Αυτή είναι η μόνη bucket list που χρειάζεσαι για να ζήσεις ένα πραγματικά αξέχαστο καλοκαίρι

Αυτή είναι η μόνη bucket list που χρειάζεσαι για να ζήσεις ένα πραγματικά αξέχαστο καλοκαίρι

Δέκα tips για να μην αφήσεις την πιο ανέμελη εποχή του χρόνου να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια σου

Κοιτάζοντας κάτω δεξιά στην οθόνη του υπολογιστή ή πάνω δεξιά στην οθόνη του κινητού σου, το ημερολόγιο δείχνει πως είναι 28 Μαΐου. Διανύουμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, βρισκόμαστε λίγο πριν την εκπνοή της άνοιξης και αναμφίβολα, εσύ δεν μπορείς να κρύψεις τον ενθουσιασμό σου. Γιατί να το κάνεις, άλλωστε; Ναι, πολύ σύντομα, θα υποδεχθούμε και επίσημα το φετινό καλοκαίρι για το οποίο ανυπομονούσες, έκανες συζητήσεις, όνειρα και σχέδια όλο τον χειμώνα.

Και ενώ αυτό το ενθουσιώδες feeling είναι παρόμοιο με αυτό που σε κατακλύζει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, μέσα σου υπάρχει μία διακριτική φωνούλα, η οποία εμμένει ψιθυριστά, «μην αφήσεις το καλοκαίρι να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια σου». Βλέπεις, αν είσαι μία από εμάς που έχουμε πολύ υψηλές προσδοκίες για το καλοκαίρι και καταλήγουμε κάθε Σεπτέμβρη κάπως απογοητευμένες και ανικανοποίητες, ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ. Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει: Τι μπορείς να κάνεις για να ζήσεις ένα πραγματικά αξέχαστο καλοκαίρι;Σε αυτό το ερώτημα θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε μέσα από τη bucket list που ακολουθεί. Διότι στη λίστα που έχουμε ετοιμάσει, υπάρχουν δέκα καλοκαιρινές εμπειρίες, οι οποίες υπόσχονται να σου χαρίσουν το συναρπαστικό καλοκαίρι που επιθυμείς για τον εαυτό σου.

#1 Τόλμησε ένα σύντομο, αλλά περιπετειώδες road trip

Εύβοια, παραλιακή Ήπειρος, Αργολίδα, Πήλιο είναι μόνο μερικές από τις περιοχές που ενδείκνυνται για να τολμήσεις το πρώτο σου εγχώριο, σόλο ή παρεΐστικο roadtrip. Τσέκαρε ότι το αυτοκίνητό σου θα αντέξει τα χιλιόμετρα, φόρτωσε μία σκηνή με ένα στρώμα στο πορτμπαγκάζ και βάλε μπρος για τα πιο παραδεισένια μέρη της Ελλάδας!

#2 Απόλαυσε την ανατολή του ήλιου χορεύοντας ή κολυμπώντας

Πόσο καιρό έχεις να δεις τον ήλιο να ανατέλλει, ενώ χορεύεις σε ένα dance floor, αράζεις στην άμμο ή σε ένα μπαράκι κάπου στις Κυκλάδες; Αν πάνε πολλά χρόνια από αυτήν την εμπειρία, τότε φέτος το χρωστάς στον εαυτό σου να τη ζήσεις ξανά! Μπορεί να συνδυάσεις αυτό το καλοκαιρινό highlight με μία δροσιστική, πρωινή βουτιά. Γιατί όχι;

#3 Παρακολούθησε τη συναυλία ενός καλλιτέχνη που αγαπάς

Το φετινό καλοκαίρι είναι άκρως φεστιβαλικό και περιλαμβάνει συναυλίες για όλα τα γούστα και τα… αυτιά. Αν η τιμή του εισιτηρίου για τη συναυλία του αγαπημένου σου καλλιτέχνη σου φαίνεται αποτρεπτική, να θυμάσαι πως μπορείς πάντα να αναζητήσεις τις μουσικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται δωρεάν στην πόλη σου.

pexels-vishnu-r-nair-1105666.jpg

#4 Μέτρα μπάνια και παγωτά μέχρι να χάσεις το μέτρημα

Ίσως σου φαίνεται παιδικό, αλλά αυτό είναι το νόημα. Να φέρεις στην επιφάνεια το μικρό παιδί που «κρύβεται» μέσα σου, μετρώντας τα μπάνια και τα παγωτά του καλοκαιριού. Μάλιστα, μπορείς να το θέσεις ως ένα challenge με τις κολλητές σου και τον Σεπτέμβρη που θα κάνετε την τελική καταμέτρηση, η νικήτρια να κεράσει όλες τις υπόλοιπες παγωτά.

#5 Κέρασε τις φίλες σου σπιτικά cocktail στην ταράτσα σου

Μην αφήνεις τα καλοκαιρινά απογεύματα μετά το γραφείο να πάνε χαμένα. Μπορείς να τα αξιοποιήσεις προσκαλώντας τις κολλητές σου στο μπαλκόνι για σπιτικά cocktail, φτιαγμένα από τα χεράκια σου. Ειλικρινά, δεν υπάρχει πιο απολαυστικός τρόπος για να αφήσετε πίσω μία Δευτέρα που φτάνει στο τέλος της.

#6 Ανακάλυψε τις ανεκτίμητες ομορφιές του βυθού με τη μάσκα σου

Ο βυθός κρύβει μοναδικές ομορφιές για όποιον ξέρει να ψάχνει. Τι θα έλεγες, λοιπόν, φέτος να έβαζες στην τσάντα θαλάσσης μία μάσκα και έναν αναπνευστήρα, για να απολαύσεις υποβρύχιες εξερευνήσεις; Με τους «θησαυρούς» που θα φέρεις στην επιφάνεια, θα φτιάξεις τα πιο όμορφα, DIY σουβενίρ για τις φίλες σου.

marina-t-8YLWA6_2uGY-unsplash.jpg

#7 Πραγματοποίησε μία άκρως καλοκαιρινή, outdoor προπόνηση

Αν η σωματική άσκηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου, τότε δοκίμασε μία άκρως καλοκαιρινή outdoor προπόνηση. Μία απογευματινή ποδηλατάδα, μερικές ασκήσεις yoga πάνω σε μία σανίδα SUP ή ένα σύντομο session aqua aerobic, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να παραμείνεις σε φόρμα, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

#8 Πήγαινε σε πανηγύρι και χόρεψε μέχρι να πονέσουν τα πόδια σου

Μπορεί συνήθως τα ακουστικά σου να παίζουν Wet Leg, Echo Tides και Ibrahim Maalouf όμως, μόλις ακούσεις το σόλο κλαρίνο του Μάκη Τσίκου, να είσαι σίγουρη πως θα μιλήσει στην ψυχή σου. Κακά τα ψέματα. Ένα πανηγύρι (ιδανικά εκτός Αττικής) μέσα στο καλοκαίρι επιβάλλεται -όπως επιβάλλεται να λαχανιάσεις από τον χορό, πριν επιστρέψεις πίσω στην λευκή, πλαστική καρέκλα σου.

#9 Ζήσε για μία μέρα την Αθήνα σαν να είσαι τουρίστρια

Θες να γνωρίσεις την Αθήνα ξανά από την αρχή; Τότε, αρκεί να ακολουθήσεις τη διαδρομή που θα ακολουθούσε ένας τουρίστας. Με λίγα λόγια, ανέβα στον Ιερό Βράχο, περιηγήσου στο Μουσείο της Ακρόπολης, απόλαυσε ένα γεύμα πρωινό ή μεσημεριανό στα Αναφιώτικα και το βράδυ, απόλαυσε μία προβολή σε κάποιο από τα παραμυθένια θερινά σινεμά του κέντρου.

liza-zhukovska-2IF_LBepTk-unsplash.jpg

#10 Φύλαξε το φετινό καλοκαίρι σε ένα scrapbook με φωτογραφίες

Αν θέλεις να κάνεις το φετινό καλοκαίρι αξέχαστο, μην παραλείψεις να φυλάξεις τις πιο δυνατές στιγμές από αυτό σε ένα scrapbook, το οποίο θα γεμίσεις με φωτογραφίες, αναμνηστικά, εισιτήρια, κόκκους άμμου. Επίλεξε ένα άλμπουμ που μπορείς να το μεταφέρεις εύκολα, ώστε να το πάρεις μαζί σου στις μέρες των διακοπών.

Κλείνοντας, μην ξεχάσεις τις καυτές μέρες του καλοκαιριού να βάλεις στην είσοδο της πολυκατοικίας σου ένα κυπελλάκι νερό για τα αδεσποτάκια της γειτονιάς σου. Μην ξεχάσεις να κάνεις νέες φιλίες, να γνωρίσεις ανθρώπους, να συνομιλήσεις με απίθανους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν να σου διηγηθούν μοναδικές ιστορίες και να σου μάθουν νέα πράγματα. Ναι, μπορεί οι φιλίες του καλοκαιριού και δη, των καλοκαιρινών διακοπών, να είναι σύντομες όμως, όταν συναντάμε ξανά τυχαία του ίδιους ανθρώπους στην Αθήνα ή σε κάποιο άλλο νησί, πολλά χρόνια μετά, μερικές φορές είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα.