FW SS/23-24: Τα beauty trends που ξεχωρίσαμε από τα catwalks στο Μιλάνο

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
FW SS/23-24: Τα beauty trends που ξεχωρίσαμε από τα catwalks στο Μιλάνο

Ενώ ο μήνας της μόδας βρίσκεται σε εξέλιξη, τα catwalks στο Μιλάνο έχουν ήδη ολοκληρωθεί και εμείς ξεχωρίζουμε τις τάσεις που προστάζει η μόδα για την ομορφιά μας την επόμενη άνοιξη

Πρέπει να ομολογήσω ότι, αν έπρεπε να διαλέξω μία μητρόπολη της μόδας για αγαπημένη μου, αυτή θα ήταν το Παρίσι. Ωστόσο, βρίσκω τον εαυτό μου να μαγεύεται κάθε φορά με τα looks που παρατηρώ να παρελαύνουν στις πασαρέλες των οίκων στο Μιλάνο. Η ομορφιά στο Μιλάνο είναι πιο… «φορέσιμη». Τα μακιγιάζ και τα μαλλιά των μοντέλων είναι φτιαγμένα μεν για την πασαρέλα, όμως -όλα σχεδόν- θα μπορούσαν εύκολα να φορεθούν και εκτός αυτής, κάτι που δεν μπορώ να πω για τα looks του Παρισιού.

Παρ’ όλο λοιπόν που, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ήθελα να «πετάξουμε» για Ιταλία και να δούμε τις τάσεις όπως προέκυψαν από τα shows που έχουν ολοκληρωθεί - και έτσι θα καταλάβεις τι εννοώ όταν μιλώ για «φορέσιμη» ομορφιά.

H ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΩΒ ΣΚΙΑΣ

purple-shadow.png

Η μωβ σκιά είχε τη στιγμή της στο Μιλάνο και την είδαμε στην πιο ρομαντική της εκδοχή στο show του οίκου Genny, ενώ μεταμορφώθηκε σε πιο grunge και σκοτεινή στην πασαρέλα του οίκου Versace. Και τα δύο μακιγιάζ μπορούν να φορεθούν από τώρα, με το ένα να ταιριάζει ίσως λίγο περισσότερο στον χειμώνα παρά την άνοιξη (ναι, στο Versace look αναφέρομαι).

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ CAT EYE

eyeliner.png

Είχαμε κάμποσο καιρό να δούμε κλασικά cat eyes να παρελαύνουν στις εβδομάδες μόδας και στο Μιλάνο τα είδαμε τόσο στο show του οίκου Vivetta όσο και στον Antonio Marras. Και τα δύο looks ήταν dramatic και σαγηνευτικά, ενώ συνοδεύονταν από διάφανα χείλη και up dos. Προφανώς και το eyeliner δεν έχει εποχή, οπότε μπορούμε να ξεκινήσουμε να το φοράμε από τώρα.

A POP OF COLOR

color-liner.png

Το eyeliner φαίνεται πώς είχε την τιμητική του στο Μιλάνο, αφού το είδαμε στην κλασική του εκδοχή αλλά και στην πιο colorful. Στο show των DSquared2 παρατηρήσαμε έντονο τιρκουάζ cat eye ενώ στην Stella Jean πορτοκαλί. Και τα δύο είναι τέλεια για την άνοιξη, χωρίς αυτό βεβαίως να είναι περιοριστικό, μπορείς να τα φορέσεις και από τώρα, αν θέλεις.

LASHES FOR DAYS

White Simple Vivid Neon K-Pop Boygroup Photo Collage - 1

Οι μεγάλες βλεφαρίδες, είναι μία ακόμα τάση που επέστρεψε πιο updated και φρέσκια, μετά από καιρό και μας έκανε όλες χαρούμενες. Τα μοντέλα στις πασαρέλες των Roberto Cavalli και Missoni αντίστοιχα, είχαν μακριές βλεφαρίδες που έκλεβαν -διακριτικά- την παράσταση, αφού το υπόλοιπο πρόσωπο ήταν σχεδόν γυμνό. Τελειότητα.

ΤΟ ΡΟΥΖ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ

blush.png

Το ρουζ ταιριάζει στην άνοιξη, όπως τα μάλλινα στον χειμώνα και την επόμενη άνοιξη θα το φορέσουμε πολύ, αλλά λίγο διαφορετικά. Το ρουζ στις πασαρέλες των Emporio Armani και Cormio βλέπεις, ήταν φορεμένο ιδιαίτερα ψηλά και blended με τη σκιά στα βλέφαρα. Αν με ρωτάς, είναι ένας πιο μοντέρνος και fresh τρόπος για να φορέσουμε αυτό το ανοιξιάτικο staple, and I am living!

GLOSSY KOKKINA ΧΕΙΛΗ

glossy-red.png

Το έχω πει και θα το ξαναπώ: Το κόκκινο δεν θα φύγει ποτέ από τις πασαρέλες. Θα επιστρέφει κάθε σεζόν με κάποιο τρόπο και σύμφωνα με τους Aniye Records και Moschino, την επόμενη άνοιξη θα είναι glossy και στην απόχρωση της τομάτας. Όχι, δεν ταιριάζει σε όλες αυτή η απόχρωση και είναι λίγο messy το glossy αποτέλεσμα στην ανοιξιάτικη ζέστη, αλλά η τελειότητα δεν είναι το θέμα μας την επόμενη άνοιξη, αλλά τα vibes.

ΛΑΜΨΗ ΥΓΕΙΑΣ

glow.png

Στο Μιλάνο είδαμε φρέσκα, λαμπερά πρόσωπα με στρατηγικά τοποθετημένα highlighters που ξέφευγαν από τα instagraμικά μακιγιάζ, και μιμούνταν απλά τη λάμψη υγείας. Προσωπικά λάτρεψα τις γυαλάδες στην πασαρέλα του Ermano Scervino αλλά και του οίκου Max Mara και θα προσπαθήσω να την αντιγράψω από αυτή τη σεζόν. Προτείνω να κάνεις το ίδιο.

HEY THERE PEACHES

peaches.png

Η ροδακινί σκιά ήταν ίσως η αποκάλυψη αυτής της σεζόν για εμένα. Πάνω που πίστευα ότι δεν θα δω κάτι περισσότερο από αναπαραγωγές και -οκ- updated εκδοχές παλαιότερων trends, ήρθαν οι Alberta Ferretti και MSGM να μου αποδείξουν το αντίθετο. Ροδακινί σκιά λοιπόν, φορεμένη σε όλο το βλέφαρο και μάλιστα χωρίς ίχνος ρουζ #gorge.