Αιώνιο δίλημμα, τέλος: Η φάση είναι πισίνα!

Αιώνιο δίλημμα, τέλος: Η φάση είναι πισίνα!

Ποια θάλασσα; Οι συντάκτριες του Queen.gr βρήκαν την τελειότερη πισίνα της Αθήνας στο Politia Tennis Club και έβαλαν τέλος στο αιώνιο δίλημμα μερικών «Πισίνα ή θάλασσα».

Λέγεται πως το Καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για να κατηφορίσουμε προς τα νότια προάστια της πόλης, όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν την ομορφιά που κρύβουν οι πισίνες της Αθήνας. Αφενός γιατί όταν ζεσταίνει το κλίμα δεν σκεφτόμαστε καθαρά και αφετέρου γιατί πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη την πισίνα που τους ταιριάζει. Ένα πρωινό Παρασκευής λοιπόν, μαζευτήκαμε τρεις πραγματικές «queenettes» και αποφασίσαμε πως σήμερα θα ήταν η ημέρα που θα έμπαινε τέλος στο αιώνιο δίλημμα των πιο ζεστών ημερών του Καλοκαιριού: «Πισίνα ή θάλασσα».

Η θάλασσα μπορεί να είναι πανέμορφη και απέραντη, όμως η πραγματική άνεση και ηρεμία, βρίσκεται στις πισίνες της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, στο Politia Tennis Club, βρήκαμε την τελειότερη πισίνα της Αθήνας, αφού συνδυάζει τα πάντα που μπορεί να αναζητάει κάποιος από τις βουτιές του στην πόλη. Είναι πεντακάθαρη, έχει ένα πραγματικά φιλόξενο προσωπικό, τεράστιες μαξιλάρες, ξαπλώστρες που μπορείς να χαλαρώσεις όλη την ημέρα και φυσικά… όλες τις ανέσεις που μπορεί να έχει ένα club! Cocktails, φρούτα, καφέ και ό,τι ζητά η όρεξή σου.

Σε μια πισίνα βρήκε η Ερμιόνη την απόλαυση του φετινούΚαλοκαιριού

Καλοκαίρι στην Αθήνα. Το 2008 (aka περίπου 18 ετών) ακουγόταν σαν κακόγουστο αστείο. Δέκα χρόνια μετά είναι μία αρκετά καλή ιδέα για όλες εμάς που έχουμε αποφασίσει πως «όλα μοιάζουν καλοκαίρι σε κάθε γωνιά της πόλης». Η ζωή κυλά πιο ήρεμα, ακόμη και αν πρέπει να ανταποκριθείς στις ίδιες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Έχεις στην τσάντα σου πάντα ένα μαγιό και ξεκλέβεις χρόνο πριν ή μετά το γραφείο για μία βουτιά. Και έναν καφέ. Και μερικά φρουτάκια, ενώ η κολλητή σου διαβάζει το βιβλίο της δίπλα στην πισίνα. Εμένα προσωπικά κάπως έτσι κυλά το καλοκαίρι στην Αθήνα. Και αν ψάχνεις να βρεις πού συμβαίνουν όλα αυτά, το keyword είναι ένα, Politia Tennis Club. Μπορώ να το επισκεφτώ πριν καν ανοίξω τα e-mails μου, μέχρι και την ώρα που «πέφτει» ο ήλιος έχοντας στο χέρι ένα cocktail (cheers girls!). Θα δροσιστώ, θα βγάλω τις απαραίτητες φωτογραφίες για τα social media (και τα Instagram friendly locations είναι πολλά, πίστεψέ με) και γενικώς θα χαλαρώσω μακριά από τη βουή του κέντρου. Το αγαπώ αυτό το μέρος και κυρίως τη στιγμή που ενώ κάνω ηλιοθεραπεία, ακούω τα νερά που τρέχουν από τον καταρράκτη.

Η Ειρήνη βρήκε την ηρεμίατης σε μια πισίνα στην Πολιτεία

Το Καλοκαίρι στην Αθήνα άργησα να το «χωνέψω». Για έναν άνθρωπο που έχει μεγαλώσει στο νησί, η ζωή στην πόλη από τον Ιούνιο και μετά κυλά βασανιστικά. Ναι, ωραία η ιστορία για την άδεια πόλη, αλλά τι γίνεται με τις βουτιές σου; Διότι αν υπάρχει κάτι για το οποίο δεν έχω μετανιώσει στα 13 χρόνια που ζω στην Αθήνα, είναι οι προτάσεις για θαλασσινές εξορμήσεις τις οποίες απέρριπτα επί σειρά ετών. Άλλωστε, υπήρξαν φορές που χρειάστηκε να μείνω αρκετές ώρες κολλημένη στην κίνηση προκειμένου να πω ότι ναι, έκανα ένα μπάνιο. Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός, λοιπόν, ότι αποφασίσαμε να αναζητήσουμε την καλοκαιρινή μας τύχη μας στις πισίνες της Αττικής. Και ναι, τυχαίο δεν είναι ούτε το γεγονός ότι «κολλήσαμε» με την πρώτη για αυτό και μείναμε… Πολιτεία. Η φάση το Καλοκαίρι στην Αθήνα είναι -ξεκάθαρα- πισίνα γιατί εκεί θα ξαπλώσω (ναι, στο μαλακό μου πουφ) και θα γίνω -έστω και για λίγες ώρες- εκείνο το ζεν κορίτσι που πάντα έλεγα πως μπορούσα να γίνω. Τόσο ζεν που θα κάνω τη βουτιά μου και θα χαλαρώνω ακούγοντας απλώς τα τρεχούμενα νερά του καταρράκτη να κυλούν, τρώγοντας δροσερά σταφύλια πάνω σε ένα απαλό μαξιλάρι.

Δροσερό αεράκι… χωρίς άμμο,στην πισίνα του Politia Tennis Club, για την Μαργαρίτα

Όταν άκουγα την λέξη Καλοκαίρι, πάντα το μυαλό μου έτρεχε στα νησιά και τις χρυσαφένιες τους παραλίες. Ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως θα έρθουν Καλοκαίρια που οι διακοπές στο νησί θα περιορίζονται στις δέκα ημέρες τον χρόνο, ενώ η ζέστη στο κέντρο της πόλης θα φτάσει στο «πικ» της. Καλοκαιράκι όμορφο, έλεγα μέχρι που είδα τις παραλίες της Αττικής να γεμίζουν κόσμο, ενώ από την Κηφισιά δεν μπόρεσα να φτάσω ποτέ στο Σούνιο. Ευτυχώς που οι φίλες μου στο γραφείο μου έδωσαν τη λύση που δεν σκέφτηκα ποτέ: Διότι, η φάση είναι πισίνα και είναι η καλύτερη επιλογή που έκανα ποτέ μου! Τέρμα πια η «αμμοβολή» στην παραλία, φέτος το Καλοκαίρι, θα διαβάζω άνετα στην ξαπλώστρα μου το αγαπημένο που μυθιστόρημα, καθώς το αεράκι ίσα που θα με δροσίζει από τον καύσωνα. Τέρμα και η μιάμιση ώρα δρόμος στο αυτοκίνητο, διότι η πιο ωραία πισίνα της Αθήνας βρίσκεται δέκα λεπτά μακριά από το γραφείο μου και το όνομα αυτής, Politia Tennis Club. Cocktails, φρούτα και οτιδήποτε χρειαστώ θα μπορώ να το έχω σε λίγα μόλις λεπτά και δεν θα ψάχνω να βρω... νεράκι! Το καλύτερο όλων όμως, είανι πως η πισίνα του Politia Tennis Clubλειτουργεί με ημερίσια ή μηνιαία χρέωση. Αυτό το Καλοκαίρι, θα είναι δροσερό και αυτό είναι μεγαλύτερη υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου για τη σεζόν.

Πάντως και οι τρεις καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα: Κανένα δίλημμα, η πισίνα του Politia Tennis Club είναι η καλύτερη επιλογή για το φετινό Καλοκαίρι!

Politia Tennis Club: Αριστοτέλους 18 Πολιτεία 14563, (Τηλ. 2106200003) // www.politiatennisclub.gr // INSTAGRAM P.T.C. // FACEBOOK P.T.C.