Γιατί το «feral girl summer» είναι το ανερχόμενο trend που ήρθε να εκθρονίσει το «hot girl summer»

Γιατί το «feral girl summer» είναι το ανερχόμενο trend που ήρθε να εκθρονίσει το «hot girl summer»

Όχι, δεν χάλασε ο κόσμος αν πιούμε ένα ποτό παραπάνω, αν ξενυχτήσουμε λίγο περισσότερο από όσο αντέχουμε, αν σηκωθούμε το μεσημέρι από το κρεβάτι μας.

Τρεις ήταν οι λέξεις που καθόρισαν το καλοκαίρι του 2021 και κατέκλυσαν τις αρχικές μας σελίδες στα social media, μέσα από hastag, caption και βίντεο στο TikTok: Hot girl summer. Ο λόγος, φυσικά, για την απόλυτη τάση, το trend που πέρυσι μας παρακίνησε να είμαστε η καλύτερη δυνατή εκδοχή μας και να διεκδικήσουμε το συναρπαστικό καλοκαίρι που πραγματικά μας άξιζε. Όπως ήταν επόμενο, έπειτα από έναν αρκετά δύσκολο χειμώνα, πολλά κορίτσια υιοθέτησαν το συγκεκριμένο trend, ανεβάζοντας στα social media στιγμιότυπα που τις έδειχναν να απολαμβάνουν πιο ξέγνοιαστες, πιο όμορφες και wellness από ποτέ το καλοκαίρι τους!

Κοντά και μάξι φορέματα, στενά top, φούστες και σορτσάκια, clean eating γεύματα, μπόλικες δόσεις ενυδάτωσης και girl power, ήταν τα συστατικά που συνέθεσαν την αψεγάδιαστη εικόνα ενός σούπερ hot girl summer, το οποίο ζούσε το καλοκαίρι του στο έπακρο. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν αυτή η εικόνα φέτος θα ανατραπεί από το feral girl summer, το hastag που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 4 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και έχει πιστή του ακόλουθη την αγαπημένη μας Rebel Wilson. Αυτό δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη, διότι το συγκεκριμένο trend μας εμπνέει να απελευθερωθούμε από την τελειότητα του «hot girl summer» και να «αγκαλιάσουμε» την πιο messy, ανεπιτήδευτη, αυθόρμητη και αστεία πλευρά μας.

Αν αναρωτιέστε πώς θα τα καταφέρουμε, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει έναν οδηγό που θα μας βοηθήσει να βιώσουμε το καλοκαίρι μας, όπως εμείς θέλουμε και κυρίως, χωρίς να μας απασχολεί τι θα πουν οι γύρω μας.

Τι πρεσβεύει η νέα τάση «feral girl summer» και γιατί αξίζει να την ακολουθήσουμε

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η έννοια «feral girl summer» δεν ξεπήδησε φέτος στον ψηφιακό κόσμο, αλλά είχε κάνει την εμφάνισή της ήδη από το 2019 μέσω του ομώνυμου ξεσηκωτικού κομματιού της MEGAN Thee Stallion με τη Nicki Minaj και την Ty Dolla $ign, ενώ επανήλθε στο προσκήνιο τον περασμένο Μάιο, μέσα από μία συνέντευξη της Rebel Wilson, στην οποία η τελευταία ερωτήθηκε, ποια είναι τα σχέδιά της για το φετινό καλοκαίρι. Τότε, εκείνη αποκάλυψε πως σκοπεύει να ενδώσει στην τάση που λέγεται «feral girl summer» και να βιώσει τους επόμενους μήνες, χωρίς να την απασχολεί τίποτα απολύτως.

Με λίγα λόγια, αυτό που μας παρακινεί να κάνουμε το συγκεκριμένο trend είναι να απαλλαγούμε από ασήμαντες έγνοιες, να αφεθούμε και να βγούμε για λίγο έξω από το πρόγραμμά μας, να γίνουμε λίγο πιο γενναιόδωρες και λιγότερο αυστηρές με τον εαυτό μας. Όχι, δεν χάλασε ο κόσμος αν πιούμε ένα ποτό παραπάνω, αν ξενυχτήσουμε λίγο περισσότερο από όσο αντέχουμε, αν σηκωθούμε το μεσημέρι από το κρεβάτι μας, αν παραβλέψουμε το ραντεβού μας με τη σωματική άσκηση, αν ενδώσουμε σε λαχταριστούς πειρασμούς που δεν συμβαδίζουν απόλυτα με τη διατροφή που ακολουθούμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Αρκεί, βέβαια, να μην το παρακάνουμε.

Πώς θα κάνουμε το «feral girl summer» ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να ακολουθήσουμε και εμείς το «feral girl summer» και ο βασικότερος είναι πως μας βάζει στη διαδικασία να απολαύσουμε το καλοκαίρι μας, μαθαίνοντας την ίδια στιγμή να είμαστε unapologetic και πρώτα από όλα στον ίδιο μας τον εαυτό. Ακολουθώντας τη συγκεκριμένη τάση, θα δοκιμάσουμε να κάνουμε κάτι που ίσως παλαιότερα να μην τολμούσαμε, θα επαναπροσδιορίσουμε τα όριά μας, θα πειραματιστούμε με το στυλ μας -αφού δεν θα μας νοιάζει τι θα πουν οι περαστικοί στον δρόμο για το outfit μας- και την ίδια στιγμή, θα δημιουργήσουμε διασκεδαστικές αναμνήσεις και one of a kind φωτογραφίες με την παρέα μας, οι οποίες θα μας κρατάνε παρέα τις κρύες νύχτες του χειμώνα που θα έρθει.

Διότι σκοπός της συγκεκριμένης τάσης δεν είναι να μας παρακινήσει να δημιουργήσουμε μία αψεγάδιαστη εικόνα για τον εαυτό μας και να την παρουσιάσουμε στους διαδικτυακούς ή τους πραγματικούς μας φίλους, όπως το «hot girl summer». Αντίθετα, σκοπός του «feral girl summer» είναι να γνωριστούμε καλύτερα με τη messy εκδοχή μας, με το μικρό παιδί μέσα μας, το οποίο θέλει να παίξει, να τρέξει, να εκτεθεί, να κάνει αθώες σκανταλιές. Σκοπός του «feral girl summer» είναι να συμφιλιωθούμε με αυτές τις πλευρές μας, οι οποίες κάποιες φορές μας κάνουν να νιώθουμε αμήχανα ή uncool, ακριβώς επειδή κάποιος άλλος βρίσκεται λίγο πιο δίπλα και μας κοιτάει με ένα επικριτικό βλέμμα. Αλήθεια, ούτε μπορώ να φανταστώ πόσο απολαυστικό θα είναι ένα απόλυτα feral καλοκαίρι, όπου δεν θα δίνουμε δεκάρα για το πώς φαινόμαστε στους άλλους.

thought-catalog-P7SV0QSCbGU-unsplash.jpg

Το σίγουρο είναι πως αν αποφασίσουμε να ενδώσουμε στο «feral girl summer», θα καταφέρουμε το ακατόρθωτο και θα είμαστε ήδη πολύ πιο χαλαρές μόλις βγούμε στην καλοκαιρινή μας άδεια. Κατά κάποιον τρόπο, θα έχουμε μπει ήδη σε mood διακοπών. Γιατί, λοιπόν, να αφήνουμε το καλοκαίρι μας να περνά ανεκμετάλλευτο, όταν μπορούμε να πούμε «ναι» στο «feral girl summer»; Γιατί να μην ακολουθήσουμε μία τάση που επιτέλους καταρρίπτει τα αναρίθμητα κουτάκια στα οποία χρειάζεται να βάλουμε «τικ», για να μπορούμε να απολαύσουμε κάθε στιγμή του καλοκαιριού μας;