First Date Ritual: Χρήσιμα tips για να μην ζήσεις άλλα αποτυχημένα πρώτα ραντεβού

First Date Ritual: Χρήσιμα tips για να μην ζήσεις άλλα αποτυχημένα πρώτα ραντεβού

Ένα δοκιμασμένο ritual που υπόσχεται να σε βάλει in the mood for love ή έστω, για μία νέα γνωριμία

Χωρίς κάποια πρόθεση να φλεξάρω, οφείλω να ομολογήσω πως δεν έχω πέσει στην περίπτωση ενός κακού πρώτου ραντεβού, ενός τόσο αποτυχημένου ραντεβού που να κατέληξε σε βάθος χρόνου να μετουσιωθεί σε αλησμόνητο inside joke με τις φίλες μου.

Ωστόσο, έχω βγει αρκετά πολλά υποσχόμενα πρώτα ραντεβού, που δεν οδήγησαν σε ένα δεύτερο, μερικά που έβλεπα πως δεν οδηγούσαν κάπου, αλλά τελικά η ζωή με διέψευσε απρόβλεπτα, δίνοντάς τους παράταση, αλλά και κάποια ραντεβού που φτάνοντας επιτέλους στο τέλος τους, δεν έβλεπα την ώρα να βρεθώ στο κρεβάτι μου -μόνη.

Και αν υπάρχει ένα συμπέρασμα που έχω αποκομίσει, τόσο από τη δική μου εμπειρία σε first dates, όσο και από των γύρω μου, αυτό είναι πως η έκβαση ενός πρώτου ραντεβού μπορεί να προβλεφθεί, αρκεί να κάνουμε τις σωστές κινήσεις τις ώρες προετοιμασίας που προηγούνται πριν από τη μεγάλη συνάντηση. Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει πως για να γίνει η «αρένα» στον κόσμο του dating λίγο πιο φιλόξενη και να μην σε κυριεύει αυτό το ακατανίκητο και ανεξήγητο άγχος που σε πιάνει πριν από κάθε πρώτο ραντεβού, μπορείς να πραγματοποιείς ένα συγκεκριμένο και δοκιμασμένο… ritual, το οποίο υπόσχεται να σε βάλει in the mood for love ή έστω, για μία νέα γνωριμία.

#1 Πριν το date σου κανόνισε ένα σύντομο catch-up με μία φίλη

Ξέρεις από πρώτο χέρι πόσο βασανιστικά περνούν οι ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα, όταν πρόκειται να συναντήσεις ένα αγόρι που σου αρέσει πολύ. Επίσης, ξέρεις πόσο εύκολα αυτή η πρεμούρα μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ακατανίκητο άγχος, το οποίο δεν θα σου επιτρέπει να είσαι άνετη, δηλαδή ο εαυτός σου. Αντί, λοιπόν, να περιμένεις στωικά στο σπίτι σου, κοιτώντας κάθε λίγο και λιγάκι τους δείκτες του ρολογιού, κανόνισε μες στην ημέρα, πριν το date σου, ένα σύντομο catch up με μία φίλη. Βλέπεις, μία καλή φίλη είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να σε καθησυχάσει για το outfit και το μακιγιάζ σου, για να σου θυμίσει πως το μόνο πράγμα που χρειάζεσαι για να εντυπωσιάσεις ένα υποψήφιο φλερτ, είναι να βγάλεις προς τα έξω το πιο ζεστό σου χαμόγελο και την πιο αυθόρμητη εκδοχή σου.

pexels-elevate-1267696.jpg

#2 Μην ξεχάσεις να απολαύσεις ένα χορταστικό γεύμα πριν το ραντεβού

Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι να παραμείνεις προσηλωμένη σε μία συζήτηση που ξεκίνησε στις 20.00 και είναι 22.30, όταν το στομάχι σου παραπονιέται; Μιλώντας για μένα, θα σου πω ότι μου είναι πολύ, μα πολύ δύσκολο, για αυτό φροντίζω σε κάθε πρώτο ραντεβού να πηγαίνω χορτασμένη. Όχι για να μην πέσω με τα μούτρα στο πιάτο που θα φτάσει στο τραπέζι μας, αλλά επειδή ξέρω πως αν πάω στο date μου πεινασμένη, το άγχος μου θα γίνει πιο έντονο, ίσως «χτυπήσει» κόκκινο και σωματοποιηθεί, προκαλώντας μου κάποιο ανεπιθύμητο τρέμουλο το οποίο θα με φέρει σε ακόμη πιο αμήχανη θέση. Και στην τελική, ας είμαστε ειλικρινείς, το τελευταίο που θέλεις βγαίνοντας με έναν τύπο που σου αρέσει, είναι να περιμένεις πώς και πώς να σε σερβίρουν, ενώ εκείνος σου αφηγείται αστείες ιστορίες από τα μαθητικά του χρόνια.

pexels-andrea-piacquadio-3812748.jpg

#3 Πάτα «play» σε μία ξεσηκωτική playlist που σου φτιάνει τη διάθεση

Ένα κόλπο που με βοηθά πολύ πριν από μία σημαντική συνάντηση, ένα ραντεβού ή μία επαγγελματική συνέντευξη, είναι να ξορκίζω το άγχος μου με τον χορό. Τι κάνω; Πατάω «play» σε μία ξεσηκωτική playlist από κομμάτια που μου φτιάχνουν τη διάθεση. Britney Spears, Whitney Houston, Taylor Swift, Cher, Beyonce και στο τσακίρ κέφι Λίτσα Γιαγκούση και Hi-5. Αυτές είναι οι καλλιτέχνιδες που με κάνουν να ξεβιδώνομαι στον χορό και να νιώθω αρκετά… badass και έτοιμη για ένα ακόμη πρώτο ραντεβού. Σε κάθε περίπτωση, εσύ ξέρεις καλύτερα τι χρειάζεται να περιλαμβάνει η δική σου καθιερωμένη first date playlist, για να βρεις την αυτοπεποίθηση και τη διάθεση που χρειάζεσαι, ώστε να τολμήσεις μία νέα γνωριμία. Σε κάθε περίπτωση, το Daddy Lessons είναι το δικό μου προσωπικό αγαπημένο, ένα κομμάτι που με «πλημμυρίζει» δυναμισμό, σε κάθε του στίχο.

shutterstock_1009765522.jpg

#4 Ντύσου με μία «πανοπλία» που σου επιτρέπει να είσαι απλώς… εσύ

Ξέρω καλά πως η επιλογή του outfit που θα σε «αγκαλιάζει» σε ένα πρώτο ραντεβού, είναι μια απόφαση που μπορεί να σε δυσκολέψει πολύ. Ωστόσο, προσπάθησε να μην αντιμετωπίζεις αυτήν τη συνάντηση ως έναν διαγωνισμό ή καλλιστεία, διότι δεν είναι. Παρότι αισθάνεσαι πως κρίνεσαι και ίσως λίγο να ισχύει, ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρη πως δεν θα σε αδικήσεις, είναι να επιλέξεις ρούχα που σε εκφράζουν και τα οποία θα επέλεγες και σε κάποια άλλη περίσταση, έναν απογευματινό καφέ με φίλους, μία βόλτα στο σινεμά. Μην ντυθείς για αυτό το ραντεβού λες και είναι κάτι πιο σπουδαίο από αυτό που είναι, δηλαδή μία ακόμη συνάντηση με έναν άνθρωπο που θέλει να σε γνωρίσει καλύτερα. Και για να σε γνωρίσει καλύτερα, θα πρέπει και εσύ να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, φορώντας ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις άνετη, αυθεντική και όχι απλώς κομψή ή στυλάτη.

pexels-mikhail-nilov-6612632.jpg

Τέλος, να θυμάσαι πως καλώς ή κακώς, δεν υπάρχει κάποια μυστική συνταγή για να ζήσεις το τέλειο πρώτο ραντεβού. Υπάρχει μόνο η ανεξήγητη χημεία δύο ανθρώπων η οποία κάποιες φορές, συνήθως αυτές που δεν το περιμένουμε, κάνει… μαγικά και προκαλεί τους πιο εκρηκτικούς, απρόσμενους και ταιριαστούς συνδυασμούς ανθρώπων.