Go girl! Οι 5 λόγοι που θα σε κάνουν να στείλεις πρώτη μήνυμα

Go girl! Οι 5 λόγοι που θα σε κάνουν να στείλεις πρώτη μήνυμα

Αλήθεια, εσύ που είσαι ανεξάρτητη, εργάζεσαι, ξέρεις να περνάς καλά και είσαι γενικότερα η queen της δικής σου ζωής, πώς γίνεται να δειλιάζεις μπροστά στην οθόνη του κινητού σου;

Το μυαλό σου ταξιδεύει, όσο ασυνείδητα πηγαίνεις πέρα-δώθε τα εικονίδια του κινητού σου. Μπαίνεις συνέχεια στο Instagram, μήπως σου ξέφυγε κάτι. Τα βράδια ξυπνάς για να ελέγξεις μήπως έχεις την ειδοποίηση εκείνη που περιμένεις. Φοβάσαι να πας κάπου χωρίς το κινητό σου, μη τυχόν και χτυπήσει εκείνο πρώτο και σε βγάλει από το δίλλημα: Να στείλεις άραγε, πρώτη, ή όχι;

Στο μυαλό σου έχουν γραφτεί ήδη δεκάδες σενάρια και συζητήσεις ολόκληρες. Σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να πεις, πώς να το διατυπώσεις, αν παίρνει απάντηση και ποιες είναι οι πιθανότερες ώστε να ξέρεις να τις διαχειριστείς. Τα συμβούλια με τις φίλες έχουν γίνει η αγαπημένη σου ασχολία, χωρίς βέβαια να τις ακούς και ιδιαίτερα. Αλήθεια, όμως, εσύ που είσαι ανεξάρτητη, εργάζεσαι, ξέρεις να περνάς καλά και είσαι γενικότερα η queen της δικής σου ζωής, πώς γίνεται να δειλιάζεις μπροστά στην οθόνη του κινητού σου;

Το μήνυμα αυτό, όμως, που δειλιάζεις να στείλεις, δεν το χρωστάς στον τύπο που σε έχει γοητεύσει, αλλά στον ίδιο σου τον εαυτό. Και επειδή γνωρίζουμε καλά ότι κάθε φορά που διεκδικούμε αυτό που θέλουμε έχει θετικά αποτελέσματα, συγκεντρώσαμε μερικούς λόγους που μάλλον θα σε κάνουν να πάρεις την απόφαση να πατήσεις το «send» σε εκείνο το μήνυμα, που σίγουρα ήδη έχεις σκεφτεί.

#1 Ας πάρουμε το θέμα «επιστημονικά»

Ας βάλουμε μπροστά την τέχνη της επιστήμης που κάνει «θαύματα». Δεν το λέμε εμείς, άλλωστε, αλλά οι ειδικοί. Ας ξεκινήσουμε με ένα υποθετικό σενάριο στο οποίο εσύ θέλεις να συναντήσεις το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει. Με το να μην κάνεις τίποτα για αυτό, οι πιθανότητες να έχει θετική έκβαση το σενάριό σου θα κυμαίνονται γύρω στο 0%. Επειδή, λοιπόν, δεν μπορείς να κατευθύνεις τις κινήσεις του αλλά μπορείς να πάρεις αποφάσεις για τις δικές σου, τώρα ήρθε η στιγμή να λάμψεις.

Δεν σου λέμε να στείλεις και να του προτείνεις ρομαντικό δείπνο κάτω από τα αστέρια με θέα Ακρόπολη, αλλά ένα ανθρώπινο μήνυμα του στυλ «τι κάνεις;», που θα δείξει σε έναν βαθμό το ενδιαφέρον σου. Αυτό είναι μία safe αρχή, που δεν θα σε κάνει να νιώσεις εκτεθειμένη αλλά συγχρόνως θα σε βοηθήσει να κάνεις και ένα βήμα παραπέρα.

#2 Ξέρεις τι θέλεις και πρέπει να το δείξεις

Στη σκέψη ότι πατάς εκείνο το «send» που τόσο σε τρομάζει, ποιο είναι το χειρότερο σενάριο που βάζεις στο μυαλό σου; Ότι δεν θα απαντήσει; Ότι δεν θα του αρέσεις;

Θέλουμε να σε ενημερώσουμε ότι το να ξέρεις τι θέλεις και να το ζητάς τις περισσότερες φορές είναι αρκετά γοητευτικό από μόνο του. Ακόμη και να μην έχεις μπει ακόμη στο μυαλό του τύπου που σου αρέσει, με ένα ξεκάθαρο μήνυμά σου μπορείς να το κάνεις. Ένα τέτοιο μήνυμα, επίσης, μπορεί να σχηματίσει την εικόνα μίας γυναίκας ώριμης που δείχνει ένα ενδιαφέρον για τους γύρω της, επικοινωνεί και ξέρει να ζητάει αυτό που θέλει, είτε είναι ένα ραντεβού, είτε λίγο flirt, είτε ένα small talk. Δεν είπαμε, άλλωστε, να του κάνεις και καμία αφιέρωση κάτω από το σπίτι του.

priscilla-du-preez-BjhUu6BpUZA-unsplash.jpg

#3 Ήρθε η ώρα να καταρρίψεις τα ταμπού

Ως δυναμική γυναίκα που είσαι, σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα στην κοινωνία που θα ήθελες να καταρρίψεις ή τέλος πάντων να μην βλέπεις να επαναλαμβάνονται και να σε αποθαρρύνουν. Θα σου δώσουμε ένα παράδειγμα, που αυτήν τη στιγμή εσύ ενισχύεις αφού συνεχίζεις να αναβάλλεις εκείνο το μήνυμα.

Πόσες φορές έχεις ακούσει από τις φίλες σου, τις συνάδελφούς σου και τον ίδιο σου τον εαυτό, πως αν εκφράσετε όσα νιώθετε, αυτόματα σκέφτεστε πως θα πάψετε να είστε θελκτικές για το πρόσωπο; Αλλά, αλήθεια, πού το διάβασες αυτό; Ήρθε η ώρα να καταρρίψεις αυτή τη «μάστιγα», διότι, στην τελική, μπορούμε να σου εγγυηθούμε ότι το μήνυμα αυτό που μπορείς να στείλεις στο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει δεν θα σε κάνει λιγότερο θελκτική αλλά ξεχωριστή στα δικά του μάτια.

jeremy-bishop-hnZUNpZapMg-unsplash.jpg

#4 Πρέπει να δώσεις το green light

Μπορεί να έχετε συναντηθεί, να έχετε φλερτάρει, να έχετε επικοινωνήσει και μερικές φορές. Μπορεί να είναι ο πιο αστείος και άνετος τύπος που καταλαβαίνει το χιούμορ σου και αλληλεπιδράτε αλλά πόσο σίγουρη είσαι ότι τα πάει τόσο καλά με τα «σημάδια»; Ειδικά, αν αυτά, κιόλας δεν είναι ξεκάθαρα.

Διότι, εσύ μπορεί να έχεις νιώσει το vibe μεταξύ σας, όπως και αυτός και σίγουρα να το έχεις αναλύσει τόσο στο μυαλό σου που να μην μπορείς να πιστέψεις ότι δεν το γνωρίζει αλλά η αλήθεια είναι πως δεν γίνεται να το γνωρίζει. Αν μας ρωτάς, μέχρι κάποιος να εκφράσει ξεκάθαρα τα συναισθήματά του ή να κάνει την πρώτη κίνηση, συνεχίζουμε να ρωτάμε τις κολλητές τι πιστεύουν, ενώ εμείς επιμένουμε ότι απλά μάλλον μας συμπαθεί τόσο πολύ και θέλει καινούργιες φίλες.

Κάτι μας λέει ότι μπαίνεις και εσύ στην ίδια διαδικασία, οπότε ήρθε η ώρα να το σταματήσεις, πατώντας απλά μία «αποστολή». Πώς θα μπορέσεις, άλλωστε, να συνεχίσεις να κατέχεις τον τίτλο της queen του εαυτού σου, αν δεν διεκδικείς όσα θέλεις;

#5 Κανείς δεν πρόκειται να σε σχολιάσει

Ζούμε στον πλανήτη Γη. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από εσένα, υπάρχουν δισεκατομμύρια ακόμα άνθρωποι. Είμαστε όλες κάτι κουκίδες στον χάρτη, που δύσκολα διακρίνεις με γυμνό μάτι. Γιατί, λοιπόν, πιστεύεις ότι με το να στείλεις ένα μήνυμα θα γίνεις το κέντρο της προσοχής; Σκοπός, άλλωστε, είναι να γίνεις το κέντρο της δικής του προσοχής.

Σκέψου όλες τις φορές που έκανες κάτι και ξεπέρασες τον εαυτό σου. Όποια και να ήταν η κατάληξη, δεν ένιωθες ότι μπορείς και πατάς καλύτερα στα πόδια σου; Σκέφτηκες καθόλου το τι μπορεί να πουν οι γύρω σου; Μάλλον «όχι» και ακόμη και να έλεγαν κάτι, θα ήταν σίγουρα θετικό για την απόφαση που πήρες.

Close-up of cute and dreamy young woman smiling, winking at camera to encourage client, standing over white background

Προσοχή! Το παραπάνω κείμενο δεν γράφτηκε για να σε πείσει να στείλεις ένα μήνυμα που θα στηριχτεί σε κάποια αφορμή, την οποία θα εφεύρεις για να το κάνεις πιο «εύκολο», αλλά ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο πρόσωπο που σκέφτηκες διαβάζοντας αυτό το κείμενο. Πολλές φορές η στάση του άλλου μπορεί να δείχνει κάπως απόμακρη ή διαφορετική από αυτή που εμείς πιστεύαμε ότι θα είχε. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να σε σταματά και να σου δημιουργεί τις φοβίες που σε κρατούν από το να δώσεις ένα green light στον τύπο που δεν φεύγει από το μυαλό σου. Go girl και θα μας θυμηθείς!