Microjoys: To «μυστικό» για να διώξεις τα bad vibes από τη ζωή σου

Microjoys: To «μυστικό» για να διώξεις τα bad vibes από τη ζωή σου

Όσο παράδοξο κι αν μοιάζει, μέσα σε μία καθημερινότητα που η μία δυσάρεστη είδηση διαδέχεται την άλλη, το στρες μεγαλώνει όσο αυξάνονται οι υποχρεώσεις και το 24ωρο κάθε σύγχρονης γυναίκας γίνεται όλο και πιο απαιτητικό, εμείς πάντα θα ψάχνουμε να βρούμε μικρές αφορμές, έτσι ώστε να διώξουμε μακριά τα αρνητικά συναισθήματα και να δώσουμε τη θέση τους σε θετικές σκέψεις.

Βλέπεις, μπορεί το «κυνήγι της ευτυχίας» να μην είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ωστόσο υπάρχει κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου, ούτως ώστε να δώσεις χώρο και χρόνο σε πολλές και διαφορετικές moments of joy στη ζωή σου. Αναρωτιέσαι πώς θα το καταφέρεις αυτό; Αρκεί να συνεχίσεις να διαβάζεις και να γνωρίσεις από «πρώτο χέρι» μία καινούργια έννοια που ήρθε για να σου αλλάξει τη ζωή. Ο λόγος για τον όρο «microjoys», που χρησιμοποιείται διεθνώς για να δηλώσει τις μικροχαρές της ζωής.

Τι σημαίνει microjoys;

Αν η αναζήτηση της ευτυχίας, όταν η ψυχολογία σου δεν είναι στα καλύτερά της, μοιάζει με «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες, τότε θυμήσου πως χρειάζεται να κάνεις μικρά και μεθοδικά «βήματα», έτσι ώστε να την προσεγγίσεις. Κάπου εδώ, ήρθε η ώρα να γνωρίσεις εις βάθος τον όρο microjoys, που σε αντίθεση με αυτό που υποδηλώνει το όνομά του δεν είναι κάτι μικρό, αλλά κάτι εύκολα προσβάσιμο και πραγματοποιήσιμο.

Τι σημαίνει λοιπόν, microjoys; Αναλύοντας την έννοια, θα μπορούσαμε να πούμε πως microjoys ονομάζονται οι μικρές χαρές της ζωής. Εκείνες που σου δείχνουν τον «δρόμο» που πρέπει να ακολουθήσεις για να βγεις από το αδιέξοδο, που «σκουπίζουν» τα δάκριά σου όταν το έχεις ανάγκη και σου ψιθυρίζουν πως όλα θα πάνε καλά, όταν κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει. Πρόκειται με δύο λόγια, για μικρές «αχτίδες» αισιοδοξίας, τις οποίες μπορείς να προσεγγίσεις χωρίς ενοχές ή φόβο, χωρίς ανασφάλεια ή κόπο, αρκεί να αφεθείς σε όσα φέρνει καθημερινά η ζωή στην πόρτα σου.

close-up-blonde-young-woman-smelling-freesia-flowers.jpg

Ποια χαρακτηριστικά δημιούργησαν τον όρο microjoys;

Μην μπερδεύεσαι Queenette, οι μικρές χαρές είναι διαφορετικές από την ευτυχία. Η ευτυχία, αν και ελκυστική, είναι μια φευγαλέα, εξωτερική έκφραση αυτού που αισθάνεσαι, οι μικρές χαρές ωστόσο, είναι εσωτερικές, ξεπερνούν τις προσωρινές περιστάσεις και τείνουν να γίνουν τρόπος ζωής, ενάντια σε οτιδήποτε τοξικό και κυνικό «πλήττει» την καθημερινότητά σου.

Για εσένα που θέλεις να μάθεις ακόμη περισσότερα για τον όρο microjoys, ιδού όλα όσα τον χαρακτηρίζουν:

#1 Μην υποβαθμίζεις ό,τι κι αν αισθάνεσαι

Είναι αλήθεια πως συχνά αισθάνεσαι ενοχές όταν δεν νιώθεις ευτυχισμένη στην καθημερινότητά σου; Ο λόγος «πηγάζει» από μία και μόνο σκέψη, το γεγονός πως σχεδόν πάντα θα υπάρχει κάτι ακόμη πιο μεγάλο, ακόμη πιο σπουδαίο ή σημαντικό, για το οποίο θα έπρεπε να είχες αυτά τα αρνητικά συναισθήματα. Κακά τα ψέματα, όμως, όσο και εάν προσπαθείς να υποβαθμίσεις όλα όσα αισθάνεσαι, ένα είναι το σίγουρο: Τα συναισθήματά σου είναι μία απολύτως προσωπική υπόθεση.

Εάν λοιπόν, αυτήν την περίοδο, νιώθεις πως η ματαιότητα «πρωταγωνιστεί» στη ζωή σου και αναζητάς αδίκως την ευτυχία, σταμάτα να καταπιέζεις το θυμικό σου, μιας και όλες έχουμε το δικαίωμα να μην αισθανόμαστε πλήρεις ή ευτυχισμένες, αναζητώντας τρόπους να αλλάξουμε αυτήν την συναισθηματική κατάσταση.

#2 Οι μικρές χαρές υπάρχουν στο καθετί, χωρίς να χρειάζεται να τις ανακαλύψεις

Όταν δεν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου, σίγουρα δεν έχεις τη διάθεση να ανατρέψεις αυτή τη συνθήκη. Ακριβώς γι’ αυτό, δημιουργήθηκε ο όρος microjoys, μιας και αναφέρεται στις μικρές χαρές που προκύπτουν από το καθετί: Μία καλημέρα από τον γείτονά σου, ένα ενδιαφέρον βιβλίο που έπεσε τυχαία στα χέρια σου, η αγαπημένη σου ρομαντική κομεντί που προβάλλεται ξαφνικά στην τηλεόραση ή ακόμη και μία αναπάντεχη γνωριμία, αποτελούν μικρές χαρές… αναπάντεχες, αυθόρμητες, ασήμαντες αλλά συγχρόνως άκρως σημαντικές.

#3 Οι μικρές χαρές είναι για όλους

Μπορεί να μοιάζει απλό, ωστόσο για εμένα το γεγονός πως οι μικρές χαρές είναι για όλους, αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό από τα χαρακτηριστικά του όρου microjoys. Διότι, σε όποια κατηγορία και εάν ανήκεις τη δεδομένη χρονική στιγμή της ζωής σου, είτε είσαι ευτυχισμένη είτε δεν τα έχεις βρει ακόμη με τον εαυτό σου, είτε βιώνεις μία περίπλοκη κατάσταση στην καθημερινότητά σου είτε οι συνθήκες στη ζωή σου είναι ιδανικές, σίγουρα η ανάγκη σου να έρχεσαι αντιμέτωπη με πολλές, μικρές χαρές είναι εξίσου σημαντική. Άλλωστε, καμία δεν θα πει «όχι» σε ένα extra boost χαράς στην καθημερινότητα.

shutterstock_98911805.jpg

Μήπως σκέφτεσαι πως τα παραπάνω λόγια, είναι καλά μόνο στη θεωρία, αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα; Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, διότι ακόμη και όταν κοιτάς γύρω σου και όλα μοιάζουν μπερδεμένα, ακόμη και όταν οι σκέψεις σου δεν μπορούν να μπουν σε μία λογική σειρά και συνεχίζεις να βλέπεις το ποτήρι σου μισοάδειο, ακόμη και τότε θυμήσου, Queenete: Οι μικρές χαρές της ζωής είναι εκείνες που θα καταφέρουν να ομορφύνουν την καθημερινότητά σου και να διώξουν τα bad vibes μακριά σου, γι’ αυτό άφησέ τους μία μικρή «χαραμάδα» και εκείνες θα βρουν τον τρόπο να τρυπώσουν στη ζωή σου, την κατάλληλη στιγμή!