Color Trends FW/22-23: Οι αποχρώσεις του ξανθού, καστανού και κόκκινου που θα επικρατήσουν

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Color Trends FW/22-23: Οι αποχρώσεις του ξανθού, καστανού και κόκκινου που θα επικρατήσουν
Filippo Fortis/IMAXTREE.COM

Με το φθινόπωρο προ των πυλών, σίγουρα αναρωτιέσαι τι χρώμα να βάψεις τα μαλλιά σου -και η μόδα έχει απαντήσει εδώ και πολλούς μήνες. Δες ποιες αποχρώσεις πρέπει να δοκιμάσεις, είτε είσαι ξανθιά, καστανή ή κοκκινομάλλα!

Sunkissed Blonde, Pure Brown και Copper red. Οι αποχρώσεις που θα κυριαρχήσουν αυτό το φθινόπωρο στο χρώμα των μαλλιών, είναι απόλυτα συγχρονισμένες με την παλέτα της εποχής που περιμένουμε να έρθει και εμείς, ανυπομονούσαμε να σου μιλήσουμε για αυτές. Βλέπεις, τις έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό στις πασαρέλες -αφού η μόδα τρέχει αρκετές σεζόν μπροστά- και κρατούσαμε τα νέα για την κατάλληλη στιγμή.

1.jpg

Τώρα λοιπόν που επιστρέψαμε όλες από τις διακοπές και που τα ραντεβού στο κομμωτήριο κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αποφασίσαμε να σε γεμίσουμε hairspiration, δείχνοντάς σου τις τάσεις στο χρώμα των μαλλιών για το φθινόπωρο. Ξεκινάμε, λοιπόν, με τις ξανθιές!

Sunkissed Blonde

BLONDE-2.png

Αν περίμενες να δεις σαντρέ αποχρώσεις είσαι γελασμένη. Τα ξανθά φέτος είναι χρυσαφένια, με ανταύγειες στο χρώμα του μελιού και της καραμέλας. Το μελί είναι γλυκό και κολακευτικό, κόβει χρόνια (#truestory) και θα ξεκουράσει λιγάκι τις ταλαιπωρημένες τούφες των βαμμένων ξανθών μαλλιών.

BLONDE.png

Οι καραμελένιες ανταύγειες δίνουν διάσταση στο χρώμα, το κάνουν πολύ πιο φυσικό και είναι η τέλεια επιλογή για μετά το καλοκαίρι που τα ξανθά θαμπώνουν σαν φινιστρίνι σε πλοίο! Είναι, λοιπόν, η τέλεια επιλογή για εσένα που είσαι ήδη ξανθιά και θέλεις να παραμείνεις έτσι, αλλά με το minimum της φθοράς στα μαλλιά σου.

BChanel-clp-F22-026.jpg

Pure Brown

BRUNETTE-2.png

Το καστανό αυτήν τη σεζόν είναι καθαρό, μεσογειακό και κοκκινίζει ελαφρά. Είναι με λίγα λόγια, ακριβώς αντίθετο με το τι ζητούν οι καστανές από τους κομμωτές τους και το έχουμε λατρέψει γιατί –επιτέλους- φέρνει στο προσκήνιο τις θερμές αποχρώσεις τις οποίες αγαπάμε να μισούμε εδώ στην Ελλάδα. Δεν πρέπει όμως να τις μισούμε γιατί, παραπάνω από τις μισές Ελληνίδες, εκτός από μεσογειακό ταμπεραμέντο, έχουμε και πολύ θερμή βάση στα μαλλιά.

BRUNETTE.png

Αυτό σημαίνει πως τα θερμά καστανά μας ταιριάζουν περισσότερο και πρέπει σιγά σιγά να εγκαταλείψουμε το ναυάγιο που λέγεται σαντρέ. Η μόδα, λοιπόν, θέλει καθαρά καστανά, δηλαδή καστανά που μιμούνται τα φυσικά σοκολατένια και φουντουκί μας χρώματα.

Kronthaler-Westwood-bbt-F22-008.jpg

Copper Red

RED-2.png

Αν είσαι κοκκινομάλλα, τότε είσαι απίθανα πιστή στο χρώμα σου. Είναι άλλωστε ένα δύσκολο χρώμα, που πρέπει να έχεις κότσια για να το κάνεις αλλά σε αποζημιώνει και με το παραπάνω, αν είναι πετυχημένο. Το φετινό κόκκινο λοιπόν είναι ακριβώς αυτό: Ένα χρώμα που θέλει κότσια γιατί γίνεται χάλκινο!

RED.png

Είναι φωτεινό, εντυπωσιακό και κάνει τη διαφορά στα κόκκινα μαλλιά που χρειάζονται έναν αέρα ανανέωσης. Μάλιστα, δεν είναι απαγορευτικό αν έχεις ξανθά μαλλιά και θέλεις να υποδεχτείς το φθινόπωρο με μία μεγάλη αλλαγή. Λοιπόν; Θα τα τολμήσεις;

Courreges-bbt-F22-017.jpg