«Έφαγες» άκυρο; Ξέρουμε πώς θα το διαχειριστείς like a queen!

«Έφαγες» άκυρο; Ξέρουμε πώς θα το διαχειριστείς like a queen!

Ω Ναι! Τα πράγματα μπορούν να γίνουν μερικές φορές πολύ «σκληρά» εκεί έξω...

Τα μέσα ενημέρωσης, ο κινηματογράφος, η λογοτεχνία, τα τραγούδια, ακόμα και η ίδια η ζωή, μας βομβαρδίζουν σχεδόν καθημερινά με εκατομμύρια success stories ανθρώπων που από το μηδέν… εκτοξεύτηκαν στο άπειρο, επιχειρήσεις που στήθηκαν σε ένα παλιό γκαράζ και πλέον στεγάζονται σε ιδιόκτητους πανύψηλους ουρανοξύστες, άσημους καλλιτέχνες που εν μία νυκτί έμαθαν όλοι το όνομά τους. Το κομμάτι της ιστορίας βέβαια που παραμένει συνήθως ανείπωτο, είναι ο δρόμος που χρειάστηκε να διανύσουν οι πρωταγωνιστές των παραπάνω ιστοριών, για να πάνε από το ένα σημείο στο άλλο. Ένας δρόμος που τις περισσότερες φορές, μόνο με ροδοπέταλα δεν ήταν στρωμένος.

Αν κάτσεις και βάλεις κάτω τα περισσότερα από τα success stories που γνωρίζεις, της Oprah, του «δικού» μας Greek Freak, του Jim Carey, όλοι έχουν ένα κοινό που αποδεικνύει πως δεν χρειάζεται να είναι κανείς τέλειος για να πετύχει αυτό που θέλει, αρκεί να διαθέτει επιμονή και μπόλικη υπομονή, κυρίως όμως το πρώτο. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό που διαχωρίζει τους ανθρώπους που πετυχαίνουν από τους άλλους. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πώς θα χειριστούμε την όποια μικρή η μεγάλη απόρριψη, τα «άκυρα» και τις κλειστές πόρτες που θα συναντήσουμε, χωρίς να τους επιτρέψουμε να μπούνε εμπόδιο στα όνειρά μας, αλλά αντίθετα να γίνουν ο δυνατός άνεμος που θα μας σπρώξει ακόμη πιο μπροστά!

Shoot IWasnt Gonna Cry Oprah GIF from Shootiwasntgonnacry GIFs

Είναι σύνηθες οι άνθρωποι να ωραιοποιούν και να «πασπαλίζουν» την πορεία κάποιου με χρυσόσκονη, κάνοντας την αφήγηση πολύ πιο extra (φαντάσου κάτι σαν τον ευρέως διαδεδομένο μύθο που ήθελε τον Βαν Γκονγκ να τρώει από την πείνα του τέμπερες από τα σωληνάρια). Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που δυσκολεύονται να πιστέψουν οι περισσότεροι είναι πως ακόμη και ο Βίνσεντ (ειδικά ο συγκεκριμένος) χρειάστηκε να ακούσει πολλά, πάρα πολλά «όχι», για να αποφασίσει στη συνέχεια να κάνει άλλα τόσα μικρά βήματα μπροστά και να καταλήξει να γίνει ο τύπος που ζωγράφισε την «Έναστρη Νύχτα».

Ναι, τα πράγματα μπορούν να γίνουν μερικές φορές πολύ «σκληρά» εκεί έξω, για αυτό και εμείς, παρακάτω σου έχουμε ετοιμάσει ένα έμπειρο κείμενο με συμβουλές και tips βγαλμένα από τις δικές μας προσωπικές ιστορίες. Σκοπός του είναι να σε βοηθήσει να υπερβείς την όποια απόρριψη και να βγεις με μεγαλύτερο θάρρος και… τσαμπουκά στο τρελό και αέναο κυνήγι των ονείρων σου!

Μην κυνηγάς την τελειότητα

Το μεγάλο «ψέμα» της τελειότητας, μπορεί να γίνει μερικές φορές ένα εμπόδιο που εμείς ο ίδιοι θέτουμε στον εαυτό μας. Όπως αναφέραμε ήδη πιο πάνω, σπάνια στις χολιγουντιανές παραγωγές ή τις ιστορίες τύπου «A star is born», μαθαίνουμε για τα λάθη που κάνει η εκάστοτε Lady Gaga. Ειλικρινά όμως, ακόμη και η κανονική Lady Gaga, αυτή της πραγματικότητας, κάποια στιγμή σίγουρα φάλτσαρε, έχασε τα λόγια της ή τα χορευτικά βήματα. Μην απαιτείς από τον εαυτό σου να μην κάνει λάθη και να είναι τέλειος από την αρχή, γιατί όταν (όπως είναι φυσικό) δεν θα μπορείς να ανταποκριθείς στις υψηλές απαιτήσεις που έθεσες στον εαυτό σου, η παραίτηση τότε θα είναι η πιο εύκολη και σύντομη οδός.

Gaga GIF from Obviously GIFs

Παίξε το παιχνίδι των… αριθμών

Ας πάρουμε μία καθημερινή ιστορία, στην οποία κάποιος ψάχνει απασχόληση αποκλειστικά σε μία θέση του κλάδου του. Όσο περισσότερα βιογραφικά στέλνει, τόσο πιο πολύ αυξάνει τις πιθανότητες να λάβει κάποια θετική απάντηση. Δεν χρειάζεται να ξέρεις ιδιαίτερα μαθηματικά για να μπεις στο νόημα! Στην δική σου περίπτωση για παράδειγμα, αν υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες θέσεις που σε ενδιαφέρουν περισσότερο μην «εγκλωβιστείς» μόνο σε αυτές. Αναζήτησε παρόμοιες θέσεις σε εταιρίες μικρότερου μεγέθους και επικοινώνησε μαζί τους σαν εναλλακτική, σαν ένα Plan B σε περίπτωση που δεν σε δεχτούν στην πρώτη σου επιλογή. Μερικές φορές, η ζωή έχει το λόγο της που μας στέλνει σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Possibilities GIF from Possibilities GIFs

Η απόρριψη είναι ευκαιρία όχι εμπόδιο

Ίσως θα χρειαστεί να ακούσεις αρκετά «όχι» μέχρι να φτάσεις στο σημείο να τα… καλωσορίζεις! Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία να γνωρίζεις, είναι πως όλες εκείνες τις φορές που εσύ νομίζεις πως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες, στην πραγματικότητα υπάρχει ένα σχέδιο που εκτυλίσσεται πίσω από την «κουρτίνα». Παράδειγμα, μπορεί εσύ να αισθάνεσαι πως διαθέτεις όλα τα φόντα για την dream job σου και πως η άδικη κοινωνία δεν βρίσκει και για εσένα μία θέση να κάνεις αυτό που αγαπάς, ίσως όμως υπάρχουν πράγματα που ακόμη δεν γνωρίζεις, ίσως όσο «δυνατό» και αν είναι το βιογραφικό σου, να πρέπει πρώτα να πάρεις κάποια άλλα μαθήματα. Να είσαι σίγουρη πάντως πως όταν θα είναι η σωστή στιγμή, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους πολύ πιο εύκολα και εσύ θα αισθάνεσαι πιο έτοιμη από ποτέ!

Ready GIF from Imready GIFs

Γενικά μην… ψαρώνεις

Μην ψαρώνεις, γιατί η απόρριψη είναι ο τρόπος της ζωής, του Θεού, του σύμπαντος, δεν ξέρω ποιου, ίσως ένα τεστ του ίδιου του εαυτού σου σε σένα την ίδια, που περιμένει να του αποδείξεις πόσα είσαι διατεθειμένη να ξεπεράσεις για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Όσο εσένα δεν «ιδρώνει» το αυτί σου και συνεχίζεις ακάθεκτή, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα αρχίσεις να αισθάνεσαι. Αντίστοιχα, όσο μεγαλώνει η αυτοπεποίθησή σου, τόσο πιο δυνατή θα είσαι να κάνεις move on, να πηγαίνεις παρακάτω, μέχρι να φτάσεις εκεί που θες. Ένας «κύκλος» είναι στην ουσία, που απλά δεν πρέπει να αφήσεις την απόρριψη να τον «βραχυκυκλώσει» και να πάψει να λειτουργεί.

Motivation Lets Do This GIF from Motivation GIFs

Μην ξεχνάς ποτέ τις προτεραιότητές σου

Η τελευταία είναι και η πιο σημαντική συμβουλή που έχει να σου δώσει το αυτό το coverstory. Μπορεί να σου πάρει μήνες ακόμη και χρόνια να φτάσεις εκεί που… χτυπά η καρδιά σου, σημασία έχει όμως, όλο αυτό το διάστημα να παραμένεις προσηλωμένη σε αυτό το σημείο, χωρίς να αφήνεις άλλους παράγοντες, όπως το «όχι» ή την «απόρριψη» κάποιου τρίτου να λειτουργεί σαν καθοριστικός παράγοντας που θα επηρεάσει την πορεία σου. Μην ξεχνάς πως δεν μπορούμε να καθορίσουμε ή να προβλέψουμε τις αντιδράσεις και τη συμπεριφορά των άλλων. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε κάθε φορά το καλύτερο για τον εαυτό μας!

Full House GIF from Full GIFs