Ο πρώην φίλος σου έχει καινούργια σχέση; Οκτώ tips για να αντικρούσεις τα bad feelings!

Ο πρώην φίλος σου έχει καινούργια σχέση; Οκτώ tips για να αντικρούσεις τα bad feelings!

Πάρε μία βαθιά ανάσα girl, διότι πρέπει να έρθεις αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της νυν σχέσης του

Δεν θα σου πω ψέματα. Το να ξεπεράσεις τον πρώην σου στο 100%, είναι ένα δύσκολο challenge που λίγες από εμάς έχουμε καταφέρει να φέρουμε εις πέρας. Ακόμη, λοιπόν, και εάν δεν σε επηρεάζουν πια τα small talks που μπορεί να έχεις μαζί του σε γιορτές και γενέθλια ή μία τυχαία συνάντηση στο αγαπημένο σας «στέκι» με την παρέα του, ένα είναι το γεγονός που θα σου δείξει ξεκάθαρα εάν έχεις αφήσει πίσω στο παρελθόν αυτή τη σχέση.

Αναρωτιέσαι ποιο είναι αυτό; Πάρε μία βαθιά ανάσα girl, διότι πρέπει να έρθεις αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της νυν σχέσης του. Ναι καλά κατάλαβες, το «σενάριο» να έχει προχωρήσει στην προσωπική του ζωή είναι πιθανό και εσύ πρέπει να το αποδεχτείς με θάρρος και αξιοπρέπεια. Μπορεί να μην είναι το καλύτερό σου, να σκέφτεσαι πως θα κάνει μαζί της όλα όσα έκανε μαζί σου όμως, είναι μία πραγματικότητα που από στιγμή σε στιγμή ενδέχεται να χτυπήσει και τη δική σου πόρτα.

Και τώρα, ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τη θεωρία, μιας και ήρθε η στιγμή να περάσουμε στην πράξη και να σκεφτούμε τι θα κάνουμε σε περίπτωση που η είδηση της καινούργιας σχέσης του πρώην συντρόφου μας, φτάσει και στα δικά μας αυτιά. Ιδού, λοιπόν, οκτώ tips που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις το σοκ των πρώτων ημερών και να βάλεις τέλος στα δράματα.

Αποδέξου τη νέα πραγματικότητα

Μπορεί να μην είναι ό,τι πιο εύκολο σου έχει ζητηθεί όμως, σίγουρα το να αποδεχτείς την πραγματικότητα είναι το πρώτο «βήμα» που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε να προχωρήσεις. Ναι, ο πρώην σου βγαίνει με μια καινούργια κοπέλα και αυτή είναι μία νέα πραγματικότητα την οποία πρέπει να αποδεχτείς το συντομότερο δυνατό. Φυσικά, δεν λέω πως πρέπει να αγνοήσεις πλήρως τα bad vibes που αισθάνεσαι, αλλά μην τα αφήσεις να σε κυριεύσουν.

«Αγκάλιασε» τα συναισθήματά σου

Τι σημαίνει να «αγκαλιάσεις» τα συναισθήματά σου; Να κλάψεις, να θυμώσεις, να απογοητευτείς και γενικότερα να ξεσπάσεις για όσο το έχεις ανάγκη. Ωστόσο, θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να σταματήσεις να είσαι η drama queen της ζωής σου και να σταθείς και πάλι στα πόδια σου, βλέποντας με αισιοδοξία όλα όσα είναι μπροστά σου.

Δώσε «σήμα» στις besties σου ότι χρειάζεσαι support

Και κάπου εδώ βεβαίως, είναι που κάνουν την εμφάνισή τους οι super powers των κολλητών σου. Πίστεψέ με, εσύ το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τους μιλήσεις για τα συναισθήματά σου και εκείνες θα βρουν τον τρόπο να σε στηρίξουν, ακριβώς όπως θα έκανες και εσύ στη θέση τους.

Επικεντρώσου στη συναισθηματική και ψυχική σου υγεία

Μην ξεχνάς ότι το σημαντικό είναι να μην σε κατακλύσει το αίσθημα ματαιότητας μέσα από όλη αυτήν τη διαδικασία. Τι θέλω να πω; Προσπάθησε να διαφυλάξεις την συναισθηματική και ψυχική σου υγεία και να μην σταματήσεις να πιστεύεις στον έρωτα. Ξέρω ότι είναι το πιο εύκολο να πέσεις σε αυτήν την «παγίδα» όμως, να θυμάσαι πως ο μόνος που θα πληγωθεί είσαι εσύ!

Θωράκισε την αυτοεκτίμησή σου

Ακόμη και εάν δεν μπορείς να το αντιληφθείς ακόμη, δεν υπάρχει κάποιος υπαίτιος σε έναν χωρισμό. Μπορεί ο ένας από τους δύο να πήρε την απόφαση όμως, η αλήθεια είναι πως υπήρχαν λόγοι που οδήγησαν εκεί. Το σημαντικό δεν είναι να κατηγορήσουμε τον άλλον ή ακόμη χειρότερα τον εαυτό μας, αλλά να μας θωρακίσουμε και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα θετικά αυτής της σχέσης.

Σεβάσου τον κανόνα της μη επικοινωνίας

Αν υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας που πρέπει να ακολουθείς μετά από κάθε χωρισμό, ειδικότερα όταν ο άλλοτε σύντροφός σου έχει ήδη κάνει το επόμενο «βήμα», είναι ένας: Σταμάτα την καθημερινή ή περιστασιακή επικοινωνία μαζί του, διότι δεν βοηθάει ούτε εσένα, αλλά ούτε εκείνον.

Πάρε απόσταση από τα SoMe

Μήπως δεν χάνεις ευκαιρία να σκρολάρεις στα SoMe, είτε χαζεύοντας παλιές σας φωτογραφίες, είτε βλέποντας τα τελευταία «ίχνη» του πρώην σου; Βάλε τέλος σε αυτήν την τοξική διαδικασία που μόνο πίσω μπορεί να σε οδηγήσει και προσπάθησε να πάρεις την «απόστασή» σου από τον διαδικτυακό «κόσμο».

Μην έχεις κακία για τη νυν σύντροφό του

Ομολογουμένως, τα αρνητικά συναισθήματα δεν βοηθούν τη συναισθηματική και ψυχική σου ηρεμία. Εάν έχεις ήδη περάσει κάποιες ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων δεν χάνεις ευκαιρία να διοχετεύεις αρνητικά vibes για τη νυν σύντροφο του πρώην σου, γράψε λάθος και αναθεώρησε. Δεν είναι εκείνη που ευθύνεται για τον χωρισμό σας, επομένως το να γίνεσαι κακιά μαζί της σίγουρα δεν σε ωφελεί.

Κι όμως, όσο και εάν δεν θέλεις να το αποδεχθείς, μία καινούργια σχέση -είτε για εσένα, είτε για τον πρώην σου- δεν είναι κάτι λιγότερο ή περισσότερο από τη φυσική ροή των πραγμάτων. Μπορεί, λοιπόν, εσύ να μην έχεις γνωρίσει τον επόμενο όμως, εάν καταφέρεις να τον ξεπεράσεις ολοκληρωτικά, θα είσαι πιο έτοιμη από ποτέ για την επόμενη ιστορία αγάπης.