Ο «χρυσός κανόνας» που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που σε φροντίζεις

Ο «χρυσός κανόνας» που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που σε φροντίζεις

Πώς θα κάνεις τη φροντίδα της φυσικής σου κατάστασης μία πιο διασκεδαστική ή ακόμη και απολαυστική υπόθεση

Δεν είναι λίγες οι φορές που scrollάροντας στα social media έχουμε έρθει αντιμέτωπες με δήθεν «έξυπνα» tricks για να χάσουμε πάνω από 10 πόντους σε δέκα ημέρες, detox δίαιτες που «υπόσχονται» το πιο καλλίγραμμο σώμα ή workout που λένε πως θα γυμνάσουν το σώμα μας μέσα σε μόλις 60’’.

Όσο κι αν θέλουμε να πιστέψουμε όμως, πως κάποια από τις παραπάνω μεθόδους θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η αλήθεια είναι πως ο «κανόνας» θέλει αυτές τις αστραπιαίες λύσεις να διαρκούν για λίγες μόνο ημέρες.

Ο λόγος είναι πως δεν μπορείς να εντάξεις στην καθημερινότητά σου έναν τρόπο ζωής, που επιβάλλει εξαντλητικές δίαιτες ή ολιγόλεπτα workout με θεαματικά αποτελέσματα. Διότι τέτοιου είδους λύσεις δεν έχουν σκοπό να «αγκαλιάσουν» το σώμα σου, αλλά να το αλλάξουν για ένα συγκεκριμένο διάστημα της ζωής σου.

Και τώρα θα μου πεις, πώς μπορείς να ξεχωρίζεις ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα, μέσα σε μία βιομηχανία -όπως εκείνη του fitness- όπου η παραπληροφόρηση και οι αντιφάσεις «πρωταγωνιστούν»; Αρκεί να συνεχίζεις να διαβάζεις και πολύ γρήγορα θα ανακαλύψεις πως υπάρχει ένας «χρυσός» κανόνας που μπορεί να αλλάξει τόσο το σώμα σου, όσο και τη ζωή σου.

Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά, το να ανακαλύψεις τη μέθοδο γυμναστικής που σου ταιριάζει και θα καταφέρει να γίνει τρόπος ζωής, έχοντας θετική επίδραση στο σώμα και την ψυχολογία σου.

Η συνέπεια είναι το «κλειδί»

Σίγουρα, θα έχεις αντιληφθεί πως οτιδήποτε ακολουθείς με συνέπεια στη ζωή σου, έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό: Να σε κάνει χαρούμενη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι για να μείνεις «πιστή» σε μία νέα ασχολία, ένα χόμπι ή μία καινούργια εμπειρία δεν αρκεί μόνο η θέληση, αλλά και το λεγόμενο ταίριασμα, που ναι μεν είναι σπάνιο, αλλά σίγουρα αξίζει να το ανακαλύψεις.

Πόσες φορές, άλλωστε, δεν έχεις ξεκινήσει κάτι νέο με την κολλητή σου, ένα πρόγραμμα γυμναστικής, μία χειρωνακτική εργασία ή ένα σεμινάριο, αλλά πριν συμπληρωθεί ο μήνας τα έχεις παρατήσει; Όχι δεν είναι δική σου η ευθύνη, απλώς πρέπει να αποδεχθείς πως μέσα σε ένα απαιτητικό 24ωρο που πολλές φορές «τρέχει» πιο γρήγορα από εσένα, η ευχαρίστηση που παίρνεις από μία δραστηριότητα και ειδικά από μία κοπιαστική δραστηριότητα, όπως είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής, είναι το Α και το Ω.

Εάν, λοιπόν, αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να παραμείνεις συνεπής απέναντι σε κάτι, είτε αυτό ονομάζεται workout program είτε nutrition plan, τότε μην ψάχνεις να βρεις τι είναι αυτό που φταίει, διότι η απάντηση κρύβεται στη μοναδικότητα του οργανισμού σου και στο πόσο επιλεκτική είσαι.

Η φυσική σου κατάσταση είναι τρόπος ζωής, όχι ένα ακόμη task στην to-do list σου

Όσο οξύμωρο κι αν σου ακούγεται, η φυσική σου κατάσταση δεν πρέπει να είναι ένα ακόμη task στην to-do list σου. Και αυτό διότι τα «πρέπει» με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωπες στους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, είναι ήδη πολλά. Τι λες, λοιπόν, να μην εντάξεις τη βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης σε αυτά;

Σου μοιάζει περίπλοκο ή ακόμη και δύσκολο να το καταφέρεις; Μην αγχώνεσαι, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να βρεις μέσα στη ρουτίνα σου ό,τι σε γεμίζει με πάθος: Από την αερόβια άσκηση και τη yoga μέχρι την αναρρίχηση ή το hiking. Η επιλογή είναι δική σου.

Ακόμη κι αν δεν το πετύχεις με την πρώτη προσπάθεια, πίστεψέ μας, είναι σημαντικό να κάνεις την αρχή και πολύ γρήγορα θα βάλεις στη ζωή σου το αγαπημένο σου πρόγραμμα γυμναστικής. Και ποιος ξέρει; Μπορεί αυτό να φέρει στη ζωή σου ακόμη περισσότερες αλλαγές, που θα κάνουν level up στην everyday routine σου, όπως μία πιο σωστή και ισορροπημένη διατροφή ή τα meditation sessions που εδώ και καιρό θέλεις να ξεκινήσεις.

Αυτόν τον Ιούνιο κάνε ένα «δώρο» στον εαυτό σου και ψάξε να βρεις το πρόγραμμα άσκησης που θα καταφέρει να γίνει τρόπος ζωής, χωρίς να επιβαρύνει την καθημερινότητά σου. Διότι αρκεί να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής, για να γεμίσεις με πάθος την καθημερινότητά σου και να κάνεις τη φροντίδα της φυσικής σου κατάστασης μία πιο διασκεδαστική ή ακόμη και απολαυστική υπόθεση.