Σε απάτησε ο σύντροφός σου; Ιδού μερικές συμβουλές για να το ξεπεράσεις

Σε απάτησε ο σύντροφός σου; Ιδού μερικές συμβουλές για να το ξεπεράσεις

Λένε, πως εάν νομίζεις ότι δεν σε έχουν απατήσει ποτέ, τότε το πιθανότερο είναι πως δεν έτυχε να το μάθεις. Και αυτό διότι, ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και ως εκ τούτου, η μονογαμία δεν συγκαταλέγεται στα εκ γενετής χαρακτηριστικά του.  

Ας αφήσουμε όμως στην άκρη τις φιλοσοφικές αναζητήσεις και ας εστιάσουμε στο ζήτημα, που όπως όλα δείχνουν, απασχολεί τις περισσότερες από εμάς. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά, πώς να βάλουμε «φρένο» στο overthinking αφότου μάθαμε ότι ο σύντροφός μας, μας απάτησε.

Πίστεψέ μας, μπορεί η διαδικασία να μην είναι εύκολη, μιας και τα συναισθήματα που θα σε κατακλύσουν είναι όχι μόνο πρωτόγνωρα αλλά και πολλές φορές «σκληρά», ωστόσο ένα είναι το σίγουρο: Θα βγεις από αυτήν τη διαδικασία πιο δυνατή από ποτέ. Ιδού λοιπόν, μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις να σκέφτεσαι υπερβολικά την απιστία και να βρεις και πάλι τον εαυτό σου.

Ξεκίνα την κάθε ημέρα με θετικά vibes

Κι όμως, το πιο σημαντικό «βήμα» είναι να απαλλαγείς από τα αρνητικά συναισθήματα και τις περιττές σκέψεις. Τι σημαίνει αυτό; Πως είναι καιρός να σταματήσεις να ξεκινάς την ημέρα σου με δάκρυα στα μάτια και bad vibes, αλλάζοντας ριζικά τη morning routine σου. Αφού σηκωθείς λοιπόν από το κρεβάτι, κοιτάξου στον καθρέφτη και υπενθύμισε στον εαυτό σου πόσο αξίζεις.

Δώσε αγάπη στον εαυτό σου

Αν υπάρχει κάτι που θα σε διδάξει αυτή η εμπειρία, δεν είναι άλλο από τη σημασία της αγάπης προς τον εαυτό σου. Μπορεί κάποιος άλλος να σε πλήγωσε, όμως είναι σημαντικό να θυμάσαι πως δεν χρειάζεται να περιμένεις από κανέναν άλλον να σε αγαπήσει, εάν το κάνεις πρώτη εσύ η ίδια για τον εαυτό σου.

Σταμάτα να κατηγορείς τον εαυτό σου

Μπορεί να έχεις ακούσει πως για έναν χωρισμό φταίνε και οι δύο, όμως πρόσεχε girl, γιατί είναι πολύ εύκολο να περάσεις από το ένα άκρο στο άλλο. Φυσικά, και οι δύο πλευρές έχουν τις ευθύνες τους όταν μία σχέση φτάσει στο τέλος της, όμως αυτό δεν ισχύει και στην περίπτωση που ο ένας απατήσει τον άλλον. Εκεί, είναι καθαρό το φταίξιμο του ενός που αποφάσισε να «σηματοδοτήσει» το τέλος μίας σχέσης με αυτόν τον τρόπο.

Σταμάτα με τα «What ifs» σενάρια

Ναι, είναι λογικό να σκέφτεσαι τι θα γινόταν εάν είχες φερθεί διαφορετικά σε εκείνον τον τσακωμό, εάν αφιέρωνες παραπάνω χρόνο στη σχέση σου ή εάν δεν ζητούσες όλα όσα δεν μπορούσε να σου προσφέρει ο πρώην σύντροφός σου. Όμως, μην το παρακάνεις, αφού ούτε ο χρόνος θα γυρίσει πίσω, ούτε μπορείς να είσαι σίγουρη για το εάν το love story σας θα είχε happy ending σε άλλη περίπτωση. Αντιθέτως, εκείνο για το οποίο είσαι σίγουρη σήμερα, είναι πως ο άνθρωπος που είχες δίπλα σου επέλεξε να σε απατήσει, ακόμη και εάν η δικαιολογία του είναι πως περνούσατε μία δύσκολη περίοδο.

Αντιμετώπισε τις ανασφάλειές σου

Αισθάνεσαι πως η αυτοπεποίθησή σου είναι «στα τάρταρα»; Σκέφτεσαι συνεχώς πως για να σε απάτησε ένας σύντροφος, πολύ εύκολα θα το κάνει και ο επόμενος που θα μπει στη ζωή σου; Πίστεψέ με, είναι απολύτως λογικό να σε κατακλύζουν όλες αυτές οι σκέψεις, ειδικά εάν η απιστία «χτύπησε» για πρώτη φορά την πόρτα σου. Μην αφήσεις όμως τις ανασφάλειές σου να μπουν για τα καλά στη ζωή σου, διότι το γεγονός πως εμπιστεύτηκες έναν λάθος άνθρωπο στη ζωή σου δεν σημαίνει ότι και οι επόμενοι θα αποτελέσουν λάθος επιλογές.

Βρες καινούργια ενδιαφέροντα και χόμπι

Προσπάθησε να κρατάς τον εαυτό σου απασχολημένο, ξεκινώντας ένα καινούργιο χόμπι ή μία δραστηριότητα που ήθελες εδώ και καιρό. Και αυτό για να διατηρείς το μυαλό και το σώμα σου απασχολημένα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να μην αναλώνεσαι σε σκέψεις και αναλύσεις που αφορούν στον πρώην σου.

Να είσαι ευγνώμων που ο θεός της τύχης σε έσωσε από ένα τοξικό πρόσωπο

Γνωρίζεις τη ρήση πως «Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο»; Εάν ναι, θυμήσου πως ο θεός της τύχης είχε άλλα πλάνα για σένα και γι’ αυτό σε έκανε μέρος αυτής της «δοκιμασίας». Τι θέλω να πω; Πως σε έβγαλε από μία τοξική σχέση, έτσι ώστε να σε αφήσει ελεύθερη να γνωρίσεις τον άνθρωπο που θα σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις λοιπόν, είναι να είσαι ευγνώμων που είσαι ήδη ένα «βήμα» πιο κοντά σε εκείνον.

Μπορεί κάθε χωρισμός να είναι ένα είδος πένθους, μιας και «χάνουμε» έναν άνθρωπο από τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Ειδικά μάλιστα, όταν η απιστία είναι η αιτία αυτού του χωρισμού, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Μην ξεχνάς ωστόσο, πως σκοπός κάθε συνθήκης -όπως αυτή της απιστίας- είναι να γίνεις ακόμη πιο δυνατή και σίγουρη για τον άνθρωπο που θέλεις να έχεις δίπλα σου. Είσαι έτοιμη να τον βρεις; Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και αφέσου στη μαγεία της single life!