Μπορούμε απλώς να παραδεχτούμε ότι ο «κόσμος» του dating είναι απίστευτα περίπλοκος;

Μπορούμε απλώς να παραδεχτούμε ότι ο «κόσμος» του dating είναι απίστευτα περίπλοκος;

Κι όμως, όσο και εάν πολλές από εμάς αρνούνται να το παραδεχτούν, το να βγαίνεις ραντεβού σήμερα είναι μία πραγματικά δύσκολη υπόθεση

Ναι καλά διάβασες! Πολλές από εμάς προτιμούν να καθίσουν αναπαυτικά στην πολυθρόνα τους και να κάνουν binge watching, να μαγειρέψουν τα lunch meals όλης της εβδομάδας ή να σκρολάρουν στο Tik-Tok για ατελείωτες ώρες, παρά να βγουν ένα ακόμη αποτυχημένο ραντεβού.

Και τώρα θα μου πεις, μήπως η αισιοδοξία δεν είναι ένα από τα δυνατά μου σημεία; Πίστεψέ με, δεν είναι αυτός ο λόγος που έχω πάψει να ελπίζω σε ένα επιτυχημένο first date, αλλά οι πολλές και απανωτές περιπτώσεις ανδρών, που στο παρελθόν «κατέστρεψαν» αρκετά από τα πολλά υποσχόμενα ραντεβού μου.

Και απευθύνω το ερώτημα απευθείας σε εσάς: Τελικά, πόσες έχετε έρθει σε επαφή έστω με έναν από τους παρακάτω τύπους ανδρών και το έχετε μετανιώσει;

#1 Ο ένας που είναι πιο πιεστικός από όσο θα έπρεπε

Φυσικά, ανάμεσα στις πολλές και διάφορες κατηγορίες ανδρών, υπάρχουν εκείνοι, για τους οποίους εάν υπήρχε μία φωτεινή επιγραφή πάνω από το κεφάλι τους, σίγουρα θα έγραφε «message not delivered». Ναι, μερικοί άνδρες, είτε είναι παραπάνω αφελείς απ’ ό,τι θα έπρεπε, είτε είναι πραγματικά πεισματάρηδες και ανεξάρτητα από το τι τους λες, θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα όριά σου.

#2 Ο ένας που θεωρείται player

Θα μπορούσα να πω με βεβαιότητα, πως η εν λόγω κατηγορία ανδρών είναι η αγαπημένη μου. Αναρωτιέσαι ποια είναι αυτή; Ο λόγος για εκείνους τους άντρες που σου στέλνουν νυχθημερόν μηνύματα, που είναι ενεργοί με likes και comments στα SoMe σου, που σου τάζουν χίλιες δύο ονειρεμένες στιγμές και στη συνέχεια, εξαφανίζονται με ελαφρά πηδηματάκια. Καλά κατάλαβες, πρόκειται για το γνωστό σε όλες μας ghosting.

#3 Ο ένας που δεν ξέρει πώς να επικοινωνήσει

Μπορεί να υπάρχουν οι players, για τους οποίους -φυσικά- η επικοινωνία είναι το δυνατό τους σημείο, ωστόσο, στον αντίποδα υπάρχουν και εκείνοι που δεν γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες επικοινωνίας. Είναι εκείνοι που θα στείλουν ένα «Γεια!» και θα περιμένουν από εσένα να συνεχίσεις τη συζήτηση, που θα σου κάνουν 2-3 απανωτά like στο Instagram θεωρώντας ότι η επόμενη κίνηση είναι δική σου ή ακόμη χειρότερα, που θα σε προσκαλέσουν για φαγητό και σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου, θα είναι αμίλητοι.

#4 Ο ένας που μας θεωρεί… περίπλοκες

Η ατάκα πως «οι γυναίκες είναι αρκετά περίπλοκες», αποτελεί πανάκεια για τη συμπεριφορά εκατοντάδων ανδρών. Ήρθε η στιγμή, ωστόσο, να αντιστρέψουμε την ερώτηση σε όσους τη θεωρούν μία καλή δικαιολογία για απαράδεκτες συμπεριφορές και να τους ρωτήσουμε μήπως, τελικά, δεν είναι οι γυναίκες τόσο περίπλοκες, αλλά οι άνδρες υπερβολικά απλοϊκοί;

#5 Ο ένας που θεωρεί πως ήταν καρμικό να είστε μαζί

Κακά τα ψέματα, το happily ever after των ρομαντικών κομεντί, που είναι οφθαλμοφανές από τα πρώτα πέντε λεπτά της ταινίας, δεν συμβαίνει στην πραγματική ζωή. Και αν με ρωτάς, αυτό είναι και το λογικό. Γιατί λοιπόν, καλούμαστε συνεχώς να επιλέγουμε ανάμεσα στο δίπολο, εκείνων που θέλουν «σοβαρή» σχέση από τα πρώτα λεπτά μίας γνωριμίας και εκείνους που λίγο μετά το δεύτερο ραντεβού έχουν ήδη εξαφανιστεί; Όσα αποτυχημένα ραντεβού και εάν έρθουν στον δρόμο μας, μία ισορροπημένη σχέση θα είναι πάντα όλα όσα θα ζητάμε.

#6 Ο ένας που βρίσκεται σε μία περίπλοκη κατάσταση στη ζωή του

Last but not least, εκείνος ο άντρας που -όπως θα έλεγες στις κολλητές σου- είναι ο «ένας», ο μοναδικός! Όπως σχεδόν σε κάθε παραμύθι, ωστόσο, έτσι και σε αυτό, συνήθως «κρύβεται» ένας… δράκος. Στη δική του περίπτωση, το πρόβλημα είναι η «περίπλοκη κατάσταση» στην οποία βρίσκεται. Θα είναι μία σχέση χρόνων που έχει τελειώσει «στα χαρτιά», αλλά όχι στην καρδιά; Θα είναι το γεγονός πως σε αυτήν τη φάση της ζωής του, δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί, όσο και εάν του αρέσει η παρέα σου; Μήπως οι συγκυρίες τον θέλουν να φεύγει σε μερικές εβδομάδες για σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό, χωρίς εισιτήριο επιστροφής; Όποιος και εάν είναι ο λόγος, φρόντισε να βάλεις τη δική σου ζωή σε προτεραιότητα!

Τελικά, πόσο δύσκολο είναι βγεις ένα όμορφο ραντεβού με κάποιον, να συζητήσεις ανθρώπινα μαζί του, να γνωριστείτε από το «μηδέν» θέλοντας να ανακαλύψετε ο ένας τον άλλον, να φλερτάρετε χωρίς να ξεπεράσετε τα όρια και αν μετά από όλα αυτά τα «βήματα», αισθανθείτε ένα connection μεταξύ σας, να ονειρευτείτε το επόμενο ραντεβού, που θα έρθει φυσικά, αβίαστα και αυθόρμητα; Μπορεί ο «κόσμος» του dating να έχει απογοητεύσει πολλές από εμάς το τελευταίο διάστημα όμως, όσο ρομαντικό και εάν ακούγεται, οφείλουμε στους εαυτούς μας να μην χάσουμε την πίστη μας στο φλερτ. Διότι κάπου εκεί έξω υπάρχουν κάποιοι που έχουν τη θέληση να μας γνωρίσουν και γιατί όχι, να αφήσουν ένα «κομμάτι» τους στη ζωή μας, για πάντα!