φυτό εσωτερικού χώρου δίπλα από την είσοδο ή ένα χειροποίητο στεφάνι από λουλούδια πάνω στο κούφωμα της πόρτας.

«Ντύνουμε» το σπίτι μας με μία θεματική πουανταποκρίνεται στην ερχόμενη εποχή

Αν θέλουμε να χαρίσουμε μία αρμονία και μία διακοσμητική ισορροπία στον χώρο μας, μπορούμε να επιλέξουμε μία συγκεκριμένη θεματική και με αυτή να «ντύσουμε» το σπίτι μας. Για παράδειγμα, μία «πλούσια» παλέτα από παστέλ χρώματα, ένα φλοράλ μοτίβο, είναι η βάση με την οποία θα «παίξουμε» για να χαρίσουμε στο σπίτι μας μία ομοιόμορφη ατμόσφαιρα. Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε. Απλώς, θα επιλέξουμε κάποια συγκεκριμένα σημεία μέσα στο σπίτι, στα οποία θα προσδώσουμε έναν πιο ανοιξιάτικο χαρακτήρα, βάζοντας ένα φλοράλ ριχτάρι ή μερικά ανοιχτόχρωμα μαξιλάρια στον καναπέ, αντικαθιστώντας τις χειμερινές κουρτίνες με ένα καινούργιο σετ το οποίο θα έχει μία πιο ανοιχτή απόχρωση και εφαρμόζοντας σε κάποιον τοίχο μία ανοιξιάτικη ταπετσαρία, η οποία θα μας ανεβάζει τη διάθεση.

Επενδύουμε σε αντικείμενα που υπάρχουν ήδη στοσπίτι και ταιριάζουν στην εποχή

Πριν βιαστούμε να ετοιμάσουμε μία λίστα από τα πράγματα που χρειάζεται να αγοράσουμε για να αναδιαμορφώσουμε τον προσωπικό μας χώρο για τον ερχομό της άνοιξης, καλό θα ήταν να επενδύσουμε στα αντικείμενα που ήδη διαθέτουμε. Κι όμως, αλλάζοντας τις πετσέτες του μπάνιου και της κουζίνας με κάποιες που διαθέτουν μία παστέλ απόχρωση, βάζοντας στο κρεβάτι μας ένα λεπτό κουβερλί και στην τραπεζαρία μας ένα φλοράλ ή λευκό τραπεζομάντιλο, αυτόματα θα έχουμε προσθέσει στους χώρους μας μερικές λεπτομέρειες που θα του χαρίσουν μία πιο φωτεινή ατμόσφαιρα. Όπως και να έχει, δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά χρήματα, απλώς να βάλουμε μπρος τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας, αξιοποιώντας με ευρηματικό τρόπο πολλά από τα items που υπάρχουν στο σπίτι μας.

Αλλάζουμε αποτελεσματικά τη διαρρύθμιση τουχώρου μετακινώντας τα έπιπλά μας

Ένας πολύ απλός και εύκολος τρόπος για να ανανεώσουμε τον χώρο μας είναι να μετακινήσουμε τα έπιπλα, αλλάζοντας έτσι τη διαρρύθμιση του σπιτιού. Αφού πραγματοποιήσουμε ένα καλό ξεκαθάρισμα σε ντουλάπια και συρτάρια, μία ολική γενική καθαριότητα, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε είναι να μετακινήσουμε τους καναπέδες, τις πολυθρόνες και την τραπεζαρία μας. Μπορούμε να μεταφέρουμε έπιπλα που βρίσκονται σε άλλους χώρους, όπως στο υπνοδωμάτιό μας, να τα τοποθετήσουμε στο σαλόνι και μέσα από αυτή τη διαδικασία, να δώσουμε μία νέα, πρωτότυπη προοπτική στον προσωπικό μας χώρο. Επιπλέον, αν μας το επιτρέπει το budget και ο χώρος μας, μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα μικρό, οικονομικό έπιπλο από αυτά που πουλάνε στα παλαιοπωλεία, να το επιδιορθώσουμε, να το βάψουμε με κάποια έντονη, φωτεινή απόχρωση και να το εντάξουμε στον χώρο μας.

Αφιερώνουμε χρόνο στη φροντίδα του κήπου, τηςβεράντας, του μπαλκονιού μας

Δεν έχει σημασία αν διαθέτουμε κήπο, βεράντα ή μπαλκόνι, αφού σε κάθε περίπτωση, σύντομα ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού θα αποτελεί σημείο συνάντησης για όλη την παρέα. Εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να φροντίσουμε ώστε ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού μας είναι ανανεωμένος και έτοιμος για τον ερχομό της φετινής άνοιξης. Ακριβώς για αυτό, μπορούμε να τοποθετήσουμε μερικές νέες γλάστρες στα άδεια κασπό, να φρεσκάρουμε το σετ επίπλων που υπάρχει στον συγκεκριμένο χώρο, να προσθέσουμε περιμετρικά μία καλαμωτή, μερικές μαξιλάρες ή κουρελούδες και φυσικά, να τοποθετήσουμε έναν οικονομικό ηλιακό, υπαίθριο φωτισμό που θα μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε το μπαλκόνι, τον κήπο ή τη βεράντα μας τις βραδινές ώρες.

Τι περιμένεις, λοιπόν; Η άνοιξη είναι προ των πυλών και έχει έρθει η στιγμή για ένα σπιτικό extreme make over. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, να είσαι σίγουρη πως θα μετατρέψεις τον προσωπικό σου χώρο σε ένα «παραδεισένιο» rose garden!