Συμβουλές για μια… εύκολη μετακόμιση!

Συμβουλές για μια… εύκολη μετακόμιση!

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις πριν μπεις στο νέο σου σπίτι

Μήπως ο Σεπτέμβριος σε βρήκε να αλλάζεις σπίτι, δουλειά και σύντροφο; Οι νέες αρχές είναι πάντα δύσκολες, αλλά τα πράγματα έχουν τη σημασία που τους δίνουμε εμείς. Για αυτό και μαζί με τις μεγάλες αλλαγές και τα επόμενα κεφάλαια της ζωής σου, έρχεται και η «επίπονη» διαδικασία που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν οι αποφάσεις που πήρες είναι σωστές. Κυρίως, διότι, δεν γνωρίζεις τι σε περιμένει από εδώ και πέρα. Επειδή, λοιπόν, το Φθινόπωρο ενδείκνυται για νέα αρχή και στο σπίτι, μια αλλαγή θα σου κάνει καλό. Ακόμη κι αν η ζωή σε έφερε στην δύσκολη αυτή θέση, ενώ πιστεύεις πως δεν είσαι ακόμη έτοιμη. Εμείς με τη σειρά μας, θα σε βοηθήσουμε να γίνεις!

Παρακάτω, θα βρεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις πριν αφήσεις το σπίτι σου για κάποιο… καινούργιο!

Το «κλειδί» βρίσκεται στη διαπραγμάτευση

Μετά από αρκετό ψάξιμο και βόλτες στις αγαπημένες σου γειτονιές της πόλης, είσαι έτοιμη να υπογράψεις τα συμβόλαια για το νέο σου σπίτι. Πριν πάρεις το στυλό στα χέρια σου όμως, το παν είναι η σωστή διαπραγμάτευση. Μην ξεχνάς λεπτό πως έχεις επενδύσει πολύ χρόνο και ενέργεια στο να βρεις κάτι που θα σου «κάνει», ενώ ταυτόχρονα να μην είναι πιο ακριβό και από τον… μισθό σου! Εάν το πρόβλημα είναι στην τιμή, συζήτησέ το χωρίς να δείξεις πόσο σου αρέσει αυτό το σπίτι. Εάν είσαι τυχερή και είναι πολύ καιρό άδειο, τότε θα στο κατεβάσει αρκετά. Διαφορετικά, ας ελπίσουμε σε μια μικρή έκπτωση, έστω. Επίσης, πρόσεξε τους όρους τους συμβολαίου, ώστε το ενοίκιο να μην αυξηθεί στα επόμενα χρόνια που θα μένεις εκεί.

Όμως, η διαπραγμάτευση δεν συμβαίνει μόνο στη φάση των συμβολαίων και των υπογραφών, αλλά και στην υπόλοιπη διαδικασία μετακόμισης. Την ημέρα που μετακομίζεις, χρειάζεται να τη σκεφτείς πολύ καλά, ώστε να μην πληρώσεις διπλό ενοίκιο. Ιδανικά, οι πρώτες ημέρες κάποιου μήνα είναι και η καλύτερη λύση.

Ημέρα μετακόμισης, αυτή η μάστιγα

Έφτασε επιτέλους εκείνη η ημέρα που περίμενες. Έχεις πετάξει αρκετή «σαβούρα» από το προηγούμενο σπίτι (ελπίζουμε, τουλάχιστον) και είσαι πάρα πολύ έτοιμη για αυτή τη νέα αρχή. Μαζί με τα αχρείαστα πράγματα που είχες, φρόντισε να απαλλαγείς και από ό,τι σου θυμίζει όλα όσα έπρεπε να είχες αφήσει πίσω σου. Δηλαδή, κυρίως σχέσεις που δεν έβγαλαν πουθενά.

Μόλις τελειώσεις με το «ξεκαθάρισμα», καθάρισε καλά το νέο σου σπίτι και νοίκιασε το κατάλληλο φορτηγό για να σε βοηθήσει. Μην κάνεις οικονομία στη διαδικασία, καθώς όσοι φίλοι και συγγενείς και να μαζευτούν να σε βοηθήσουν, στο τέλος της ημέρας, θα έχεις πάντα έναν καναπέ που δεν χωράει στα σκαλιά της πολυκατοικίας. Μην προσπαθήσεις να κάνεις οικονομία σε υπηρεσίες που μοιάζουν απαραίτητες.

Δεν πρέπει να ξεφύγεις από το budget που έχεις ορίσει για τα νέα σου έπιπλα

Εάν σκοπεύεις να χτίσεις τη ζωή σου σε αυτό το σπίτι, επένδυσε σε κάποια καλά έπιπλα ανάμεσα στα υπόλοιπα. Διαφορετικά, μπορείς να φτιάξεις ολόκληρο σπίτι με σχετικά λίγα χρήματα. Αρκεί να πας στο σωστό πολυκατάστημα επίπλων. Όποια κατεύθυνση και να πάρεις όμως, φρόντισε να μην ξοδέψεις παραπάνω από όσα έχεις ορίσει. Επιπλέον, μην πετάξεις έπιπλα που «δεν σου αρέσουν πια» διότι, τώρα είναι που τα χρειάζεσαι. Η μετακόμιση έχει τόσα έξοδα που δεν σε αφήνει να κακομάθεις τον εαυτό σου σε ένα καινούργιο σπίτι με καινούργια έπιπλα. Μόλις περάσει ο πρώτος μήνας, μπορείς να ξαναδείς τι θα ήθελες να αλλάξεις. Μην ξεχάσεις πως μπορείς να κάνεις και υπέροχες κατασκευές πάνω στα ήδη υπάρχοντα έπιπλα που έχεις. Εξάλλου, οι τάσεις της σύγχρονης εποχής, προστάζουν πολύ DIY στα νέα ξεκινήματα!

Extra tip: Δώσε προτεραιότητα σε ηλεκτρικές συσκευές, όπως είναι το ψυγείο και το πλυντήριο, καθώς δεν θα «βγει» ο μήνας με delivery!

Καλή αρχή και να θυμάσαι πάντα πως έχεις τόσο καλούς φίλους και συγγενείς που οτιδήποτε και να πάει στραβά στη μετακόμιση θα είναι στο πλευρό σου. Διότι, τα ποτήρια είναι για να σπάνε, αλλά όχι για να τα «κλαις». Μέχρι τότε, ελπίζουμε να βοηθήσαμε αρκετά για να πάρεις την μεγάλη απόφαση!