Πώς το sleep divorce θα ανανεώσει τη σχέση σου αυτό το καλοκαίρι;

Πώς το sleep divorce θα ανανεώσει τη σχέση σου αυτό το καλοκαίρι;

O ύπνος είναι μια σημαντική, ζωτική στιγμή στην καθημερινότητα όλων μας, αντί να μας χωρίσουν οι καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού, μήπως ήρθε η στιγμή να χωρίσουμε τα κρεβάτια μας με τον σύντροφό μας.

Κάθε ρομαντική ψυχή θεωρεί τον ύπνο στο ίδιο κρεβάτι με το έτερον ήμισυ, μία ευκαιρία για αγκαλιές, ανάπτυξη οικειότητας και φυσικά, αφορμή για ερωτική επαφή. Ειδικά τις κρύες νύχτες του χειμώνα, η ζεστασιά του παρτενέρ μας και ένα γλυκό φιλί, είναι όλα όσα ζητάμε λίγο πριν βρεθούμε στην «αγκαλιά του Μορφέα». Συμβαίνει, ωστόσο, το ίδιο και τους καλοκαιρινούς μήνες;

Ας μην κοροϊδευόμαστε, αγαπητή queenette, είτε ανήκεις στις κυνικές της παρέας, που θεωρούν πως η ιερή στιγμή του ύπνου είναι μόνο για έναν, είτε στις πιο ρομαντικές, που δεν μπορούν να κλείσουν μάτι αν δεν αισθάνονται τον χτύπο της καρδιάς του συντρόφου τους, το sleep divorce είναι κάτι που, σίγουρα, έχει περάσει και από το δικό σου μυαλό. Ποια θα έβρισκε, άλλωστε, εκπληκτική την ιδέα του χουχουλιάσματος, όταν οι υψηλές θερμοκρασίες και οι μίνι καύσωνες του καλοκαιριού… καραδοκούν;

Επειδή, λοιπόν, ο ύπνος είναι μια σημαντική, ζωτική στιγμή στην καθημερινότητα όλων μας, αντί να μας χωρίσουν οι καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού, μήπως ήρθε η στιγμή να χωρίσουμε τα κρεβάτια μας με τον σύντροφό μας, απολαμβάνοντας λίγες ώρες ηρεμίας και ξεκούρασης, όπως μας αξίζουν;

Μήπως η ειλικρίνεια αρκεί τελικά;

Ομολογουμένως, έχουμε μεγαλώσει πιστεύοντας πως ένα ευτυχισμένο ζευγάρι είναι εκείνο που κοιμάται και ξυπνάει, με τον έναν να βρίσκεται χωμένος στην αγκαλιά του άλλου. Μήπως, όμως, αυτό το καλοκαίρι, να προτείνουμε στον παρτενέρ μας να κάνουμε ένα… διάλειμμα, καθώς οι συνθήκες στο σπίτι, μάλλον διαφέρουν από τα ονειρεμένα σκηνικά των ρομαντικών ταινιών;

Σίγουρα, όλες έχουμε ακούσει ή έχουμε πει τη φράση «χρειάζομαι λίγο χώρο», χωρίς ωστόσο να κυριολεκτούμε. Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, μιας και δεν θα μπορούσαμε να βρούμε πιο σωστές λέξεις, για να εκφράσουμε καλύτερα την ανάγκη μας για λίγο προσωπικό χώρο, κατά τη διάρκεια του ύπνου μας. Άλλωστε, λίγος χώρος πάντα κάνει καλό σε κάθε σχέση, είτε είναι φιλική, είτε οικογενειακή ή ερωτική.

Μην το σκέφτεσαι άλλο και συνέχισε να είσαι ειλικρινής με το έτερον σου ήμισυ. Όσο και αν πιστεύεις ότι η ανάγκη σου για ξεχωριστά κρεβάτια μπορεί να παρεξηγηθεί, η αλήθεια είναι πως η άνεση και η ειλικρίνεια, μόνο καλό μπορούν να κάνουν στη σχέση σου.

we-vibe-toys-nyMfwv7LBPw-unsplash.jpg

Τα «βήματα» για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και να αποφύγεις τις εντάσεις

Πολλές φορές, αισθανόμαστε πως τα ερωτικά διλήμματα είναι άλυτα. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του, αρκεί να βρεις τον σωστό τρόπο να το… αποκρυπτογραφήσεις. Μπορεί, λοιπόν, μέχρι σήμερα να φοβόσουν πώς θα αντιδράσει ο σύντροφός σου στην ιδέα του sleep divorce, ωστόσο, όλα είναι θέμα σωστού χειρισμού. Τι σημαίνει αυτό; Πως αρκούν τρία απλά «βήματα» για να καταφέρεις να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, που θα ωφελήσει, τόσο εσένα σε προσωπικό επίπεδο, όσο και τη σχέση σου.

#1 Επικοινώνησε με τον σύντροφό σου

Το «άλφα» και το «ωμέγα» σε κάθε νέο βήμα που κάνουμε στη ζωή μας, είναι η συζήτηση και το σωστό timing. Μίλα ξανά και ξανά για το ζήτημα που σε απασχολεί, μέχρις ότου να «λυθούν» όλες οι πιθανές απορίες, εκατέρωθεν. Όπως και σε ένα κανονικό διαζύγιο έτσι και στην απόφαση του sleep divorce, η απόφαση ιδανικά θα πρέπει να είναι κοινή συναινέσει.

Όσο κι αν υποφέρεις που η ώρα είναι τρεις τη νύχτα και πάλι δεν μπορείς να κοιμηθείς από την ασφυκτική αγκαλιά του συντρόφου σου, ένα είναι σίγουρο: Αυτή δεν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσεις μεγαλοφώνως ότι στο εξής θα κοιμάσαι στον καναπέ. Κάνε μία νύχτα ακόμη υπομονή και μίλησε στον αγαπημένο σου το πρωί, με επιχειρήματα και ηρεμία, εξηγώντας του για ποιους λόγους θεωρείς ότι είναι καλή ιδέα να κοιμάστε χωριστά και καθησύχασέ τον, μέχρι να βεβαιωθείς ότι ο συνομιλητής σου έχει καταλάβει τη θέση σου.

bruce-mars-wBuPCQiweuA-unsplash.jpg

#2 Μην επιτρέψεις να επηρεάσει την ερωτική ζωή σας

Σίγουρα, θα έχεις σκεφτεί πως ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες ισοδυναμούν με μειωμένη ερωτική επαφή. Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα να γράψεις λάθος σε αυτόν τον κανόνα, ανατρέποντάς τον; Ομολογουμένως, πολλά ζευγάρια φοβούνται πως η συνήθεια να κοιμούνται σε διαφορετικά κρεβάτια ενδέχεται να αποτελέσει τη «θανατική καταδίκη» της σεξουαλικής ζωής τους, όμως, μπορεί να συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Το sleep divorce μπορεί να φέρει μια νέα δυναμική στην ερωτική ζωή του ζευγαριού, αρκεί να τη βάλουν σε προτεραιότητα.

#3 Δεν χρειάζεται να προβείς σε ριζικές αλλαγές

H συνήθεια είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε μακροχρόνιας σχέσης. Αυτό σημαίνει πως ένα απόλυτο «διαζύγιο» ύπνου, χωρίς εξαιρέσεις, θα μπορούσε να σου στερήσει στιγμές ευτυχίας και έντονης χημείας με τον παρτενέρ σου. Επομένως, μόνο αν βρεις τη «χρυσή τομή» στο ζήτημα του ύπνου, θα μπορείς να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα: Όρισε μαζί με τον καλό σου ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, προτείνοντας κάποιες days off από το λεγόμενο sleep divorce και θα είστε και οι δύο ευχαριστημένοι.

kenny-eliason-n2VvngfbXtU-unsplash.jpg

Μπορεί ο ύπνος με τον σύντροφό σου να είναι μία από τις λίγες φορές μέσα στους γρήγορους και ασφυκτικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς, που καταφέρνεις να αισθανθείς την οικειότητα και την αγάπη που σας «δένει», ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως σε κάθε όμορφη στιγμή της ζωής σου, «νούμερο ένα» προϋπόθεση είναι η… ποιότητα. Τι σημαίνει αυτό; Πώς μία όμορφη βραδιά με τον αγαπημένο σου στο ίδιο κρεβάτι, ακόμη και μετά από αρκετές ημέρες απουσίας, αξίζει πολλά περισσότερα, όταν τη βιώνεις στο 100%. Μήπως, τελικά, το sleep divorce ήρθε για να ανανεώσει τη σχέση σου, με το έτερόν σου ήμισυ;