Burger Fest 2019: Ποιος είπε πως οι γυναίκες δεν λατρεύουν τα burger και τη μπύρα;

Burger Fest 2019: Ποιος είπε πως οι γυναίκες δεν λατρεύουν τα burger και τη μπύρα;

Οι γυναίκες δεν βγαίνουν έξω για να φάνε burger και να πιουν μπύρες (wait, what?), ενώ οι άνδρες δεν τρώνε κις… λορέν -κι όμως πρόκειται για τίτλο βιβλίου περί ανδρισμού που είχε γίνει best seller στις ΗΠΑ, πίσω στο μακρινό 1982!

Στην περίπτωση που διαβάζοντας τις παραπάνω αναφορές ένιωσες να σε κατακλύζει αφόρητος εκνευρισμός, τότε οφείλουμε να σου πούμε ένα «μπράβο». Διότι φαίνεται πως έχεις καταφέρει να μείνεις ανεπηρέαστη ή να ξεπεράσεις στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες και τους άντρες να ακολουθούν συγκεκριμένες «νόρμες»… και σε ό,τι αφορά στο τι βάζουν στα πιάτα τους.

Σαλάτες, αβοκάντο, κινόα και κοτόπουλο -στην πλέον light εκδοχή του, φυσικά- για τα κορίτσια που «προσέχουν τη διατροφή τους» και λατρεύουν το wellbeing και burger ή ζουμερές μπριζόλες για τα αγόρια «που ξέρουν να απολαμβάνουν το καλό φαγητό». Αν είσαι, βέβαια, είσαι η Kate Upton, μπορείς «δικαιωματικά» να φορέσεις ένα «καυτό» και σχεδόν ανύπαρκτο μπικίνι (θυμάσαι την επική διαφήμιση για το Super Bowl ;) και να απολαύσεις με στυλ άκρως γοητευτικό ένα πλούσιο burger, «θαμπώνοντας», μάλιστα, με την άνεσή σου το αντίθετο φύλο.

Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η άποψή σου επί του θέματος αλλά σε ό,τι αφορά σε εμάς, πιστεύουμε πως ο καθένας μπορεί και πρέπει να τρώει ό,τι θέλει. Κυρίως όμως, θεωρούμε ότι κάθε γυναίκα μπορεί να προσέχει τη διατροφή της, να αγαπάει το wellbeing και παράλληλα, να απολαμβάνει δίχως ενοχές -ή δεύτερη σκέψη- ένα burger. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει πιο όμορφη θέα από εκείνη μιας γυναίκας που κάθεται με την παρέα της και απολαμβάνει στο φουλ ένα burger και μία μπύρα.

Έφυγες για burger tasting στο Γκάζι

Μία after work βόλτα από το Burger Fest της Αθήνας ήταν -ευτυχώς- αρκετή για να μας αποδείξει πως εν έτει 2019, οι γυναίκες ξέρουν να απολαμβάνουν το καλό φαγητό -και δη… τα burger. Διότι στη μεγάλη γιορτή για το burger στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, στο Γκάζι, όλοι και όλες απολάμβαναν την πιο «ψαγμένη» μουσική και τις πιο «ψαγμένες» γεύσεις -και το ίδιο ακριβώς κάναμε και εμείς.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να μυηθείς στη «μαγεία» του πιο δημοφιλούς και ζουμερού φαγητού στον πλανήτη, να περάσεις όμορφα με τις φίλες σου, να πιεις τη δροσερή σου μπύρα (χωρίς ή με αλκοόλ) και να διασκεδάσεις ακούγοντας live σπουδαίους καλλιτέχνες, μην παραλείψεις να επισκεφτείς στις 20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ. Δες αναλυτικά το πρόγραμμα του Burger Fest και οργανώσου. Μέχρι τότε όμως, πάρε μία «γεύση» από όλα όσα βιώσαμε, δοκιμάσαμε και φυσικά μάθαμε την περασμένη Παρασκευή, στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ.


Οι «ψαγμένοι» συνδυασμοί που κάνουν τη διαφορά

Ναι, τα burger είναι απολαυστικά. Γνώριζες όμως, ότι όσο πιο «ψαγμένοι» είναι οι συνδυασμοί τους, τόσο πιο απολαυστικό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα; Δεν χρειάζεται να πας από το ένα εστιατόριο στο άλλο για να ανακαλύψεις τους συνδυασμούς που σε «τρελαίνουν». Πήγαινε μία βόλτα από το Burger Fest για να βρεις τις πιο νόστιμες και ταυτόχρονα «ψαγμένες» επιλογές σε burger (ακόμη και vegan), όλες σε ένα μέρος!

Στη δική μας περίπτωση, το «μενού» ήταν πλούσιο και απολαυστικό. Η απογευματινή μας επίσκεψη στο φεστιβάλ, ξεκίνησε με το κορυφαίο Μπαρ Μπε Κιου burger με μοσχαρίσιο ελληνικό μπιφτέκι, τυρί τσένταρ, καπνιστό μπέικον, τομάτα, αίσπεργκ, σάλτσα μπάρμπεκιου και μαγιονέζα το οποίο και συνοδεύτηκε με μία ΑΛΦΑ Χωρίς για ένα γευστικό και χαλαρό ξεκίνημα.

Στην επόμενη «στάση» απολαύσαμε το απόλυτο yumminess με ένα ζουμερό chicken burger. Μετέτρεψε απλώς τις παρακάτω λέξεις σε… γεύση και θα καταλάβεις: Τραγανό κοτόπουλο ψημένο σε sous vide με πανάρισμα 18 μπαχαρικών, curry mayo, τομάτα και iceberg. Μία ξανθιά ελαφριά ΑΛΦΑ lager ήταν ό,τι έπρεπε για να συνοδεύσουμε το burger μας εκείνη την ώρα -και να αφήσουμε λίγο ακόμη χώρο για το επόμενο.

Το πρόγραμμα είχε και συνέχεια διότι, όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορούσαμε να φύγουμε από το Burger Fest δίχως να βρει η καθεμιά το αγαπημένο της burger. Και ο χοντρός... έτσι κι αλλιώς, είχε σίγουρα τον τρόπο του να μας βοηθήσει να «τεστάρουμε» νέες γεύσεις -και φυσικά τις αντοχές μας στο φαγητό. Άμα είσαι παικταράς, θα προτιμήσεις burger με γουρουνοπούλα μαγειρεμένη στη γάστρα για έξι ώρες. Αν πάλι προτιμάς τον τσέλιγκα, τότε το burger με την παλαιωμένη προβατίνα προσούτο θα σε «κερδίσει». Το «μυστικό» βρίσκεται στο ψωμάκι -το άσπρο, το μαύρο ή το… ροζ!

Και ναι, είτε το πιστεύεις είτε όχι, συνεχίσαμε το burger tasting, κάνοντας στάση και στο The Big Kahuna για να φάμε τραγανούς κεφτέδες κροκοδείλου γεμισμένους με καπνιστό τσένταρ και burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, truffle mayo, baby ρόκα και crispy onions. Με λίγα λόγια, «το ζήσαμε».


Το σωστό «τελετουργικό» απόλαυσης και σερβιρίσματος

Οι γυναίκες, λοιπόν, όχι μόνο λατρεύουν τα burger και τη μπύρα, αλλά ξέρουν και πώς να τα απολαμβάνουν. Σε ό,τι αφορά στο burger, τα πράγματα είναι απλά. Βρίσκεις έναν άνετο πάγκο ή ένα τραπέζι στο Burger Fest, χαλαρώνεις και αρπάζεις τα ζεστά ψωμάκια με το ζουμερό περιεχόμενο με τα χέρια. Εδώ δεν χρειάζονται μαχαιροπίρουνα. Το savoir vivre των burger-αδων επιτάσσει απλότητα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να χαίρεσαι με κάθε μπουκιά και να καθαρίσεις καλά τα χεράκια σου προτού αρχίσεις το burger tasting.

Τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά σε ό,τι αφορά στην αγαπημένη σου μπύρα και το σίγουρο είναι πως όταν το επόμενο τριήμερο (στις 20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου) επισκεφτείς το Burger Fest, καλό είναι να γνωρίζεις πώς να σερβίρεις και να απολαμβάνεις τη δροσερή σου Αλφα Weiss, με τον καλύτερο τρόπο. Δεν αποκαλείται, άλλωστε, τυχαία η μπύρα εκείνων που ξέρουν να απολαμβάνουν το καλό φαγητό!

Στο φεστιβάλ εμείς, πάντως, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε step by step το σωστό «τελετουργικό» και αρκεί να παρακολουθήσεις αυτό το βίντεο για το σωστό σερβίρισμα μιας Weiss από τη φιάλη για να το μάθεις και εσύ. Στην περίπτωση, βέβαια, που επιλέξεις το μοναδικό ανάποδο (ναι, ανάποδο!) κουτί της συγκεκριμένης Weiss, προτού ανοίξεις και απολαύσεις τη μπύρα, μην παραλείψεις να αναποδογυρίσεις τη συσκευασία για να «ζωντανέψει» η μαγιά! Ρίξε μία ματιά στην παρακάτω εικόνα και θα καταλάβεις!


Όπως διαπίστωσες, λοιπόν, τα κορίτσια όχι μόνο βγαίνουν για burger και μπύρα, αλλά -τώρα- γνωρίζουν ακόμη περισσότερα για τους αγαπημένους τους, γευστικούς συνδυασμούς. Το επόμενο after work ή weekend ραντεβού με τις φίλες σου, δοκίμασε να το δώσεις στο Burger Fest, στο Γκάζι. Όποιες και αν είναι οι γαστρονομικές σου προτιμήσεις και φυσικά, ακόμη και αν είσαι vegan, pescaterian ή απλώς, φροντίζεις λίγο περισσότερο τη διατροφή σου, το σίγουρο είναι πως στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, θα ανακαλύψεις τις πιο «ψαγμένες» γεύσεις της Αθήνας και τους πιο γευστικούς συνδυασμούς. Αν ξέρεις να απολαμβάνεις το καλό φαγητό, σίγουρα θα εκτιμήσεις -και θα «τιμήσεις»- τις προτάσεις μας!