Πέντε σπιτικές ιδέες για όλη την οικογένεια που θα ετοιμάσεις asap!

Πέντε σπιτικές ιδέες για όλη την οικογένεια που θα ετοιμάσεις asap!

To καλοκαίρι για το οποίο τόσο πολύ ανυπομονούσαμε, είναι επιτέλους εδώ και εμείς αναζητούμε όλο και περισσότερες αφορμές να έρθουμε κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τα μπαλκόνια και οι ταράτσες των σπιτιών, για μία ακόμη χρονιά είναι το «καταφύγιο» κάθε παρέας, ενώ οι μικρότεροι τριγυρίζουν μέχρι αργά το βράδυ παίζοντας κρυφτό και κυνηγητό στις γειτονιές.

Αυτό βέβαια σημαίνει πως θα πρέπει να βρίσκεσαι πολύ πιο συχνά και για ακόμη περισσότερο χρόνο στην κουζίνα, προσπαθώντας να σκαρφιστείς τη γευστική ιδέα, η οποία θα σε ανακηρύξει στην πιο φιλόξενη και ευρηματική συνάμα οικοδέσποινα. Προσωπικά, όταν δοκίμασα τα λαχταριστά μίγματα 1 2 Bake! της ΓΙΩΤΗΣ, ήμουν πλέον σίγουρη πως είχα βρει τη λύση στο παραπάνω πρόβλημα. Η προετοιμασία τους είναι τόσο γρήγορη, απλή και εύκολη που δεν άργησαν να καθιερωθούν ως μία από τις αγαπημένες επιλογές της παρέας όποτε ερχόντουσαν επίσκεψη σπίτι μας, καθώς και η «λαχταριστή» προσθήκη στο lunch box τόσο το δικό μου όσο και των παιδιών.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχω συγκεντρώσει πέντε δοκιμασμένες homemade ιδέες, που θα σε πείσουν πως ό,τι μαγειρεύουμε στο σπίτι μας με αγάπη για τους άλλους, είναι πάντα πολύ πιο ωφέλιμο τόσο για το στομάχι τους όσο και για το… πορτοφόλι μας.

Μπισκότα με γέμιση της επιλογής σου

Η συγκεκριμένη συνταγή, εκτός από το να… γλυκαίνει το πενθήμερο στο γραφείο, είναι μία από τις λατρεμένες επιλογές των μικρών μου, ενώ ταιριάζει απόλυτα με τον πρωινό καφέ που πίνω με τη φίλη μου κάθε Σάββατο. Για να την προετοιμάσεις θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά, ενώ το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο «πλούσιο» γευστικά από τα έτοιμα μπισκότα που προμηθεύεσαι από το super market. Το μόνο που χρειάζεσαι για να την πραγματοποιήσεις, είναι το 1 2 Bake! μίγμα για Soft Cookies Σοκολάτας! Αφού ετοιμάσεις το μίγμα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφει η συσκευασία, το μόνο που θα πρέπει να κάνεις, είναι να γαρνίρεις τα μπισκότα με μία γέμιση της αρεσκείας σου, όπως μαρμελάδα, ταχίνι, φυστικοβούτυρο, κολλώντας το ένα μπισκότο πάνω στο άλλο. Θα τα αφήσεις 5 με 10 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα τα μπισκότα σου είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Muffins chocobanana

Παρόμοια λογική με την προηγούμενη συνταγή έχουν και τα πεντανόστιμα muffins chocobanana, ιδανική και πολύ… γρήγορη για τα απογεύματα που φιλοξενούμε στο μπαλκόνι μας, φίλους δικούς μας ή των παιδιών. Εμπλουτίζοντας την «καρδιά» της βάσης σου, δηλαδή το μοναδικό 1 2 Bake! μίγμα για Muffins Σοκολάτας, το οποίο χρειάζεται μόλις ελάχιστα λεπτά για να ετοιμαστεί, με ψιλοκομμένα κομματάκια μπανάνας και «πλούσια» κουβερτούρα, θα έχεις δώσει μία επιπλέον «ένταση» και μία πρωτοτυπία σε ένα (έτσι κι αλλιώς) πολύ, πολύ αγαπημένο γλυκό!

Avocado toast

Τις «θαυματουργές» ιδιότητες του αβοκάντο τις γνωρίζεις, για αυτό δεν λείπει ποτέ από τη λίστα που έχεις μαζί σου στο μανάβικο. Πρόκειται για μία υπερτροφή που μπορεί να δημιουργήσει εκρηκτικούς συνδυασμούς και ακόμη πιο εκρηκτικές γεύσεις! Αυτό που προσωπικά δεν χορταίνω να απολαμβάνω και μέσα από εμένα το έχουν αγαπήσει πολύ και τα παιδιά, είναι το avocado toast, η πρωινή συνήθεια που έγινε λατρεία. Συγκεκριμένα, αφού πολτοποιώ το αβοκάντο και του προσθέτω βαλσάμικο και μερικά καρυκεύματα όπως αλάτι και πιπέρι για επιπλέον άρωμα, το απλώνω σε φρυγανισμένο ψωμί και με αυτό συνοδεύω κάποιο μείγμα τυριών, κάποιο αλλαντικό ή λεπτές ροδέλες αυγού. Επιπλέον, λειτουργεί άψογα σε μία πιατέλα από πεντανόστιμους μεζέδες για το κρασί, δίνοντας μία πιο «χρωματιστή» και gourmet νότα στις καλοκαιρινές… «μαζώξεις».

Mama'sPizza

Από όταν έφτιαξα στα μικρά μου την εύκολη και γρήγορη συνταγή για pizza που έχω σημειώσει παρακάτω, δεν χρειάστηκε να παραγγείλουμε ξανά. Περισσότερη ώρα χρειαζόταν το delivery boy από την γειτονική πιτσαρία να φτάσει στο σπίτι μας, παρά εγώ για να ετοιμάσω τη σπιτική «Μαργαρίτα» που ο σύζυγος και τα παιδιά μου ξέρω πως απολαμβάνουν όσο τίποτα. Όλα ξεκίνησαν όταν μπήκε στη ζωή μου το 1 2 Bake! μίγμα Ζύμη Πίτσας. Διαβάζοντας προσεκτικά τις οδηγίες, είχα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά το φύλλο μου έτοιμο! Έπειτα, συνδυάζοντας τυριά, μυρωδικά και σάλτσα ντομάτας, δημιούργησα το πιο γρήγορο και γευστικό αριστούργημα! Ειλικρινά, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, για να τρατάρεις την παρέα σας όλα εκείνα τα βράδια του καλοκαιριού που οι συζητήσεις, τα τσουγκρίσματα και τα «στην υγειά μας» δεν έχουν τελειωμό.

Extra tip: Μην ξεχνάς πως πάντα μπορείς να… πειραματιστείς με τα υλικά που διαθέτεις και να «μεταμορφώσεις» μία πίτσα σε ένα χορταστικό πεϊνιρλί αλμυρό ή ακόμα και… γλυκό!

Σε κάθε περίπτωση, να ξέρεις πως οι παραπάνω συνταγές είναι ιδανικές για τους μήνες που θα ακολουθήσουν. Κακά τα ψέματα, όσο κι αν αγαπάμε το μαγείρεμα, το καλοκαίρι η ζέστη μπορεί να γίνει αφόρητη και δεν είναι η ιδανική εποχή να είμαστε «κρυμμένες» στην κουζίνα. Όσο λιγότερο χρόνο περνάμε εκεί, τόσο περισσότερο χρόνο έχουμε με την οικογένεια και τους φίλους που μας επισκέπτονται. Επιλέγοντας τα μίγματα 1 2 Bake! της ΓΙΩΤΗΣ, να είσαι σίγουρη πως θα έχεις κάνει την καλύτερη και πιο… «σβέλτη» επιλογή για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.