Dating life: Να μείνεις single ή είσαι ήδη ready to mingle αυτό το φθινόπωρο;

Dating life: Να μείνεις single ή είσαι ήδη ready to mingle αυτό το φθινόπωρο;

Η σχέση των Millennials και των Gen Zers με τον κόσμο των ραντεβού είναι κάπως περίπλοκη, όμως όσα και αν είναι τα καλά της single ζωής, θα εκτιμούσες μερικές φθινοπωρινές couples only βραδιές

Αν ανήκεις στη γενιά των Millennials και το ξεκίνημα του φετινού φθινοπώρου σε βρίσκει single, αυτό το κείμενο είναι για εσένα -ακόμη και αν δεν αισθάνεσαι ακόμη ready to mingle.

Το καλοκαίρι πέρασε με πολύ ή λίγο flirting και εσύ, πρόσφατα επέστρεψες στη βάση σου, πιθανότατα ολίγον τι απογοητευμένη που θα πρέπει να μπεις και πάλι στη γνώριμη, έντονη ρουτίνα σου, αλλά ανανεωμένη και νιώθοντας έτοιμη να κάνεις μία καινούρια αρχή. Θα ξεκινήσεις γυμναστήριο ή θα δοκιμάσεις ένα νέο είδος προπόνησης. Θα παρακολουθήσεις ένα online seminar για να κάνεις level up στο βιογραφικό σου. Θα βρεις και ένα νέο χόμπι. Ως εδώ καλά. Διότι όταν αναλογίζεσαι το θέμα του dating, νιώθεις ότι θέλεις να κάνεις skip σε αυτό το «κεφάλαιο» της νέας σεζόν που ξεκίνησε.

Η αλήθεια είναι πως η σχέση των Millennials με τον κόσμο των ραντεβού είναι κάπως περίπλοκη. Δεν είναι, άλλωστε, λίγα τα άρθρα και τα στατιστικά στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νεότερες γενιές, μέχρι να βρουν το ταίρι τους. Και σίγουρα, δεν είναι λίγες οι dating ιστορίες που έχεις ακούσει από φίλες, φίλους και γνωστούς. Εκείνη η φίλη που της έκαναν ghosting, αυτός ο συνάδελφος που αναδείχθηκε σε expert στο gaslighting ή η κολλητή που ακόμη περιμένει εκείνο το μήνυμα ή βρίσκεται εδώ και χρόνια σε μία situationship -ένας ακόμη όρος γύρω από το dating που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Για κάποιους το πρόβλημα ξεκινά από τα apps, δηλαδή τις εφαρμογές για ραντεβού, που άλλαξαν τους «κανόνες» στη dating σκηνή. Για άλλους πάλι, το γεγονός ότι η γενιά των Millennials ονομάζεται, επίσης, ως Peter Pan generation (δηλαδή μία γενιά που αρνείται ή αργεί πολύ να μεγαλώσει και να ωριμάσει), εξηγεί πολλά.

Όπως και να έχει, μία ματιά στο TikTok αρκεί για να διαπιστώσεις ότι πολλοί είναι οι Millennials, αλλά και οι Gen Zers που «ορκίζονται» στα πλεονεκτήματα και την ομορφιά της single ζωής, με το hashtag #singlelife να έχει, μάλιστα, πάνω από 20,7 δισ. προβολές!

Να είσαι single ή να μην είσαι; Ιδού το ερώτημα

Αρκετούς μήνες αφότου η Miley Cyrus τραγούδησε το «Flowers» και λίγο αφότου η Selena Gomez μας έδωσε τον pop «ύμνο» του φετινού φθινοπώρου, «Single Soon», ανακοινώνοντάς μας ότι σύντομα θα είναι single και θα μένει έξω μέχρι αργά, θα βγαίνει με όποιον θέλει και θα κάνει ό,τι θέλει, το ερώτημα παραμένει: Να μένεις single (λόγω συνθηκών ή από επιλογή) ή να συνεχίσεις να προσπαθείς, ούτως ή άλλως;

Ακόμη και αν είσαι στα mid-thirties σου και έχεις τις αντοχές και την όρεξη να ξενυχτάς κάθε βράδυ, ακόμη και αν πλέον έχεις την άνεση να σου αγοράζεις κάθε μέρα τα πιο όμορφα λουλούδια, ακόμη και αν κάνεις τέλεια παρέα με τον εαυτό σου και ξέρεις ό,τι δεν υπάρχει κάποιος που θα σε αγαπήσει όσο εσύ (ναι, τα έχει πει η Miley), ξέρεις και ότι δεν θα έλεγες όχι σε μερικές φθινοπωρινές couples only βραδιές.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που έχεις κουραστεί από τον σύγχρονο κόσμο του dating και τις φρούδες υποσχέσεις, αλλά παρόλα αυτά στη λίστα με τα new season resolutions σου περιλαμβάνεται το να δώσεις ένα boost στην ερωτική σου ζωή και να κάνεις νέες γνωριμίες, συνέχισε να διαβάζεις και δες πώς θα το κάνεις… έχοντας λιγότερες πιθανότητες να συζητάς ξανά με τις φίλες σου περί ghosting και gashlighting!

#1 Η λύση δεν βρίσκεται στα dating apps, τα DM σου και τα friend request που δέχεσαι

Αν θέλεις να αποφύγεις ένα love story γρήγορων ταχυτήτων, είναι καλύτερο να μην αναζητήσεις τον επόμενο σύντροφό σου με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί στα dating apps που χρησιμοποιείς, οι οποίοι θέλουν πράγματι να ξεκινήσουν μία νέα, σταθερή σχέση με προοπτικές.

Το θέμα είναι πως ίσως δυσκολευτείς να τους βρεις. Όσο για εκείνους που παρά το ότι δεν σε γνωρίζουν προσωπικά, σου στέλνουν DMs, αιτήματα φιλίας και σε «βομβαρδίζουν» με κομπλιμέντα, πιθανότατα είναι οι ίδιοι που μετά το δεύτερο ή το τρίτο ραντεβού θα σου πουν ότι είσαι πολύ καλή για να είσαι αληθινή, αλλά πως οι ίδιοι δεν είναι σε «φάση» για σχέση αυτήν την περίοδο.

Τι λες, λοιπόν, να στραφείς σε πιο «παραδοσιακές» επιλογές; Όχι, δεν αναφερόμαστε μόνο στο bar hopping, αλλά στο να πας ένα βήμα παραπέρα, δηλαδή να ξεκινήσεις ένα νέο χόμπι για να κάνεις νέες γνωριμίες, συνδυάζοντας έτσι και το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Το στοιχείο-«κλειδί» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να στραφείς σε ένα χόμπι το οποίο και πιστεύεις πως θα σου αρέσει, αλλά και θα σου άρεσε να ακολουθούσε ο σύντροφός σου; Τι λες για surfing ή hiking; Μήπως να πεις «ναι» στο τάνγκο, τα μαθήματα φωτογραφίας, τις πεζοπορίες ή την κεραμική; Να θυμάσαι πως ειδικότερα οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν ουσιαστικές γνωριμίες, προτιμούν το socializing που έρχεται μέσα από πιο δημιουργικές, άμεσες και διασκεδαστικές face to face δραστηριότητες και εμπειρίες.

#2 Μην αγχώνεσαι, μην συγκρίνεις και φρόντισε να είσαι ξεκάθαρη και ειλικρινής

Το άγχος -ειδικότερα όταν προέρχεται από τη σκέψη του χρόνου που περνά ή από τις ζωές των γύρω σου- δεν είναι καλός σύμμαχος, κυρίως όταν αφορά σε μία σημαντική απόφαση. Και το να βρεις και να επιλέξεις έναν σύντροφο στον οποίο θα ανοίξεις την καρδιά σου, τον οποίο θα εμπιστευτείς και μαζί θα δημιουργήσετε σταδιακά μία κοινή πορεία, είναι σίγουρα μεγάλη υπόθεση.

Αξιοποίησε, λοιπόν, προς όφελός σου το γεγονός ότι δεν είσαι πια 20 ετών. Πλέον γνωρίζεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου, ξέρεις τι θες και κυρίως, γνωρίζεις τα όριά σου. Αυτά ακριβώς τα «θέλω» θα επικοινωνείς σε μία νέα γνωριμία. Άλλωστε, όσο πιο γρήγορα ανοίξει ο ένας και ο άλλος τα «χαρτιά» του, τόσο το καλύτερο και για τους δύο και δη, για εκείνον ή εκείνη που δεν κρατάει σκορ στο dating.