Ποιος είπε ότι οι κρουαζιέρες είναι μόνο για το καλοκαίρι;

Νικολέττα Ράλλη
Ποιος είπε ότι οι κρουαζιέρες είναι μόνο για το καλοκαίρι;

Ελάτε να σας ταξιδέψω σε 5 προορισμούς- 3 ημέρες παρέα με την Celestyal Cruises.

Τι και εάν δεν πήγα διακοπές το καλοκαίρι φέτος λόγω δουλειάς, ο Οκτώβριος μου επεφύλασσε την πιο τέλεια έκπληξη! Ποια ήταν αυτή; Διακοπές με κρουαζιερόπλοιο, μία ονειρεμένη κρουαζιέρα, διάρκειας τριών ημερών, στο μαγευτικό Αιγαίο, με την εγγύηση της Celestyal Cruises.


Μόλις έπεσε η ιδέα στο τραπέζι, δεν δίστασα στιγμή, αφού ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν: στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, χωρίς να χρειαστεί να οργανώσω τις λεπτομέρειες του ταξιδιού. Βέβαια την κρουαζιέρα την είχα κάπως διαφορετικά στο μυαλό μου – πιο καλοκαιρινή απόδραση - αλλά η εμπειρία ήταν πραγματικά μοναδική και με αποζημίωσε στο 100%. Εννοείται ότι δεν πήγα μόνη μου, αφού με τη μία σκέφτηκα να πάρω μαζί το Βιβιανάκι μου, που εκστασιάστηκε με την ιδέα της κρουαζιέρας. Και κάπως έτσι, μέσα σε λίγες ώρες φτιάξαμε τις βαλίτσες μας με όλα τα απαραίτητα και βρεθήκαμε στο λιμάνι του Πειραιά. Πώς αλλιώς θα καταφέρναμε να επισκεφθούμε 5 προορισμούς σε 3 ημέρες με όλες τις ανέσεις της Celestyal Cruises; Χωρίς δεύτερη σκέψη, σαλπάραμε με την κρουαζιέρα «Εικόνες Αιγαίου», με στάσεις σε Μύκονο, Κουσάντασι (Τουρκία), Πάτμο, Ηράκλειο και Σαντορίνη.

Αυτό που θέλω πραγματικά να μοιραστώ μαζί σας είναι η onboard εμπειρία της κρουαζιέρας, η οποία δεν μοιάζει με κανένα άλλο είδος διακοπών.

Από τη στιγμή που επιβιβαστήκαμε στο κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Olympia», το φιλόξενο και ευγενικό προσωπικό της Celestyal Cruises μας έκανε αμέσως να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας! Η καμπίνα μας είχε μια υπέροχη θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, ενώ το κρεβάτι ήταν τόσο άνετο που σε δελέαζε αμέσως να αφεθείς στη χαλάρωση που μπορεί να σου προσφέρει. Εμείς, όμως, είχαμε να εξερευνήσουμε ολόκληρο κρουαζιερόπλοιο! Μία μικρή εν πλω κοινότητα με ανθρώπους κεφάτους, απολάμβαναν, όπως και εμείς, την κάθε στιγμή πάνω στο πλωτό μας σπίτι! Το φαγητό στο πλοίο ήταν άψογο, βασισμένο στην παραδοσιακή ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, με αμέτρητες επιλογές ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Αυτό, βέβαια, είναι μόλις μία από τις πολλές απολαύσεις που μπορεί να σου προσφέρει η κρουαζιέρα με τη Celestyal Cruises. Πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες για όλα τα γούστα είναι διαθέσιμες κάθε μέρα στους χώρους του κρουαζιερόπλοιου: από προγράμματα γυμναστικής, yoga, κολύμπι στις εντυπωσιακές πισίνες, μαθήματα χορού, μουσικής αλλά και ξένων γλωσσών, μέχρι θεραπείες περιποίησης και χαλάρωσης για το πρόσωπο και το σώμα που θα σας ανανεώσουν. Όμως, για εμένα, το καλύτερο ήταν κάθε βράδυ στο πλοίο, όπου ένα διαφορετικό ψυχαγωγικό show, εμπνευσμένο από διάφορους πολιτισμούς μας ταξίδευε κυριολεκτικά και μεταφορικά. Με λίγα λόγια πάντα είχαμε κάτι να κάνουμε όσο ταξιδεύαμε για τον επόμενο μαγευτικό μας προορισμό.

Αφήνοντας πίσω μας τον Πειραιά ξεκινήσαμε για έναμοναδικό τριήμερο με διάθεση για χαλάρωση και εξερεύνηση.

Πρώτος σταθμός μας η αγαπημένη Μύκονος, όπου είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα γνώριμα, κοσμοπολίτικα στενά της. Tο βράδυ είχαμε αρκετό χρόνο να πιούμε το ποτό μας στα κατάμεστα μπαρ του νησιού, που σφύζουν από ζωή ακόμη και στην καρδιά του Φθινοπώρου, αφού το κρουαζιερόπλοιο αναχωρεί στις 11 το βράδυ από το λιμάνι, για να μπορέσουν οι επιβάτες να γευτούν τη μοναδική νυχτερινή ζωή της Μυκόνου. Την επόμενη ημέρα ξυπνήσαμε στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Κουσάντασι. Εκεί μας περίμενε μια μοναδική βόλτα στα αρχαία μνημεία της Εφέσου, με τη Celestyal Cruises να έχει ήδη προγραμματίσει για εμάς «Την Έφεσο μέσα από τους αιώνες», μια φανταστική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο που μας έμεινε αξέχαστη.

Επόμενος προορισμός η μυστικιστική Πάτμος, ένα νησί ξεχωριστό για τα ηφαιστειακά τοπία και τους ιερούς τόπους του. Επιλέξαμε την εκδρομή στην Χώρα και την εξοχή, εξερευνώντας όλες τις πτυχές του νησιού. Την επόμενη ημέρα επισκεφθήκαμε το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου είχαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης, το οποίο είναι γεμάτο από ενετικά αξιοθέατα και χαμογελαστούς ανθρώπους. Για το τέλος όμως...το καλύτερο! Σαντορίνη, το στολίδι του Αιγαίου. Περπατήσαμε στα γραφικά σοκάκια της, αγναντέψαμε το απέραντο γαλάζιο και απολαύσαμε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από την Καλντέρα.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να πάρετε τον αγαπημένο φίλο ή φίλη σας και μην φοβηθείτε τον πιο κρύο καιρό, αν έχεις πάρει την κατάλληλη γκαρνταρόμπα στην βαλίτσα σου - ρούχα cozy και ζεστά - η εμπειρία στα νησιά μας το φθινόπωρο είναι μαγευτική. Και η περιποίηση της Celestyal Cruises εγγυημένη!

Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί: