Πέντε κυριακάτικες συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς για τη νέα εβδομάδα

Πέντε κυριακάτικες συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς για τη νέα εβδομάδα

«Ωραία που 'ναι η Κυριακή, μα να 'ταν πιο μεγάλη» είναι το mood μας κάθε φορά που καταλαβαίνουμε πόσο γρήγορα πέρασε το ΣΚ και πρέπει να προετοιμαστούμε για τη νέα εβδομάδα.

Η Κυριακή ήταν πάντοτε η μέρα που αφαιρούσαμε από το ΣΚ μας, καθώς μας δημιουργούσε stress, όταν αρχίζαμε να σκεφτόμαστε πόσο ιδανικό θα ήταν να υπήρχε μία επιπλέον ημέρα, ανάμεσα στην κυριακή και τα Monday blues μας.

Για να αφήσουμε όμως στην άκρη, το άγχος και το στρες που μας πιάνει -όταν σκεφτόμαστε πόσο γρήγορα πέρασε το ΣΚ και πάλι δεν κάναμε όσο είχαμε προγραμματίσει- ετοιμάσαμε μία λίστα με απλές συνήθειες που θα βοηθήσουν να το δούμε λίγο πιο χαλαρά.

Κάνε το planner σου την καλύτερη σου φίλη

Είναι αλήθεια πως όταν γράφουμε στην ατζέντα μας, στο ημερολόγιο ή στις σημειώσεις του κινητού μας όσα έχουμε να κάνουμε μέσα στην εβδομάδα, μπορούμε να οργανωθούμε καλύτερα. Όταν δε, έρθει η στιγμή που μπαίνει ένα «check» δίπλα σε όλες τις υποχρεώσεις μας, νιώθουμε την απόλυτη ανακούφιση.

Τι θα έλεγες λοιπόν, να αρχίσεις να γράφεις τις υποχρεώσεις της εβδομάδας την ώρα που χαλαρώνεις στον καναπέ σου, ώστε να τις φέρεις εις πέρας την κατάλληλη στιγμή και να μην σε πιάσει πανικός;

Έφτασε η ώρα για μαγειρική

Είτε αγαπάς τη μαγειρική, είτε όχι, θέλεις να έχεις μαζί στη δουλειά ή τη σχολή σου το lunch box σου γεμάτο με τις πιο γευστικές συνταγές. Άλλωστε, πόσες φορές, θα πάρεις κάτι απέξω για να φας στο πόδι;

Μην χάνεις άλλο χρόνο, βάλε να παίζει η αγαπημένη σου playlist και ξεκίνα να προετοιμάζεις μερικά από τα γεύματα της εβδομάδας. Την Κυριακή που ο ελεύθερος σου χρόνος είναι περισσότερος, δεν έχεις δικαιολογία να το αποφύγεις. Αυτή η συνήθεια, μάλιστα, θα σε βοηθήσει να μειώσεις τα έξοδα από τα delivery και θα έχεις σπιτικό φαγητό, που μπορείς να διατηρείς στο ψυγείο ή την κατάψυξη μέχρι την ημέρα που θα το χρειαστείς.

Βάλε σε τάξη τους προσωπικούς σου χώρους

Οι προσωπικοί μας χώροι είναι ο «καθρέφτης» της προσωπικότητας μας. Φρόντισε να έχουν τη καλύτερη δυνατή εικόνα για εσένα, ώστε μόλις γυρνάς σπίτι μετά τη γεμάτη καθημερινότητα σου, να σου αποπνέουν αρμονία.

Επίσης, δεν υπάρχει λόγος η τακτοποίηση των προσωπικών σου αντικειμένων και η γενική καθαριότητα να προστίθενται στο πρόγραμμα της εβδομάδας μαζί με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που πρέπει να διευθετήσεις. Γι' αυτό, βάλε το σπίτι σου σε τάξη τις Κυριακές σου, που είναι πάντα ήρεμες και πιο χαλαρές.

«Στυλιστικές» Κυριακές

Για να μην ξεκινάς τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας σου, μπροστά από την ντουλάπα σου μέχρι να αποφασίσεις το outfit σου, προετοίμασε τα everyday looks σου από την Κυριακή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να κερδίσεις χρόνο τις καθημερινές, αφιερώνοντάς τον σε κάτι που είναι, ίσως, πιο σημαντικό για εσένα, όπως για παράδειγμα η προετοιμασία του πρωινού σου και το morning skincare routine σου.

Ώρα για pampering

Κυριακή και beaute πάνε μαζί! Μετά από μία γεμάτη εβδομάδα, δεν έχεις παρά να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου. Γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό και τα αγαπημένα σου έλαια και απόλαυσε στιγμές χαλάρωσης, δίχως σκέψεις που σε αγχώνουν.

Πίστεψε μας, είναι ο ιδανικός τρόπος να νιώσεις φρέσκια και έτοιμη να υποδεχτείς τη νέα εβδομάδα που έρχεται. Διότι, όσο πιεστική και να είναι η καθημερινότητα σου, δεν πρέπει να ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου.

Extra tip: Φρόντισε να κοιμηθείς νωρίς για να ξεκουραστείς παραπάνω.

Ναι, το Σάββατο μπορείς να το αφιερώσεις σε girls night out με τις κολλητές σου, brunch με τον αγαπημένο σου ή ψώνια στα μαγαζιά, όμως η Κυριακή θέλει χρόνο για selfcare. Αυτός είναι ο σωστός «οδηγός» για να ξεκινάς κάθε εβδομάδα ανανεωμένη και εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε ότι μπορείς να το κάνεις πράξη και μάλιστα, αμέσως τώρα! Κλείσε λοιπόν, το κινητό σου και ξεκίνησε να σε προσέχεις παραπάνω!