Τρεις συντάκτριες ανταγωνίζονται για το πιο instagramικό no sugar bowl

Τρεις συντάκτριες ανταγωνίζονται για το πιο instagramικό no sugar bowl

Τρεις συντάκτριες ανταγωνίζονται για το πιο instagramικό no sugar bowl

Αν χρησιμοποιείς κατά κόρον το Instagram και την ίδια ώρα λατρεύεις το φαγητό, τότε πιθανότητα ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των διαδικτυακών foodies. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει στη δική μας περίπτωση. Κάθε μήνα ενημερωνόμαστε αναφορικά με τα κορυφαία instagramικά food trends, φωτογραφίζουμε ό,τι τρώμε, πληροφορούμαστε για τις διατροφικές τάσεις της κάθε σεζόν και σπεύδουμε να πάμε πρώτες σε κάθε νέο εστιατόριο που ανοίγει τις πόρτες του στην Αθήνα -για να το φωτογραφίσουμε πριν το κάνουν οι άλλοι. Με λίγα λόγια, ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας και με τους γύρω μας για τα καλύτερα instagramικά bowls.

Ρίχνοντας, λοιπόν, τους εαυτούς μας στη «μάχη» για τις περισσότερες «καρδούλες» και τους πιο πολλούς followers, θελήσαμε να ψάξουμε, να βρούμε και να χρησιμοποιήσουμε μερικά από τα πλέον σημαντικά και δημοφιλή food hashtags στο Instagram για το 2019. Εκτός, λοιπόν, από το #FoodPhotography, το #instafood, το #foodgasm, το #yummy, το #homemade και φυσικά, το #Foodie, οι απανταχού food bloggers επιλέγουν φέτος και τα #homemade, #EatingForTheInsta, #ChefMode, #OnMyTable και #healthyeating.

Το κορυφαίο #NoSugar hashtag και η απαραίτητη, γλυκιάισορροπία

Μία είναι όμως, όπως φαίνεται, η διατροφική τάση που κάνει τη διαφορά και κερδίζει συνεχώς έδαφος, τόσο εντός όσο και εκτός social media -πόσo μάλλον ενόψει καλοκαιριού. Ο λόγος για το No Sugar trend, δηλαδή την τάση που θέλει να περιορίσουμε ή να βγάλουμε τελείως τη ζάχαρη από τη διατροφή μας. Το γεγονός ότι το hashtag #NoSugar έχει πάνω από 1,6 εκατομμύρια mentions στο Instagram (ω, ναι) αποδεικνύει πως οι λάτρεις του φαγητού και του Διαδικτύου έχουν κάνει στροφή σε μία περισσότερο sugar free διατροφή δίχως, ωστόσο, να καταπιέζουν τους εαυτούς τους και να στερούνται τις αγαπημένες τους γεύσεις. Έχουν ανακαλύψει, δηλαδή, το «μυστικό» του Sweet and Balance, εκείνη την απαραίτητη, γλυκιά ισορροπία που θα βοηθήσει και εσένα να απολαμβάνεις αγαπημένες γεύσεις και να παραμένεις στα κιλά σου.

Ακολουθώντας πιστά, λοιπόν, τα διατροφικά και instagramικά trends της σεζόν, αποφασίσαμε να μπούμε στην κουζίνα και να ποζάρουμε προκειμένου να ανταγωνιστούμε για το πιο instagramικό no sugar bowl. Μπορούσαμε να ετοιμάσουμε ό,τι θέλαμε. Ο βασικός κανόνας ήταν το να καταφέρουμε να συνδυάσουμε την καλύτερη εικόνα με την υπέροχη γεύση και την απόλαυση και παράλληλα, να κρατήσουμε τη ζάχαρη μακριά. Δες, λοιπόν, τις δημιουργίες μας, εμπνεύσου για τις επόμενες foodie αναρτήσεις σου και κρίνε ποια έχει το καλύτερο bowl.

Το παγωτό lemon pie της Σοφίας είναι το απόλυτο #foodgasm

Οφείλω να ομολογήσω πως μέχρι τη στιγμή που μετακόμισα στο νέο μου σπίτι, η σχέση μου με τη μαγειρική, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από κακή έως κάκιστη. Από όταν άρχισα να ζω μόνη μου, βέβαια, δεν είχα άλλη επιλογή. Γνώριζα πως έπρεπε να μπω στην κουζίνα και να ετοιμάσω κάτι γευστικό και ταυτόχρονα υγιεινό για να φροντίσω τον ουρανίσκο και τη σιλουέτα μου. Στο νέο αυτό σπίτι όμως, πήγα ένα βήμα παραπέρα και εκτός από τη μαγειρική, άρχισα να καταπιάνομαι και με τη ζαχαροπλαστική. Και το γεγονός αυτό οφειλόταν ξεκάθαρα στις δύο λεμονιές που βρίσκονται στην αυλή μου. Είναι αυτονόητο πως κάθε άνοιξη τις φωτογραφίζω και τις «ανεβάζω» στο Instagram και αφού το κάνω, κόβω τους καρπούς τους και ετοιμάζω γλυκές δημιουργίες, όπως αυτό το παγωτό με γεύση lemon pie που δεν περιέχει ζάχαρη αλλά είναι πεντανόστιμο.

Για την ακρίβεια, είναι ό,τι πρέπει για εκείνους που ζουν χωρίς ζάχαρη αλλά δεν ζουν χωρίς γλυκό. Τo απόλαυσα δίχως ενοχές και το «πόσταρα» στα social με καμάρι. Ένα κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια Sweet & Balance, το ξύσμα από τρία λεμόνια και 2 γρ. επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet & Balance, είναι τρία βασικά συστατικά που χρειάζεσαι για να το ετοιμάσεις και να μην στερηθείς τις γλυκές γεύσεις που αγαπάς, τώρα που έρχεται το καλοκαίρι. Διάβασε, λοιπόν, ολόκληρη τη συνταγή εδώ και φρόντισε να απολαύσεις αυτό το παγωτό lemon pie χωρίς ενοχές!

Ένα #homemade cheesecake παγωτό για την Ειρήνη

Επιμένω κλασικά και σε ό,τι αφορά στα γλυκά και επιλέγω ξανά και ξανά το αγαπημένο μου cheesecake. Αυτή τη φορά όμως, τα διατροφικά trends της σεζόν έδωσαν ένα διαφορετικό twist στη συνταγή μου. Για το τέλειο instagramικό no sugar bowl, έπρεπε να ετοιμάσω ένα γλυκό που δεν περιείχε ζάχαρη και παράλληλα, ήταν νόστιμο, απολαυστικό, σπιτικό (μην ξεχνάς πως το #homemade είναι ένα ακόμη κορυφαίο food hashtag για το 2019) και μπορούσε να με βοηθήσει να προσέξω τη διατροφή μου. Και τα κατάφερα ετοιμάζοντας ένα απολαυστικό cheesecake παγωτό.

Για να ετοιμάσεις τη συνταγή μου, θα χρειαστείς μερικά απλά και καλά υλικά, όπως μπισκότα τριμμένα χωρίς ζάχαρη, Μαρμελάδα Φράουλα Sweet & Balance και μεταξύ άλλων, ένα κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια. Δες τη συνταγή εδώ, προμηθεύσου με ό,τι είναι απαραίτητο, φωτογράφισε το τέλειο no sugar δροσερό γλύκισμα σου και αφού «ανεβάσεις» την εικόνα στο Instagram, απόλαυσέ το δίχως ενοχές (ακολούθησε, δηλαδή, τα βήματα κάθε σύγχρονης foodie που σέβεται τον εαυτό της)!

Μία #yummy τάρτα φρούτωνγια την Μάτα που είναι σε #ChefMode

Τα τελευταία δύο χρόνια έχω μπει για τα καλά σε chef mode. Και αυτό διότι έπειτα από πολλά χρόνια συνειδητοποίησα πως η διατροφή που ακολουθούσα έβλαπτε την υγεία αλλά και την ομορφιά μου. Αναψυκτικά, fast food και πολλή ζάχαρη. O «καλός» μου μεταβολισμός με βοηθούσε -ευτυχώς- να διατηρώ σε καλή κατάσταση τη σιλουέτα μου. Ωστόσο, κάθε φορά που έκανα τις καθιερωμένες εξετάσεις, καταλάβαινα πως δεν ήμουν πραγματικά υγιής. Το ίδιο ίσχυε και όταν κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Επιδερμίδα θαμπή και πολλά σπυράκια. Αποφάσισα, λοιπόν, να αρχίσω να μαγειρεύω περισσότερο στο σπίτι, να προσέχω τη διατροφή μου και να περιορίσω σημαντικά τη ζάχαρη από το μενού μου, χωρίς να καταπιέσω τον εαυτό μου. Με λίγα λόγια, γνώριζα τι σημαίνει #NoSugar προτού γίνει trend και είμαι σίγουρη πως στην αναμέτρηση για το πιο τέλειο instagramικό no sugar bowl, η τάρτα φρούτων μου είναι πρώτη με διαφορά.

Δύο φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε Σκόνη Sweet & Balance, 1 κουτί Μίγμα για Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια Sweet & Balance και ελάχιστα ακόμη υλικά αρκούν για να την εντάξεις και εσύ στο καλοκαιρινό σου διατροφολόγιο. Η συνταγή που θα βρεις εδώ είναι εύκολη, νόστιμη, απίστευτα απολαυστική και δεν περιέχει ζάχαρη. Τι άλλο να ζητήσεις, δηλαδή;

Όποιες και αν είναι οι δικές σου γευστικές προτιμήσεις, τα καλά νέα είναι πως τα instagramικά food trends του 2019, λειτουργούν υπέρ σου. Ανακάλυψε, λοιπόν, τις αγαπημένες σου συνταγές χωρίς ζάχαρη και βρες εκείνη τη γλυκιά ισορροπία ανάμεσα στην απόλαυση και την καλή διατροφή, κάνε δηλαδή, τη Sweet and Balance επιλογή!