Πώς θα κάνεις την καθημερινότητά σου λίγο πιο… γλυκιά!

Πώς θα κάνεις την καθημερινότητά σου λίγο πιο… γλυκιά!

Τρέχεις και εσύ από το πρωί ως το βράδυ; Το «φορτωμένο» πρόγραμμα, οι υποχρεώσεις και οι ώρες που περνάμε στο γραφείο αρκετές φορές μας κάνουν να παραμελούμε τον εαυτό μας. Έτσι, ο χρόνος φεύγει χωρίς να το καταλάβουμε, ενώ ζούμε περιμένοντας για το Σαββατοκύριακο. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να απολαμβάνουμε κάθε ημέρα και να εκτιμάμε τις μικρές στιγμές. Μπορεί να μην έχουμε άπλετο χρόνο, αλλά σημασία έχει να τον αξιοποιήσουμε κατάλληλα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε υποχρεωτικά κάτι παραγωγικό, αλλά κάτι απλό ή φαινομενικά ασήμαντο που μας ευχαριστεί! Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι η ευτυχία κρύβεται στις μικρές καθημερινές απολαύσεις. Για αυτό, κάνε κάθε λεπτό ξεχωριστό, δίνοντας σημασία στις εμπειρίες, τους ανθρώπους και όσα αξίζουν πραγματικά.

Απόλαυσε κάθε γεύμα!

stevia

Ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα θα σε κάνει να αισθανθείς καλά όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Ξέχνα τις στερητικές δίαιτες και προσπάθησε να προετοιμάζεις η ίδια το φαγητό σου, ώστε να γνωρίζεις τι ακριβώς περιέχει. Απόλαυσε μόνο γευστικά γεύματα και μην συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι και υγιεινά. Μην ξεχνάς ότι, και η συχνότητα των γευμάτων σου είναι σημαντική. Μην παραλείπεις το δεκατιανό και το απογευματινό. Βρες μια αφορμή για να απολαύσεις ένα υγιεινό σνακ στο γραφείο και να κάνεις ένα γλυκό διάλειμμα. Ένα σνακ χωρίς ζάχαρη ή γλουτένη το οποίο περιέχει γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από εκχύλισμα του φυτού , είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή!

Και μιας και θίξαμε το θέμα της ζάχαρης, ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι πρέπει να λες «όχι» στα γλυκά, όπως λανθασμένα πιστεύουμε αρκετές. Απλώς κάνε «έξυπνες» και «ισορροπημένες» επιλογές. Τι σημαίνει αυτό; Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν γευστικές προτάσεις για εκείνες που ζουν χωρίς ζάχαρη, αλλά δεν ζουν χωρίς γλυκό! Έρχονται από τη Sweet and Balance που μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε μερικά από τα αγαπημένα μας γλυκά και σνακ με stevia! Έτσι, έχεις τον έλεγχο του τι τρως και δεν χρειάζεται να στερείσαι τίποτα.


Αφιέρωσε χρόνοστους αγαπημένους σου!

Τα αγαπημένα μας πρόσωπα σίγουρα μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο γλυκιά! Μαζί τους μοιραζόμαστε τις πιο όμορφες στιγμές, τη χαρά μας αλλά και τους προβληματισμούς μας. Πάντα, μας κάνουν να βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία και μας γεμίζουν με αισιοδοξία.

Για αυτό, βρες χρόνο για τις φίλες σου, την οικογένειά σου και τον σύντροφό σου. Κανόνισε face to face συναντήσεις και απόφυγε να τσατάρεις ασταμάτητα στα social media, που σε κρατούν «αιχμάλωτη» στο σπίτι. Η προσωπική επαφή και η διάδραση στον πραγματικό κόσμο, θα σε φέρουν πιο κοντά στους αγαπημένους σου. Μοιραστείτε ένα ωραίο γεύμα, πηγαίντε στο σινεμά ή απλώς για έναν καφέ μετά το γραφείο… Απόλαυσε κάθε μέρα και βρες αφορμές για να διασκεδάσεις μαζί τους!

Ερωτεύσου

Ο έρωτας θα κάνει τη ζωή σου πιο γλυκιά. Και δεν εννοούμε μόνο να ερωτευτείς έναν άνθρωπο, αλλά οτιδήποτε κάνεις. Δοκίμασε νέες εμπειρίες και παθιάσου με τα χόμπι σου. Ανακάλυψε δραστηριότητες που σε γεμίζουν και σε κάνουν να αισθάνεσαι πλήρης. Η κάθε μία έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα και ασχολίες. Κάποιες αγαπάμε τη ζωγραφική, άλλες το διάβασμα, τη γυμναστική, το χορό ή τη ζαχαροπλαστική. Το σημαντικό είναι να ανακαλύψουμε τι μας συναρπάζει πραγματικά. Αν, λοιπόν, δεν έχεις βρει ακόμα τον «έρωτά» σου, μη σταματάς να δοκιμάζεις νέα πράγματα και να πειραματίζεσαι.

Μην ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου. Το Ρόφημα Σοκολάτας Sweet & Balance χωρίς προσθήκη ζάχαρης φτιάχτηκε για όλες εμάς που θέλουμε να απολαύσουμε ένα υπέροχο ρόφημα χωρίς να νιώθουμε ενοχές!

Μαγείρεψε!

Μπορεί να σου φαίνεται μία βαρετή διαδικασία και να δυσανασχετείς κάθε φορά που πρέπει να ετοιμάσεις το τάπερ για το γραφείο. Απλώς άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική, πιες ένα ωραίο ζεστό ρόφημα, σήκωσε τα μανίκια και μετάτρεψε το μαγείρεμα σε μία δημιουργική διαδικασία. Μπορείς να δοκιμάσεις νέες συνταγές, όπως για παράδειγμα ένα ωραίο γλυκό!

Εμείς πρόσφατα ανακαλύψαμε αυτήν τη συνταγή για το πιο νόστιμο κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη που έχουμε δοκιμάσει. Μας ενθουσίασε και μας γέμισε έμπνευση για να δημιουργήσουμε, για αυτό και τη μοιραζόμαστε μαζί σου. Μπορείς να τη βρεις εδώ! Το καλύτερο; Μπορείς να την απολαμβάνεις χωρίς τύψεις. Δοκίμασε να ξεκινήσεις από αυτή την απλή συνταγή και κάλεσε τις φίλες σου στο σπίτι για να το απολαύσετε μαζί!

Βάλε την άσκησηστη ζωή σου!

Δοκίμασε να τρέξεις, να κάνεις γιόγκα, χορό, τένις ή οποιοδήποτε άθλημα προτιμάς. Απλώς βάλε την άσκηση στο πρόγραμμά σου και αμέσως θα αισθανθείς καλύτερα. Μόλις είκοσι λεπτά την ημέρα αρκούν! Και μην ξεχνάς ότι κατά τη διάρκεια της άσκησης απελευθερώνονται ενδορφίνες, που είναι γνωστές και ως οι ορμόνες της ευτυχίας και θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς γεμάτη ευεξία!

Αν βαριέσαι, απλώς πήγαινε για περπάτημα. Μία βόλτα στη Φύση θα σε βοηθήσει να «καθαρίσεις» το μυαλό σου και θα σε γεμίσει με αισιοδοξία. Δεν θα χρειαστεί να πας μακριά. Διάλεξε ένα από τα πάρκα της πόλης. Ο Εθνικός Κήπος, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ο Λυκαβηττός είναι μέρη γεμάτα πράσινο, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Κάνε μία καλήπράξη

Μια γλυκιά χειρονομία, ένα μικρό DIY δώρο, μία έκπληξη αρκούν για να κάνεις χαρούμενους τους γύρω σου. Κάνε έκπληξη στη μαμά σου και πέρνα από το σπίτι για καφέ, φτιάξε την ημέρα των συναδέλφων σου πηγαίνοντας ένα σπιτικό κέικ στο γραφείο για να τους δείξεις ότι τους σκέφτηκες, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να κάνεις μία βιντεοκλήση στη φίλη σου στο εξωτερικό που αισθάνεται μόνη. Είναι μικρές κινήσεις που θα χαροποιήσουν όχι μόνο τους αγαπημένους σου, αλλά και εσένα. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι, το γέλιο είναι μεταδοτικό!

Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα πρέπει να είναι ο εαυτός σου! Για αυτό καθημερινά, βρες λίγο χρόνο για εσένα. Περιποιήσου το σώμα σου και το πνεύμα σου. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από απλά πράγματα: Φρόντισε την επιδερμίδα σου, χαλάρωσε με ένα ζεστό μπάνιο, διάβασε ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, δες την αγαπημένη σου σειρά, απόλαυσε έναν νόστιμο πειρασμό χωρίς τύψεις! Όλα τα παραπάνω μπορούν να σε ηρεμήσουν μετά από μία δύσκολη ημέρα και να σε βοηθήσουν να αποβάλλεις το άγχος και το στρες. Αυτό είναι ένα ακόμη πολύτιμο «μυστικό» για να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου και να κάνεις την καθημερινότητά σου λίγο πιο ευχάριστη, όμορφη και… γλυκιά!