5 σειρές που αξίζει να δεις αυτό το φθινόπωρο

5 σειρές που αξίζει να δεις αυτό το φθινόπωρο

Άνοιξε τις μικρές σου οθόνες, διότι αυτή η εποχή κρύβει τις πιο όμορφες εκπλήξεις!

Η ημέρα μικραίνει και η νύχτα μεγαλώνει. Το δροσερό αεράκι ήρθε και οι λόγοι για να κάτσεις ακόμη ένα βράδυ στο σπίτι, αυξάνονται δραματικά. Cocooning αν έχεις αγόρι, παρέα με κρασιά και τυριά αν έχεις καλούς φίλους. Διαφορετικά, χαλάρωση και ηρεμία με τον εαυτό σου, μια οικογενειακή πίτσα και την αγαπημένη σου σειρά. Εάν αυτή έχει τελειώσει, μπορείς να κάνεις binge-watch σε μια από τις πέντε παρακάτω, οι οποίες κάνουν πρεμιέρα το Φθινόπωρο.

Camping

Η δημιουργός της αγαπημένης μας «κοριτσίστικης» σειράς «Girls», Lena Dunham, επιστέφει και πάλι στη μικρή οθόνη και το HBO. Σε μια συνεργασία με την Jennifer Konner, αυτό το Φθινόπωρο μας παρουσιάζουν την κωμική τηλεοπτική σειρά «Camping». Η ιστορία εστιάζει στους Kathryn και Walt, ένα όχι και τόσο ευτυχισμένο ζευγάρι. Με αφορμή το σχολαστικά σχεδιασμένο ταξίδι που κάνουν στην εξοχή για τα γενέθλια του Walt, το ζευγάρι βγαίνει εκτός σχεδίου από… ακάλεστους επισκέπτες, αλλά και φυσικά φαινόμενα που δεν μπορούσε να προβλέψει. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα μετατραπεί σε μια δοκιμασία για τον γάμο και τις φιλίες. Μπορεί να μην φαίνεται διασκεδαστικό, όμως εάν κρίνουμε από την προηγούμενη επιτυχία των δημιουργών τους, τότε θα είναι απλά απολαυστικό και ό,τι πρέπει για το ανάλαφρο αεράκι και τις βροχές της εποχής.

Πρεμιέρα: 14 Οκτωβρίου

A MillionLittle Things

Εάν είσαι fan του «This is Us», τότε θα λατρέψεις το «A Million Little Things». Αυτό δράμα του ABC, αφηγείται την ιστορία μιας παρέας φίλων που ξαναβρίσκονται και επαναπροσδιορίζουν τη σχέση τους, αφού ένας από εκείνους κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Ο δημιουργός της σειράς, D.J. Nash, εξήγησε στο E! News, πως έμπνευση της σειράς ήταν η πραγματική ιστορία ενός φίλου του που αυτοκτόνησε αμέσως μετά από ένα γεύμα που είχαν μαζί. Η υπόθεση μπορεί να μοιάζει κάπως σκοτεινή και καταθλιπτική όμως, μερικές φορές είναι καλό να συμβαίνουν τέτοιες σειρές για τα πράγματα που δεν τολμά να συζητήσει κανείς.

Πρεμιέρα: 26 Σεπτεμβρίου

Homecoming

Ο σκηνοθέτης του «Mr. Robot», Sam Esmail, επιστρέφει με ένα πολλά υποσχόμενο δραματικό θρίλερ. Στο πλευρό του θα είναι οι Eli Horowitz και Micah Bloomberg. Η υπόθεση της τηλεοπτικής αυτής σειράς του Amazon, σχετίζεται με την Heidi Bergman (Julia Roberts), μια κοινωνική λειτουργό που δουλεύει στο Homecoming Transitional Support Center. Εκεί, βοηθά τους στρατιώτες να επιστρέψουν ομαλά στη ζωή ενός απλού πολίτη, μέχρι που ένας από αυτούς ανυπομονεί ανησυχητικά να ξεκινήσει την επόμενη φάση της ζωής του. Τέσσερα χρόνια αργότερα, η Heidi έχει αλλάξει καριέρα και έχει ξεκινήσει μια νέα ζωή, καθώς ζει με τη μητέρα της και πλέον εργάζεται ως σερβιτόρα σε μια μικρή πόλη μακριά από τις εγκαταστάσεις. Μέχρι που θα την επισκεφτεί ένας ελεγκτής του Υπουργείου Αμύνης, ο οποίος θα θέλει επίμονα να μάθει τους λόγους που την οδήγησαν στην αλλαγή αυτή. Τότε η Heidi αρχίζει να διαπιστώνει πως υπάρχει μια τελείως διαφορετική ιστορία από αυτήν που η ίδια έλεγε στον εαυτό της όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς να μας λέει πολλά το trailer της σειράς, το vibe που μας αφήνει είναι αρκετά… υποσχόμενο!

Πρεμιέρα: 2 Νοεμβρίου

Escape atDannemora

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η νέα σειρά του δικτύου Showtime, έχει έρθει με σκοπό να μας καθηλώσει. Η ιστορία μας πηγαίνει πίσω στο 2015, όταν δυο κρατούμενοι απέδρασαν από μια φυλακή της Νέα Υόρκης. Αυτή η απόδραση προκάλεσε ένα τόσο μεγάλο μαζικό ανθρωποκυνηγητό που έχει μείνει αξέχαστο σε όσους γνωρίζουν την πραγματική ιστορία. Οι καταδικασμένοι δολοφόνοι Richard Matt και David Sweat, απέδρασαν με τη βοήθεια της υπαλλήλου των φυλακών Tilly Mitchell. Λέγεται δε, πως διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις και με τους δυο κατάδικους. Χρέη παραγωγών εκτελούν οι Brett Johnson ("Mad Men"), Michael Tolkin ("The Player") και Ben Stiller, ο οποίος είναι και ο σκηνοθέτης της σειράς. Ελπίζουμε σε μια πραγματική επιτυχία της σειράς, καθώς ήδη περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία.

Πρεμιέρα: 18 Νοεμβρίου

Maniac

Μια σειρά που δεν μοιάζει με καμία του φετινού Φθινοπώρου, το «Maniac» έχει τα πάντα. Το πρωτότυπο σενάριο, τους κορυφαίους ηθοποιούς του Hollywood, Emma Stone και Jonah Hill, αλλά και τους δημιουργούς των «The Alienist» και «The Leftovers», Patrick Somerville και Cary Fukunaga. Με τη σειρά να βγαίνει στον αέρα στις 21 Σεπτεμβρίου στο Netflix, το «Maniac» θα σε κάνει να μείνεις σπίτι όλο το Σαββατοκύριακο. Η ιστορία του, εξελίσσεται σε έναν κόσμο που μοιάζει πολύ με αυτόν που ζούμε, σε μια χρονική περίοδο σαν αυτή που ζούμε, αλλά δεν είναι η απόλυτη πραγματικότητα. Η σειρά αυτή αφηγείται τις ιστορίες της Annie Landsberg (Emma Stone) και του Owen Milgrim (Jonah Hill), δυο ξένων που έχουν φτάσει στα τελευταία στάδια μιας περίεργης φαρμακευτικής δοκιμής, ο καθένας για τους δικούς του, προσωπικούς λόγους. Διότι, η Annie είναι αποξενωμένη και χωρίς στόχους, με εμμονή στις προβληματικές σχέσεις με την μητέρα και αδελφή της, ενώ ο Owen είναι ο πέμπτος γιος μιας πλούσιας οικογένειας της Νέας Υόρκης, ο οποίος και πασχίζει εδώ και πολλά χρόνια με μια σχετικά αμφισβητήσιμη διάγνωση σχιζοφρένειας. Οι ζωές και των δυο δεν έχουν εξελιχθεί ομαλά και η υπόσχεση για μια νέα, επαναστατική θεραπευτική μέθοδο από τον γιατρό Dr. James K. Mantleray (Justin Theroux), θα προσελκύσει τους δύο αυτούς χαρακτήρες, μαζί με άλλους δέκα ξένους στις εγκαταστάσεις της Neberdine Pharmaceutical και της Biotech για να δοκιμάσουν να «θεραπεύσουν» το μυαλό τους. Όμως τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα είχαν σχεδιάσει…

Πρεμιέρα: 21 Σεπτεμβρίου