Το orange peel theory είναι το νέο trend στο TikTok και έρχεται να τεστάρει το ταίρι σου

Το orange peel theory είναι το νέο trend στο TikTok και έρχεται να τεστάρει το ταίρι σου

Ο τρόπος που εκφράζεσαι και που προτιμάς να λαμβάνεις την αγάπη είναι μοναδικός και μπορεί να σου δείξει πώς θέλεις να αγαπάς και να σε αγαπούν

Πόσες φορές σου έχει τύχει, ενώ όλα πάνε καλά με το «άλλο μισό» να αρχίζεις να σκέφτεσαι κατά πόσο αξίζει να βρίσκεσαι σε αυτή την σχέση; Ή, πόσες φορές, επειδή θέλεις να βρίσκεις πάντα έναν λόγο να αγχώνεσαι, αγχώνεσαι... για να μην αγχώνεσαι για την ακρίβεια, δημιουργείς τόσα ερωτήματα για την σχέση σου που ψάχνεις κάθε τρόπο να την δοκιμάσεις;

Αν η απάντηση είναι «πολλές», θέλουμε να σου πούμε πως δεν είσαι μόνη. Και για να το επιβεβαιώσεις, αρκεί να ανατρέξεις στην αρχική σου στο TikTok για να δεις τη θεωρία-δοκιμασία για το ταίρι σου που έχει αναδειχθεί με εκατομμύρια views.

Ο λόγος για το «orange peel theory». Και αν αναρωτιέσαι τι σχέση μπορεί να έχει το ξεφλούδισμα πορτοκαλιού με τη σχέση σου, θα σου εξηγήσουμε αμέσως.

Η νέα γλώσσα της αγάπης

Τι είναι, τελικά, η orange peel theory; Πρόκειται για μία θεωρία που υποστηρίζει ότι όταν η σχέση σου αποφασίζει να εκτελέσει μία μικρή πράξη για να σε διευκολύνει, κάτι που είσαι σε θέση να κάνεις μόνη σου, αλλά το κάνει για να σε βοηθήσει - χωρίς να σε ρωτήσει - όπως το ξεφλούδισμα ενός πορτοκαλιού, η πράξη αυτή αποκαλύπτει πόσο καλά σε γνωρίζει και πόσο πιθανό είναι να σε φροντίσει και τώρα και στο μέλλον. Αυτό θα μπορούμε να παίξει και ως σενάριο, αν το «άλλο μισό» επίλεγε να καθαρίσει το πορτοκάλι σου επειδή θέλει να σε διευκολύνει ή επειδή, για παράδειγμα, ξέρει ότι μόλις έκανες το μανικιούρ σου.

oranges-with-slices-branch-side-view-black-wooden-table.jpg

Ουσιαστικά, οι έμπειρες TikTokers έχουν πάρει μία γλώσσα έκφρασης αγάπης, το act of service και έχουν σχεδιάσει ένα τεστ για το κατά πόσο η σχέση τους μπορεί να τις ικανοποιήσει στα μικρά και καθημερινά. Ποιο το νόημα, όμως, να ζητάς εσύ αυτό που περιμένεις να κάνει ο partner σου με δική του πρωτοβουλία; Θα το έλεγε κανείς και χειριστικό παιχνίδι.

Πώς η θεωρία έγινε viral

To hashtag #orangepeeltheory είναι αλήθεια πως έχει ήδη συγκεντρώσει 25,5 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, καθώς άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μοιράζονται τους τρόπους με τους οποίους έχουν ανακαλύψει πόσο πολύ νοιάζεται το ταίρι τους για αυτούς.

Σε ένα από τα viral video που οι περισσότερες από εμάς έχουμε συναντήσει στην αρχική μας, μία γυναίκα με το όνομα Jenna μοιράστηκε πως ο φίλος της έδειξε την αγάπη του για εκείνη, τρέχοντας στο παντοπωλείο και αγοράζοντας της… ασπράδια αυγών. Ίσως στην ανάγνωση του δεν μοιάζει πολύ με πράξη αγάπης, ωστόσο για την ίδια, που είναι αρτοποιός και δυσκολευόταν να διαχωρίσει τα ασπράδια και τους κρόκους των αυγών, καθυστερώντας τη δουλειά της, είχε άλλη σημασία.

Στην πιο «σκληρή» πλευρά των πραγμάτων, μία χρήστης αποκάλυψε πως η θεωρία την οδήγησε να χωρίσει με τη δική της σχέση. Ζήτησε, απλώς να της κάνει μερικές απλές χάρες, όπως να της δέσει τα μαλλιά και να βάλει την πετσέτα της στο στεγνωτήριο και αυτός αρνήθηκε. Όπως η ίδια υποστήριξε, η θεωρία την έκανε να καταλάβει πως η ίδια έκανε πολύ περισσότερα για το ταίρι της, από ότι το ταίρι της για αυτήν.

kelly-sikkema-E8H76nY1v6Q-unsplash.jpg

Κάποιες, μάλιστα, επισήμαναν ότι η θεωρία μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε κάθε σχέση, ρομαντική ή μη, από συναδέλφους μέχρι δασκάλους και κολλητές και είναι ένας εύκολος τρόπος να ανακαλύψεις ποιος θα είναι εκεί σε μία αδύναμη στιγμή σου.

Τελικά μπορείς να χωρίσεις για μία… βρεγμένη πετσέτα;

Καλές και οι θεωρίες που μας βοηθούν να καταλάβουμε τι είναι διατεθειμένος ο άλλος να κάνει για εμάς, αλλά ας γίνουμε και λίγο ρεαλίστριες τώρα. Αν φτάσεις στο σημείο να χωρίζεις για μία βρεγμένη πετσέτα που δεν μπήκε στην ώρα της στο στεγνωτήριο ή - στην ουσία - δεν χωρίζεις για την βρεγμένη πετσέτα ή πολύ απλά σου λείπουν και άλλα πράγματα και τα δικαιολογείς με αυτόν τον τρόπο για να μην εμβαθύνεις.

Thoughtful serious-looking determined and pensive 20s girl, touching chin and frowning, look upper left corner, thinking, facing hard choice, standing white background uncertain and doubtful

Λίγο προσοχή, χρειάζεται, είναι η αλήθεια: Αν η orange peel theory στάθηκε αφορμή για εσένα που ήθελες να πάρεις μία απόσταση από το αμόρε, αλλά δεν έβρισκες λόγια να του το πεις, καλώς. Κατά τα άλλα, μην πάρεις οποιαδήποτε απόφαση, χωρίς να είσαι απολύτως βέβαιη ότι το «άλλο μισό» δεν σου καθάρισε το πορτοκάλι ή δεν σε βοήθησε να φτιάξεις τα μαλλιά σου την ώρα που ήθελες, επειδή δεν σε νοιάζεται. Μην ψάχνεις να δημιουργήσεις αφορμές για παρεξηγήσεις μεταξύ σας, ούτε να ζητήσεις την επιβεβαίωση. Όποιος θέλει είναι εκεί και στο δείχνει.

Ο τρόπος που εκφράζεσαι και που προτιμάς να λαμβάνεις την αγάπη είναι μοναδικός και μπορεί να σου δείξει πώς θέλεις να αγαπάς και να σε αγαπούν. Ας μείνουμε στη θετική πλευρά των πραγμάτων, στα όμορφα και μικρά που κάνει το πρόσωπο για εσένα και κάνεις και εσύ για αυτό. Και αν κάτι δεν πηγαίνει, όπως θα το ήθελες, κάνε, πρώτα, τον κόπο να δεις μήπως απλά διαφέρει η γλώσσα έκφρασης της αγάπης σας, πριν αποφασίσεις να τελειώσεις μία κατάσταση για μία θεωρία που απλώς έγινε viral στο TikTok.