Women VS Men: Τα 10 beauty trends που οι άνδρες «δεν καταλαβαίνουν»

Women VS Men: Τα 10 beauty trends που οι άνδρες «δεν καταλαβαίνουν»

Φήμες λένε πως οι γυναίκες χρειάζονται λίγο ή περισσότερο παραπάνω χρόνο για να δημιουργήσουν ένα chic and casual office look, να εντυπωσιάσουν με το outfit τους στο ρομαντικό dinner του Σαββάτου με τον αγαπημένο τους ή να μαγνητίσουν όλα τα βλέμματα στην έξοδο με τις κολλητές τους.

Ο λόγος φυσικά, είναι ο χρόνος που αφιερώνουν ώστε να δημιουργήσουν όχι μόνο το πιο stylish outfit, αλλά και το τέλειο μακιγιάζ, που θα είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, αποτελώντας αναπόσπαστο «κομμάτι» της εμφάνισής τους.

Μπορεί λοιπόν, οι άνδρες να είναι έτοιμοι στο «πι» και «φι» για οποιαδήποτε έξοδό τους, μιας και τα «βήματα» για να δημιουργήσουν το κατάλληλο outfit είναι εύκολα και γρήγορα, ωστόσο μία γυναίκα για να δείχνει και κυρίως να αισθάνεται περιποιημένη και όμορφη, χρειάζεται κάποια έξτρα «βήματα» - όπως είναι το makeup της - που θα την κάνουν να εντυπωσιάζει σε κάθε της εμφάνιση.

Και κάπου εδώ, ξεκινάει η «μάχη» των φύλων. Διότι, όσο αλλόκοτο κι αν μοιάζει το «στάδιο» της προετοιμασίας του makeup για τους άνδρες, τόσο σημαντικό είναι για τις γυναίκες. Στο ερώτημα, λοιπόν, γιατί υπάρχει αυτό το «χάσμα» ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, η απάντηση θα προκύψει εύκολα μέσα από τα 10 πράγματα για το μακιγιάζ, που οι άντρες όχι μόνο αδυνατούν να κατανοήσουν, αλλά συχνά, δεν αντέχουν ούτε να βλέπουν!

Οι άνδρες φοβούνται τα λαμπερά κραγιόν

Μπορεί για εμάς ένα super shiny red lipstick να είναι το must-have αξεσουάρ, που δεν λείπει ποτέ από το νεσεσέρ μας. Ποια είναι, όμως, η γνώμη των ανδρών για αυτό; Όσο αστείο κι αν μοιάζει, τρεις είναι οι σκέψεις που έρχονται στο μυαλό κάθε άνδρα, βλέποντας μας με κόκκινο κραγιόν: «Αναρωτιέμαι πώς θα είναι τα χείλη μου αφού τη φιλήσω», «Δεν μπορώ να επικεντρωθώ σε τίποτα άλλο πάνω της εκτός από το κραγιόν της», «Μήπως είμαι αρκετά casual ντυμένος;».

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες τους φαίνονται τρομακτικές

Τι κι αν οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι οι μακριές και εντυπωσιακές βλεφαρίδες είναι το «Α» και το «Ω» για να κερδίσουν τις εντυπώσεις με το πιο καθηλωτικό βλέμμα, η αλήθεια από την πλευρά των αντρών, είναι εντελώς διαφορετική. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες φαίνονται τρομακτικές στους άντρες και ο λόγος είναι προφανής: Δεν φαίνονται φυσικές.

Οι άνδρες δεν αντέχουν τα φρύδια που φαίνονται ζωγραφισμένα

Ναι, το «κεφάλαιο» φρύδια είναι αξιοπερίεργο για τους περισσότερους άντρες, μιας και δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τον λόγο που μία γυναίκα αισθάνεται την ανάγκη να ζωγραφίζει, να μεγαλώνει ή να αλλάζει σχήμα στα φρύδια της, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ειδικά, όταν το αποτέλεσμα είναι εμφανές, η απορία τους γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Τα φρύδια σε σχήμα «Nike» είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης τους

Αν ρωτήσουμε έναν άνδρα λοιπόν, ποιο είναι ίσως το πιο λανθασμένο trend στον «κόσμο» του makeup, θα μας πει για τα φρύδια των γυναικών σε σχήμα «Nike». Σίγουρα, αν είσαι γυναίκα έχεις ήδη φανταστεί το συγκεκριμένο trend στο πρόσωπό σου. Και μπορεί αρχικά, τα φρύδια «Nike» να μην έμοιαζαν ακριβώς με το λογότυπο της ομώνυμης εταιρείας, σήμερα όμως, υπάρχουν φρύδια φτιαγμένα για να μοιάζουν ακριβώς με το συγκεκριμένο logo.

Η τάση του contouring είναι απλά too much για αυτούς

Ποτέ δεν θα μπορέσει να καταλάβει ένας άνδρας για ποιον λόγο η προετοιμασία του σωστού μακιγιάζ, κάνει το πρόσωπό μας να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής και μάλιστα αφηρημένης τέχνης. Φυσικά, εσύ γνωρίζεις ήδη πως το contouring είναι μία τάση που ξεκίνησε από τις Kardashians, ωστόσο για τον σύντροφό σου αυτή η πληροφορία είναι εντελώς περιττή.

Δεν τους αρέσει το glitter στο μακιγιάζ των ματιών

Αν μιλήσεις σε έναν άντρα για το glitter στο μακιγιάζ σου, είναι πολύ πιθανό να μπερδευτεί θεωρώντας ότι το καρναβάλι επέστρεψε. Και τώρα θα σκεφτείς, πρόβλημά του, και πολύ καλά θα κάνεις αν με ρωτάς. Ωστόσο, ο λόγος της αποστροφής τους στο συγκεκριμένο υλικό, έγκειται στο γεγονός πως μοιάζει «εκτός πραγματικότητας».

Τα sticky lip gloss είναι ικανά να τους πανικοβάλλουν

Ομολογουμένως, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ένας άντρας όταν βγει ραντεβού μαζί σου, είναι πόσο πολύ θα ήθελε να σε φιλήσει. Και κάπου εδώ, παρεμβάλλονται τα sticky lip gloss που είναι ένα πρακτικό εμπόδιο σε αυτή την κατά τα άλλα ρομαντική διαδικασία.

Δύο λέξεις που τους τρομοκρατούν: «Εφέ μάσκας»

Ίσως είναι το μόνο από τα 10 σημεία αυτού του άρθρου, που βρίσκει σύμφωνους τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Διότι, όταν μία επιδερμίδα έχει υπερβολικές ποσότητες των αγαπημένων μας beauty products, μοιάζει περισσότερο με «εφέ μάσκας» παρά με μία λαμπερή και φυσική επιδερμίδα. Αντιθέτως, είναι προτιμότερο να πούμε «ναι» σε ένα natural μακιγιάζ ή να βγούμε έξω make up free, παρά να κάνουμε την όψη μας να μοιάζει θαμπή.

Οι άντρες απλώς δεν καταλαβαίνουν την ουσία των nude κραγιόν

Κακά τα ψέματα, υπάρχουν κάποια beauty trends που κανένας άντρας δεν είναι σε θέση να καταλάβει πόσο μάλλον να εκτιμήσει. Όπως η τάση στα nude κραγιόν, που έχει κάνει εδώ και χρόνια την εμφάνισή της. Πίστεψέ με, κάθε άντρας θα πέθαινε να καταλάβει γιατί τόσες γυναίκες βάζουν nude κραγιόν ή ποιος είναι ο ακριβής λόγος που οι γυναίκες αγοράζουν κραγιόν που κάνουν τα χείλη τους ίδιο χρώμα με το δέρμα τους. Και εάν με ρωτάς, άντε να τους εξηγήσεις.

Το σκουρόχρωμο μακιγιάζ στα μάτια τους ξενίζει

Πολλές γυναίκες περνούν ολόκληρες ώρες, παρακολουθώντας tutorials στα SoMe τους, σχετικά με το πώς θα πετύχουν το πιο εντυπωσιακό smokey eye look. Όμως, είσαι έτοιμη να ακούσεις τη γνώμη των αντρών για αυτό το ζήτημα; Αρκεί να γνωρίζεις πως το 66% των αντρών δεν βρίσκει μία γυναίκα πιο ελκυστική αν φοράει σκουρόχρωμο μακιγιάζ στα μάτια, ενδεχομένως επειδή θεωρεί τον συγκεκριμένο τύπο μακιγιάζ… υπερβολικό.

Κάπου εδώ, υπάρχουν δύο ζητήματα που είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε. Το πρώτο είναι πως ένα φυσικό αποτέλεσμα είναι πάντα πιο λαμπερό από οποιοδήποτε εντυπωσιακό look, γι’ αυτό αξίζει να μην το παρακάνουμε με το μακιγιάζ μας. Το δεύτερο part, ωστόσο, αφορά εμάς τις ίδιες και το πώς αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας. Τι σημαίνει αυτό; Πως εξαρτάται μόνο από εμάς τις ίδιες ποιο μακιγιάζ ταιριάζει στην εμφάνιση και το γούστο μας, επομένως μην ξεχνάς Queenette πως κανένας άντρας δεν έχει λόγο να μας επηρεάζει σε αυτό!