Αυτά είναι τα 10 μεγαλύτερα trends για το 2018

Αυτά είναι τα 10 μεγαλύτερα trends για το 2018

Οι τάσεις που θα «εισβάλλουν» στην καθημερινότητά μας

Το 2018 είναι εδώ και μαζί του φέρνει νέες τάσεις και προτάσεις που αναμένεται να «εισβάλλουν» στην καθημερινότητά μας. Κάποια από αυτά τα trends ήρθαν για να μείνουν, ενώ αρκετά άλλα, δεν θα καταφέρουν να «κλέψουν» τις καρδιές μας. Το σίγουρο είναι, όμως, πως αξίζει να τα δούμε όλα.

Φυτά παντού

Αν είσαι fan του Instagram, τότε σίγουρα έχεις παρατηρήσει ότι φέτος, κάτι «παίζει» με τα φυτά και τη διακόσμηση. Κάθε μέρα βλέπεις στο timeline σου ένα παχύφυτο, μια σανσεβιέρια, μια καλαθέα και φυσικά, μια μονστέρα. Το σπίτι σου το 2018 θα γίνει, λοιπόν, πιο απλό και υγιεινό και θα μετατραπεί σε έναν χώρο ουσιαστικής ανασυγκρότησης. Κρύσταλλοι, φυτά σε μικρούς, γυάλινους κήπους (τα γνωστά σου terrariums), ζεστές και φυσικές αποχρώσεις, καθαρές γραμμές, ξύλινα έπιπλα και ένας «ανανεωμένος» αέρας από τα 80s’, θα σε παρασύρουν. Το «παλιομοδίτικο στυλ» γίνεται ξανά trend και αναβαθμίζεται.

Το σπίτι γίνεται γυμναστήριο!

Το 2018 το σπίτι σου θα μετατραπεί, επίσης, σε γυμναστήριο. Δεν έχεις χρόνο να τρέχεις να προλάβεις το αγαπημένο σου πρόγραμμα, για αυτό και αυτή τη χρονιά θα προμηθευτείς με ντιζαϊνάτα έπιπλα που μετατρέπονται αυτόματα σε όργανα γυμναστικής. Τι θα έλεγες για το παρακάτω τραπέζι και τα σκαμπό που με μια κίνηση μπορούν να μετατρέψουν το σαλόνι σου σε γυμναστήριο; Αρκεί να γυρίσεις ανάποδα το coffee table και να πιάσεις τα βαράκια!

Τεχνολογία που... φοριέται

To 2018 η φάση είναι… φοράμε την αγαπημένη μας τεχνολογία. Στους καρπούς, στους γοφούς, στο κεφάλι, παντού θα τα βάλεις τα αγαπημένα σου gadget για να γυμναστείς και να έχεις τη δυνατότητα να ελέγχεις κάθε ώρα και στιγμή την πρόοδό σου. «Έξυπνα» ρούχα, ρολόγια, παπούτσια, μπουφάν, καπέλα, εσώρουχα και γυαλιά θα «εισβάλλουν» στην καθημερινότητά μας και εμείς, δύσκολα θα καταφέρουμε να τους αντισταθούμε. Γιατί, άλλωστε, να μην κάνουμε τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη;

Liptintsγιαεσένα που αγαπάς την ομορφιά

Και από τη διακόσμηση και τη γυμναστική ήρθε η ώρα να πάμε στην ομορφιά, ένα θέμα αγαπημένο και «καυτό» που το 2018 «κρύβει» πολλές εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα τα lip tints. Δίνουν χρώμα στα χείλη σου και αναμένεται να γίνουν η νέα μανία των γυναικών ανά τον κόσμο. Απλώνεις μια μικρή ποσότητα στα χείλη σου, περιμένεις μερικά λεπτά μέχρι να στεγνώσει το προϊόν και στη συνέχεια τραβάς και βλέπεις το αποτέλεσμα. Μια αναζήτηση στο YouTube θα σε βοηθήσει να μάθεις τα πάντα για αυτό το νέο trend.

Οι τεράστιες βλεφαρίδες είναι «hot»

Το 2018 φεύγουμε από τα φρύδια και πάμε στις βλεφαρίδες και οι μεγάλες (έως τεράστιες) βλεφαρίδες θα αποτελέσουν ένα ακόμη «hot» beauty trend της νέας χρονιάς. Θα ψάξεις για τα προϊόντα που θα τους χαρίσουν όγκο και μήκος, ενώ δεν θα διστάσεις να δοκιμάσεις και ψεύτικες και για την ακρίβεια, ψεύτικες μαγνητικές βλεφαρίδες. Θα τις τοποθετείς στο… λεπτό και θα σου χαρίζουν το έντονο βλέμμα που θέλεις. Ποτέ μην λες «ποτέ», όταν έχεις να κάνεις με τη μόδα…

Το 2018 θέλει λαδάκια παντού

Μένουμε -και επιμένουμε- στην ομορφιά και συγκεκριμένα στην περιποίηση του προσώπου. Για το 2018, λοιπόν, τα λαδάκια θα είναι το trend που θα επικρατήσει. Θα τα χρησιμοποιείς για να ενυδατώσεις το πρόσωπό σου, να αφαιρέσεις το makeup σου και να δώσεις στα μαλλιά σου τη λάμψη που χρειάζονται. Γενικά, αυτή τη χρονιά θα πεις «ναι» στη φυσική φροντίδα και θα επιλέξεις όσα περισσότερα natural προϊόντα μπορείς. Γιατί; Διότι σου κάνουν καλό και είναι της μόδας.

Τα ποτήρια του καφέ που… τρώγονται

Έπειτα από τον τομέα της ομορφιάς, ήρθε η ώρα να εξετάσουμε τα trends που αφορούν στη διατροφή μας. Μην ανησυχείς! Ο καφές θα παραμείνει «must» και το 2018 αλλά το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι φέτος, θα μπορείς να τρως και το ποτήρι το οποίο τον περιέχει. Απλώς, αντί για coffee, θα ζητάς… cupffee (ή ένα παρόμοιο προϊόν). Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζεις για κούπες που τρώγονται, ωστόσο, αξίζει να έχεις κατά νου πως αυτή τη χρονιά το εν λόγω trend θα «απογειωθεί».

Βόλτα για τσάι και mocktail

Βέβαια, όσο κι αν αγαπάς τον καφέ, σύμφωνα με το BBC το 2018 θα είναι η χρονιά του τσαγιού και των… mocktails. Η αναβάθμιση του lifestyle μας απαιτεί περισσότερο υγιεινές επιλογές, ακόμη και όσον αφορά στο κομμάτι της διασκέδασης. Το τσάι με τα αρωματικά βότανα και τα λουλούδια θα γίνει μια από τις αγαπημένες σου επιλογές, ενώ αντί για ένα τζιν τόνικ ή cocktails, τα βράδια θα προτιμάς να πίνεις… mocktails για να διατηρήσεις το κεφάλι σου «καθαρό». Τι είναι τα mocktails; Φρουτένια ποτά με λίγες θερμίδες και καθόλου αλκοόλ. Με λίγα λόγια, λοιπόν, το 2018, θα αφήσεις ελεύθερη τη… «γιαγιά» που κρύβεις μέσα σου (και θα σου αρέσει)!

Ξέχνα το juicing, υποδέξουτο souping

Αντί να πίνεις υγιεινούς χυμούς, το 2018 θα απολαμβάνεις νόστιμες, βιταμινούχες σουπίτσες! Το souping είναι το νέο juicing και θα το λατρέψεις! Στα αγαπημένα σου εστιατόρια και φυσικά στο σπίτι σου, θα μπορείς να δοκιμάζεις υγιεινές συνταγές για σούπες, χρησιμοποιώντας όλα τα υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο σου και δεν έχεις πρόθεση να ρίξεις στα σκουπίδια. Οικονομία και απόλαυση. Τι καλύτερο υπάρχει; Αν μάλιστα «πιάνουν» τα χεράκια σου, τότε μπορείς να διακοσμείς τα πιάτα σου και να φωτογραφίζεις, κερδίζοντας έτσι ακόμη περισσότερους followers στο Instagram.

Το 2018 θα είναι η χρονιά των vegan

Είτε την αγαπάς είτε όχι, το γεγονός είναι πως το 2018 η αυστηρή χορτοφαγία θα είναι το πιο «καυτό» trend σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι vegan φίλοι σου θα πάρουν φέτος την εκδίκησή τους αφού ο... βιγκανισμός θα είναι το κυρίαρχο ρεύμα όσον αφορά στον τομέα της διατροφής, δηλαδή θα γίνει πιο mainstream από ποτέ. Μην απορήσεις αν δεις, λοιπόν, τα μενού στην αγαπημένη σου ταβέρνα ή το λατρεμένο σου σουβλατζίδικο να αλλάζουν και να γίνονται… vegan friendly. Μην ξεχνάς πως σε αντίθεση με τους vegetarian (δηλαδή τους χορτοφάγους), οι vegan αποφεύγουν την κατανάλωση όλων των ζωικών προϊόντων. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από κρέας, δεν τρώνε ψάρι, μέλι, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά ούτε χρησιμοποιούν ζωικά προϊόντα όπως γούνα, μαλλί, δέρμα, φτερά, μαργαριτάρια και… κοράλλια. Είσαι έτοιμη για την επέλαση των vegan;