Οδηγός επιβίωσης Χριστουγέννων: 5 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για τις πρώτες σας γιορτές μαζί

Φωτεινή Δαϊλά
Οδηγός επιβίωσης Χριστουγέννων: 5 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι για τις πρώτες σας γιορτές μαζί

Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα με τον φίλο σου και η ατμόσφαιρα έχει γεμίσει μουσικές, χρώματα, γκλίτερ και καρδούλες - και εσύ πετάς στα σύννεφα;

It’s the most wonderful time of the year, ακούγεται ακόμα και από τον φούρνο της γειτονιάς και φέτος, το πιστεύεις περισσότερο από άλλες χρονιές. Βλέπεις, είναι τα πρώτα Χριστούγεννα με τον φίλο σου και η ατμόσφαιρα έχει γεμίσει μουσικές, χρώματα, γκλίτερ και καρδούλες -και εσύ πετάς στα σύννεφα. Πίστεψέ μας, σε νιώθουμε.

Έλα, όμως, που έχεις και λίγο άγχος. Οκ, τώρα είστε μέσα στα μέλια, αλλά θα τη βγάλετε «καθαρή» τις γιορτές, ή δεν θα υπάρξουν επόμενα Χριστούγεννα μαζί; Αν και δεν θέλουμε να έχεις αμφιβολίες, πάλι σε νιώθουμε.

Επειδή θέλουμε τα πρώτα σας Χριστούγεννα μαζί να έχουν και συνέχεια (και θα έχουν), ακολουθούν 5 πράγματα που αξίζει να θυμάσαι για να κυλήσουν όμορφα αυτές οι μέρες.

#1 Το χιούμορ σώζει (και) τα Χριστούγεννα

Οι άντρες δεν αγχώνονται. Ωραίος μύθος, δεν λέμε. Ξέρεις πόση προσπάθεια θέλει όμως, για να φαίνονται… αραχτοί και λάιτ; Το να ξέρεις ότι δεν έχεις μόνο εσύ λίγο άγχος, μπορεί να είναι πολύ απελευθερωτικό. Είστε και οι δύο στην ίδια φάση, οπότε δείτε τα Χριστούγεννα χαλαρά -και όχι και πολύ σοβαρά.

Ήθελες να κάνεις μελομακάρονα, αλλά βγήκαν λίγο πέτρα, με αποτέλεσμα να κάνει πλάκα για τις μαγειρικές σου ικανότητες; Δεν είμαστε δα και η Nina Métayer -aka η καλύτερη pastry chef στον κόσμο για το 2023- τι να κάνουμε. Δεύτερον, το ugly Christmas sweater του, που δεν αποχωρίζεται τις γιορτές, είναι πράγματι ugly; Αν θες, σε βοηθάμε κιόλας να βρεις το ugliest Christmas jumper.

#2 Αφιερώστε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα

Θέλετε να απολαύσετε όσο περισσότερο γίνεται την παρέα του άλλου, κάτι που δεν το καταφέρνετε εύκολα στην καθημερινότητά σας. Απόλυτα λογικό, αλλά δεν χρειάζεται να κολλήσετε. Αφιερώστε χρόνο για να δείτε μόνοι σας την οικογένειά σας και τους φίλους σας -ούτε με αυτούς τα λέτε κάθε μέρα.

Αν, πάλι, αποφασίσετε να δείτε μαζί τις οικογένειές σας, για να γνωριστείτε κιόλας, φροντίστε να μοιράσετε τον κοινό σας χρόνο, όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται. Για παράδειγμα, αν περάσετε τα Χριστούγεννα στο σπίτι των γονιών σου, την Πρωτοχρονιά πηγαίνετε στο πατρικό του. Ισορροπία, έτσι;

pexels-nicole-michalou-5774936.jpg

#3 Μιλήστε για τις συνήθειές σας στις γιορτές

Δεν θα πούμε κάτι καινούριο: H ανοικτή επικοινωνία είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία σε μια σχέση. Δεν γνωρίζεστε πολύ καλά και είναι τα πρώτα σας Χριστούγεννα μαζί, οπότε λογικό να μην ξέρει ο ένας τις συνήθειες του άλλου.

Πείτε πώς σας αρέσει να περνάτε τις διακοπές. Ίσως εσύ να έχεις συνηθίσει ένα χαλαρό brunch το μεσημεράκι των Χριστουγέννων ή ένα θέατρο το βράδυ. Μπορεί αυτός να μην θέλει να βγει για ποτό μετά την αλλαγή του χρόνου, αλλά το επόμενο βράδυ (δηλαδή το ίδιο, αλλά σε νορμάλ ώρα) στο αγαπημένο του ταβερνάκι.

Σημείωση: Για ευνόητους λόγους, καλό είναι να τα συζητήσουμε όλα αυτά πριν, εχμ, τις 24 Δεκεμβρίου.

#4 Μην κρίνετε o ένας τον άλλο

Κάτι που μας φέρνει στο επίσης αυτονόητο. Δεν κρίνουμε τις συνήθειες του άλλου σε ό,τι αφορά τα Χριστούγεννα (προφανώς, αυτό ισχύει και γενικά), γιατί τι ακολουθεί; Γκρίνια.

Αν μεγάλωσες σε ένα σπίτι γεμάτο συγκεκριμένες Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις, μπορεί να σου φαίνονται περίεργες οι πιο ελεύθερες, ας πούμε «laissez-faire», γιορτές του συντρόφου σου (ή το αντίστροφο). Αποδεχτείτε τις διαφορές σας και…

#5 Ξεκινήστε μαζί μία νέα παράδοση

Θέλετε movie nights – μαραθώνιοι Χριστουγεννιάτικων ταινιών, από το «Love Actually» και το «Elf» μέχρι το «Die Hard» (είπαμε, δεν κρίνουμε); Ή να δοκιμάσετε να φτιάξετε μαζί κάποιο γιορτινό γλυκό ή φαγητό; Μήπως, σαν άλλοι Lara Croft Indiana Jones, να βρείτε το μαγαζί που έχει το καλύτερο μελομακάρονο της πόλης (άντε, έχετε δουλειά για να βρείτε τον θησαυρό!).

pexels-vlada-karpovich-6944060.jpg

Ό,τι κι αν επιλέξετε, θα περάσετε σούπερ, αν όχι μαγικά. Μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα. Αργούν;