Τρεις συντάκτριες αποκαλύπτουν γιατί εγκατέλειψαν το duck face

Τρεις συντάκτριες αποκαλύπτουν γιατί εγκατέλειψαν το duck face

Φτάνει πια με το duck face, η φάση είναι λαμπερό χαμόγελο και λευκά δόντια.

Η ζωή όλων μας στα social media, είναι πραγματικά ιδιαίτερη. Κυρίως γιατί, διαφέρει αρκετά από την πραγματικότητα σε μια προσπάθειά μας να ενταχθούμε στο κοινωνικό σύνολο που (πιστεύουμε) πως μας ταιριάζει. Τάσεις ήρθαν και τάσεις έφυγαν. Η μόνη που κρατεί καλά τα τελευταία χρόνια, με μερικές μόλις παραλλαγές είναι η τάση των #selfies. Selfies με ανοιχτό το στόμα (#wow), selfies στο αυτοκίνητο (#carfies) αλλά και selfies με μισάνοιχτο στόμα (#fishgape). Καμία όμως, από τις παραπάνω δεν ξεπέρασε την «παράνοια» των «duck face» selfies στα social media και αυτό πρέπει να σταματήσει όσο πιο άμεσα γίνεται.

Στα μόλις δύο χρόνια του Instagram, η influencer και reality tv star, Kim Kardashian, έφερε στη ζωή μας το «duck face», αυτό το trend με τα σουφρωμένα χείλη, που πολλές γυναίκες εκεί έξω θεωρούν πως είναι… σέξι. Ή ακόμη καλύτερα, πιστεύουν πως οι άντρες το θεωρούν πραγματικά γοητευτικό. Εμείς βέβαια, μετά από μια σύντομη έρευνα που κάναμε στο γραφείο, καταλήξαμε στο ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα πραγματικά λαμπερό χαμόγελο. Για αυτό και εγκαταλείψαμε -από νωρίς στην πορεία του trend- το «duck face». Διότι, βρήκαμε επιτέλους, τους καλύτερους συμμάχους για λευκά δόντια και αποτελεσματική φροντίδα της στοματικής μας υγιεινής.

H Μαργαρίτα βρήκε την κατάλληλη λευκαντική οδοντόκρεμα All in One

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ακολούθησα το «duck face» trend στα social media προφίλ μου. Αφενός γιατί δεν με έκανε να δείχνω πιο όμορφη (#truestory) και αφεταίρου, γιατί ποτέ δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με τα δόντια μου. Μέχρι που ξεκίνησα να πίνω τρεις καφέδες την ημέρα και να απολαμβάνω καθημερινά στη διατροφή μου αναψυκτικά με αρκετή καφεΐνη στη σύστασή τους. Τότε ήταν που έβγαλα το κόκκινο κραγιόν από την τσάντα και ξεκίνησα να αναρωτιέμαι μήπως το «duck face» ήταν η λύση στο να κρύψω το χαμόγελό μου. Ένα χαμόγελο, για το οποίο ήμουν πάντα υπερήφανη καθώς δεν έχω βάλει ποτέ μου σιδεράκια.

Εκτός από το προφίλ μου στο Instagram, χάλασε και η διάθεσή μου. Μέχρι που βρήκα την κατάλληλη λευκαντική οδοντόκρεμα που κατάφερε να με κάνει να χαμογελάω με κάθε ευκαιρία που μου δίνεται. Η YOTUEL All in One, με τον λευκαντικό παράγοντα Carbamide Peroxide (0,3%), βελτιώνει σταδιακά την απόχρωση των δοντιών, χωρίς να φθείρει το σμάλτο, ενώ παράλληλα βοηθά στην αφαίρεση των εσωτερικών και εξωτερικών λεκέδων. Πλένοντας λοιπόν, τα δόντια μου, δύο φορές την ημέρα, η SLS free σύνθεση της οδοντόκρεμας αλλά και η επιλογή να χρησιμοποιήσω εκείνη που έχει ουδέτερη γεύση αντί για τη γεύση μέντας, με έκανε να αποχωριστώ το «αναγκαίο» «duck face» που έκανα τόσο καιρό.

Βλέπεις, «η πιο χαμένη ημέρα είναι εκείνη που δεν γέλασες» σύμφωνα με τον Nicolas Chamfort, οπότε πλέον, σκοπεύω να μην αφήσω καμία άλλη να πάει στράφι. Εξάλλου, έχω τον καλύτερο σύμμαχο που θα μπορούσα να έχω ποτέ και τα δόντια μου θα είναι πάντα λευκά, ενώ η αναπνοή μου θα είναι ακαταμάχητα δροσερή!

Η Σοφία ξέρει τι θα πει ταλαιπωρία μέχρι να σκάσεις τοσωστό χαμόγελο

Για να είμαι ειλικρινής εγώ χαμογελάω πολύ στις φωτογραφίες. Και χαμογελάω γιατί ξέρω πώς είναι να μην μπορείς να χαμογελάσεις. Βλέπεις, δεν έχω και πολύ καλή «πάστα» δοντιών, οπότε οι πολλές σοκολάτες σε μικρή ηλικία, αλλά και η κληρονομικότητα στην κακή διάταξη των δοντιών με οδήγησαν στην ταλαιπωρία που βιώνουν όλοι με τα γνωστά σιδεράκια. Και τότε είδα τον κόσμο «αλλιώς». Ευτυχισμένη άρχισα να χαμογελώ παντού (ακόμα και με τα σιδεράκια). Γιατί ένιωθα πως σύντομα όλα θα αλλάξουν. Και άλλαξαν.

Όταν στα 18 μου αποχωρίστηκα τις σειρές… μετάλλου από το στόμα μου, ένιωθα πραγματικά υπερήφανη για το αποτέλεσμα. Μέχρι που έγινε της μόδας το duck face. Και επειδή έχω λεπτά χείλη (και άλλο πρόβλημα) αποφάσισα πως με το duck face θα τους έδινα λίγο όγκο. Ναι, ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν και αυτό το trend ήρθε για να με σώσει. Άλλωστε, οι καφέδες και το (καλό) κόκκινο κρασί είχαν κάνει «δουλίτσα» και οι χρωματικοί λεκέδες και οι δυσχρωμίες είχαν κάνει την (επίμονη) εμφάνισή τους.

Μέχρι που ανακάλυψα ένα kit, σχεδιασμένο από οδοντιάτρους. Είναι γεγονός πως είμαι η «βασίλισσα» των kit, χάρη κυρίως και στα πολλά ταξίδια που κάνω. Επίσης είναι γεγονός πως η επιστροφή μου στα χαμόγελα έγινε χάρη στο 7 hours whitening kit της ΥOTUEL. Οι λόγοι είναι οι εξής: 1. Το χρησιμοποιώ μόνη μου στο σπίτι, 2. Εύκολο στη χρήση, με ευπροσάρμοστα (στη γνάθο) μασελάκια για ευκολία και άνεση στην εφαρμογή, 3. Δεν βλάπτει το σμάλτο και δεν περιέχει διαβρωτικές ή χημικές καθαριστικές ουσίες, 4. Λευκαίνει τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος των δοντιών, καθώς περιέχει το λευκαντικό παράγοντα Carbamide Peroxide (0,3%), 5. Προσφέρει έως 8 τόνους πιο λευκά δόντια σε 7 μόνο εφαρμογές!

Η ταλαιπωρία έχει τελειώσει μια για πάντα (ουφ!). Τώρα τι χρειάζομαι για τις selfies μου; Μόνο τα καινούργια μου γυαλιά!

Η Ειρήνη βαρέθηκε να κάνειπια την… πάπια

Η πρώτη φορά που υπέκυψα στη μανία του «duck face» ήταν ένα βράδυ πριν από μερικά χρόνια, όταν μια φίλη με αιφνιδίασε με το smartphone της κάπου σε ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. «Έλα, πόζαρε και εσύ. Θέλω να τη στείλω στον Νίκο» μου είπε και εγώ -φανερά βαριεστημένη- στράφηκα προς την κάμερα και αφού σούφρωσα ασυναίσθητα τα χείλη μου, έκανα την… πάπια! Φαίνεται πως οι «duck face» πόζες που εμφανίζονταν στα timeline μου σε καθημερινό επίπεδο, είχαν -με κάποιον τρόπο- αποτυπωθεί στο μυαλό μου.

Έκτοτε, κάθε φορά που διάφοροι φίλοι και γνωστοί μου ζητούσαν να μπω κι εγώ στις selfies τους, έκανα όλο και πιο συχνά την πάπια. Η αλήθεια είναι πως από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν μου άρεσε να φωτογραφίζομαι. Το «duck face», λοιπόν, φαίνεται πως ήταν η εύκολη λύση για να ξεμπερδεύω εύκολα από τις παρακλήσεις της παρέας για ομαδικές φωτογραφίες μοναδικός σκοπός των οποίων ήταν η ανάρτηση στα social media. Όταν, ωστόσο, πρόσφατα έπεσα πάνω σε μερικές… παλιές, καλές φωτογραφίες, συνειδητοποίησα πως όχι μόνο το «duck face» με έκανε να δείχνω σαν κάποια άλλη, αλλά την ίδια ώρα έκρυβε το μεγαλύτερο «ατού» μου (σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα των φίλων μου): Το χαμόγελό μου!

«Για ποιον λόγο φροντίζω κάθε μέρα τα δόντια μου; Άδικα το κάνω τόσα χρόνια το λευκαντικό στοματικό διάλυμα με την ξυλιτόλη;», διερωτήθηκα και ένιωσα μια μικρή θλίψη να με «πνίγει» συνειδητοποιώντας πως έχασα μια τριετία από τη ζωή μου, κάνοντας την πάπια και στερώντας από τον εαυτό μου εκείνη την… έξτρα λάμψη. Αυτό ήταν, λοιπόν, για εμένα το τέλος του «duck face», μιας μόδας που μπήκε στη ζωή μου κάπως αδιάφορα και μηχανικά για με κάνει να δείχνω (ευτυχώς για λίγα μόνο χρόνια) σαν ένα κορίτσι όπως όλα τα άλλα: Εκείνα που φοβούνται να χαμογελάσουν.