Πώς θα ετοιμάσεις τα πιο νόστιμα Pancake σε δύο μόλις βήματα

Πώς θα ετοιμάσεις τα πιο νόστιμα Pancake σε δύο μόλις βήματα

Τι περιλαμβάνει ένα ιδανικό ξύπνημα; Υποθέτω μία ώρα… έγερσης που σου επιτρέπει να ξεκουραστείς αρκετά και να αναπληρώσεις την χαμένη ενέργεια (χωρίς όμως να χάνεις τη μισή μέρα σου στο κρεβάτι), ένα «γεμάτο» δεκάλεπτο χουζούρεμα κάτω από τα σκεπάσματα και ένα θρεπτικό πρωινό στο τραπέζι της κουζίνας να σε περιμένει. Τι περιλαμβάνει όμως το «απόλυτο» πρωινό; Στο δικό μου… κεφάλι, σίγουρα μία μεγάλη κούπα καφέ, έναν χυμό για να ενυδατώσω τον οργανισμό μου, και τέλος, τα πιο νόστιμα pancakes! Τη γλυκιά «απόλαυση» που με τον πιο γευστικό τρόπο προμηνύει πως σήμερα θα είναι μία υπέροχη μέρα.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, συμβαίνουν σε έναν κόσμο… αγγελικά πλασμένο, στον οποίο δεν χρειάζεται να σηκωθείς απαραίτητα όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι, να πεταχτείς από τα σκεπάσματα, να ντυθείς όπως όπως, να πιείς βιαστικά δύο γουλιές καφέ και έπειτα να ξεκινήσεις για το γραφείο, ό,τι δηλαδή συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Ωστόσο, όσο δύσκολα και αν είναι τα περισσότερα καθημερινά ξυπνήματα, πάντα υπάρχουν τα πρωινά του Σαββατοκύριακου για να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για ένα υπέροχο πρωινό γεύμα! Πώς; Ξεκινώντας τη μέρα με το1 2 Bake! Μίγμα για Pancakes και Βάφλες!. Δύο κινήσεις, αυγά, γάλα και μαργαρίνη, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να σου ευχηθείς με τον πιο… γλυκό τρόπο «καλημέρα»!

Where do I begin?

Εγώ, όπως και εσύ φαντάζομαι, πάντα φοβόμουν οτιδήποτε έχει να κάνει με συστατικά, πολύ συγκεκριμένες ποσότητες, ζύμη και τηγάνια. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που τόσα χρόνια δεν μπορούσα να απολαύσω ένα πρωινό ακριβώς όπως το ονειρευόμουν. Όλα αυτά βέβαια, μέχρι που «τρύπωσε» στη ζωή μου το «σωτήριο» μίγμα 1 2 Bake! Διστακτική στην αρχή, το πρόσθεσα στο καλάθι του super market και έπειτα στο ντουλάπι με τα τρόφιμα, εξοπλίζοντας βέβαια και το ψυγείο με τα λίγα επιπλέον υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή του. Το επόμενο πρωί έβγαλα τη συσκευασία, πανέτοιμη για το μεγάλο βήμα. Λίγα λεπτά μετά, ομολογώ δεν περίμενα πως θα ήταν τόσο εύκολο και τόσο γρήγορο ταυτόχρονα! Το μόνο που έκανα ήταν να ακολουθήσω πιστά τις οδηγίες που βρίσκονταν καταγεγραμμένες στη συσκευασία, τις οποίες έχω καταγράψει παρακάτω για σένα.

Βήμα 1ο

Σε ένα μεγάλο μαγειρικό σκεύος θα προσθέσεις τα υλικά σου (2 αυγά, 400 ml γάλα, 75γρ. λιωμένη μαργαρίνη) και θα ανακατέψεις καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Αφού βουτυρώσεις το τηγάνι σου, θα το αφήσεις λίγο στο αναμμένο μάτι να ζεσταθεί.

Βήμα 2ο

Θα γεμίσεις ένα φλιτζανάκι του τσαγιού (το οποίο το χρησιμοποιείς ως πρόχειρη μεζούρα) με το μίγμα και έπειτα θα το αδειάσεις προσεχτικά στο τηγάνι σου. Θα περιμένεις λίγα λεπτά να ψηθεί η μία πλευρά και μόλις δεις φουσκάλες στην επιφάνεια του pancake, το γυρίζεις αμέσως από την ανάποδη.

Extra tip: Με 100 ml λιγότερο γάλα και μία φορά ψησίματος για την κάθε πλευρά, τα pancakes σου θα είναι πολύ πιο αφράτα!

Το πιο γευστικό… décor

Αφού έχεις ολοκληρώσει τα πρώτα βήματα της διαδικασίας, σειρά έχει το πιο δημιουργικό κομμάτι, που δεν είναι άλλο από τον «στολισμό» των pancakes σου. Κάθε μέρα στα social media βλέπεις εκατοντάδες πρωινά να «παρελαύνουν» στην αρχική σου σελίδα, σειρά έχει να φτιάξεις και εσύ κάτι εξίσου instagramικό και fabulous με αυτά! Βάλε τη φαντασία και την όρεξή σου να… δουλέψουν και μη διστάσεις να «παίξεις» με πρωτότυπους συνδυασμούς, χαρίζοντας στον εαυτό σου μία πεντανόστιμη εμπειρία. Στο δικό μου πιάτο πάντως, τα φρούτα (στην προκειμένη οι λατρεμένες μου φράουλες) και το λαχταριστό παχύρευστο σιρόπι με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ, είναι οι «πρωταγωνιστές» της επιτυχίας!

Κλείνοντας, μην ξεχάσεις να προσθέσεις κάτω από το post σου τα hashtag που θα «απογειώσουν» την ανάρτησή σου, όπως #instafood, #yummy, #foodies, #foodlover, #foodstagram, #foodgasm. Σε κάθε περίπτωση να είσαι σίγουρη πως σε πολύ λίγο χρόνο και με πολύ λίγα υλικά, θα έχεις το πιο αξιοζήλευτο και πρωινό που είχες φανταστεί ποτέ. Όλα αυτά βέβαια, χάρη στα μοναδικά μίγματα 1, 2 Bake! της ΓΙΩΤΗΣ, που είναι έτοιμα πριν καν προλάβεις να μετρήσεις μέχρι το τρία!

Καλή όρεξη!