Τα wellness trends του 2020 είναι εδώ και σε καλούν να τα ακολουθήσεις

Τα wellness trends του 2020 είναι εδώ και σε καλούν να τα ακολουθήσεις

Στροφή στην ευεξία δείχνουν οι αναζητήσεις στη Google

Με λίγους μόνο μήνες να μας χωρίζουν από το 2020 και την εποχή που διανύουμε να αποτελεί την ιδανική για νέα ξεκινήματα και φυσικά ανανέωση τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το timing είναι τέλειο για να εστιάσεις την προσοχή σου στα wellness trends του 2020.

Οι κορυφαίες τάσεις ευεξίας που αναμένεται να επικρατήσουν την χρονιά που έρχεται έχουν σίγουρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μία ματιά στα Google Trends, δηλαδή τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις στη Google, είναι αρκετή για να μας αποκαλύψει τον wellness δρόμο που θα ακολουθήσουμε το 2020.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείς να μάθεις πρώτη πώς η τεχνολογία και οι εξατομικευμένες εμπειρίες θα βελτιώσουν τη φυσική αλλά και την πνευματική σου υγεία την επόμενη χρονιά, συνέχισε να διαβάζεις. Το σίγουρο είναι ότι θα ανακαλύψεις πως η έννοια του wellness γίνεται ακόμη πιο δημοφιλής και -ευτυχώς- περισσότερο mainstream καθώς όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας στρέφει σε έναν περισσότερο συνειδητό τρόπο ζωής.

Τo sound bath healing καιη έννοια του mindfulness

Mindfulness ή ενσυνειδητότητα, ελληνιστί. Μία λέξη που κρύβει μέσα της μία ολόκληρη φιλοσοφία ζωής, η οποία έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στις μέρες μας. Από mindfulness συμβουλές για περιορισμό του άγχους σε mindfulness εμπειρίες που υπόσχονται να «ακονίσουν» το μυαλό σου. Η έννοια της ενσυνειδητότητας σε θέλει χαλαρή και «συνδεδεμένη» στο τώρα. Ουσιαστικά, πρόκειται για την ικανότητα του να παρατηρείς και να βιώνεις οτιδήποτε, τη στιγμή που συμβαίνει!

Εν έτει 2020, λοιπόν, η έννοια του mindfulness «δένει» με το sound healing -δηλαδή την ηχοθεραπεία- και μας φέρνει το sound bath healing, μία από τις κορυφαίες τάσεις ευεξίας του 2020 και του μέλλοντος γενικότερα.

Μην μπερδεύεσαι με τη λέξη «bath». Η συγκεκριμένη wellness «ιεροτελεστία» δεν θα σε οδηγήσει στη μπανιέρα σου. Απλώς θα σε «λούσει» με ήχους που θα ηρεμήσουν το μυαλό σου. Βλέπεις, όταν ήχοι που δημιουργούνται από διάφορα αντικείμενα -όπως για παράδειγμα κρυσταλλικά μπολ- εκπέμπονται σε συγκεκριμένες συχνότητες, τότε ενεργοποιούνται διάφορες περιοχές του εγκεφάλου. Οι διεργασίες που πραγματοποιούνται στις περιοχές αυτές, λοιπόν, μπορούν να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να αποβάλλεις την ένταση που αισθάνεσαι. Μεταξύ άλλων μάλιστα, τα sound baths φέρονται να αυξάνουν τη δημιουργικότητα και να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Σε κάθε περίπτωση, με τις αναζητήσεις για sound bath healing εμπειρίες στη Google να σημειώνουν αύξηση που φτάνει το 258% (!), το σίγουρο είναι πως αξίζουν την προσοχή σου.

Virtual wellness και η γυμναστική πηγαίνει... παντού

Η γυμναστική στο σπίτι με τη βοήθεια της τεχνολογίας ήταν ένα από τα πλέον διαδεδομένα wellness trends του 2019 και όπως αποκαλύπτουν οι Google αναζητήσεις της τελευταίας περιόδου, το 2020 θα παραμείνει δημοφιλής και μάλιστα, θα αναβαθμιστεί.

Virtual wellness. Αυτό είναι το κορυφαίο trend σε ό,τι αφορά στην άσκησή σου το 2020. Το επιλέγουν οι κορυφαίοι influencers και το αποκαλύπτουν και τα Google Trends (αρκεί να σημειώσουμε πως οι αναζητήσεις για Virtual wellness εμπειρίες παρουσιάζουν αύξηση 242%!). Γιατί η ψηφιακή ευεξία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής; Διότι απλούστατα, μας επιτρέπει να φροντίζουμε τη φυσική μας κατάσταση, όποια στιγμή της ημέρας θέλουμε και φυσικά, από όπου μπορούμε.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, λοιπόν, ετοιμάσου να δεις όλο και περισσότερα εργαλεία και apps ψηφιακής ευεξίας να κάνουν την εμφάνισή τους, προσφέροντάς σου εξατομικευμένες επιλογές εκγύμνασης και διατροφής και τη δυνατότητα παρακολούθησης της υγείας σου. Είναι η ιδανική επιλογή για εσένα που βαρέθηκες να τρέχεις -και να κλείνεσαι- κάθε απόγευμα στο γυμναστήριο και το σίγουρο είναι πως είμαστε θετικές απέναντι σε οτιδήποτε υπόσχεται να μας σηκώσει από τον καναπέ!

Τα breathing apps που θα σε ηρεμήσουν

Τι θα έλεγες αν αντί για ένα shopping app «κατεβάσεις» στο κινητό σου μία εφαρμογή η οποία θα σε βοηθήσει να μάθεις τις κατάλληλες τεχνικές αναπνοής ώστε να αποβάλλεις άμεσα το στρες, να κοιμάσαι πιο ήρεμα στο εξής και να βελτιώσεις τις αποδόσεις σου; Το πιο πιθανό είναι πως αυτό ακριβώς θα κάνεις το 2020. Στα Google Trends η ζήτηση που παρατηρείται είναι εντυπωσιακή με τις αναζητήσεις για εφαρμογές εκμάθησης τεχνικών αναπνοής να εμφανίζονται αυξημένες κατά 219%!

Σκέψου απλώς πως την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο γραφείο και θα αισθανθείς το άγχος να σε κυριεύει, θα στραφείς στο smartphone σου και μέσα σε λίγα λεπτά, θα καταφέρεις να γίνεις η πιο «ζεν» πλευρά του εαυτού σου.

Αν είσαι διστακτική απέναντι σε αυτό το νέο wellness trend, αξίζει απλώς να αναφέρουμε ότι έρευνες έχουν δείξει ότι μόλις 25 λεπτά ασκήσεων αναπνοής αρκούν για να ηρεμήσουν το μυαλό σου, να βελτιώσουν τις γνωστικές σου ικανότητες και να τονώσουν τα επίπεδα της ενέργειας στον οργανισμό σου!

Τα wellness retreats θα έχουν την «τιμητική» τους

Τι άλλο θα κάνεις για την υγεία και την ευεξία σου το 2020; Θα επιλέξεις να περάσεις μερικές ημέρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς σε κάποιο wellness retreat, δηλαδή, σε ένα «καταφύγιο» ευεξίας.

Ναι, την χρονιά που έρχεται ακόμη και οι διακοπές σου θα περάσουν σε ένα πιο wellness επίπεδο. Αυτό σημαίνει πως αντί για ηλιοθεραπεία, ξενύχτι και island hopping, θα περιλαμβάνουν διαλογισμό, άσκηση, γαστρονομικές και πολιτιστικές εμπειρίες και… καθόλου αλκοόλ. Θα διασκεδάσεις; Πιθανότατα ναι. Σίγουρα όμως, θα μπορέσεις να αποβάλλεις το στρες, να αναζωογονηθείς, να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη, να φροντίσεις τη φυσική σου κατάσταση και να έρθεις πιο κοντά με τη Φύση.

Με την αύξηση στις αναζητήσεις στη Google για wellness retreats να φτάνει το 182%, καλό είναι να κάνεις την κράτησή σου εγκαίρως, είτε επιλέξεις την Ελλάδα είτε το εξωτερικό για το ταξίδι ευεξίας σου.

Είτε είσαι έτοιμη είτε όχι, το σίγουρο είναι πως το 2020 ακόμη πιο πολλά wellness trends θα «εισβάλλουν» στην καθημερινότητά σου. Καλό είναι, λοιπόν, να είσαι ενημερωμένη και κατάλληλα προετοιμασμένη για να τα υποδεχθείς. Μπορεί να μην ανήκεις στο κλαμπ των θαυμαστών των τάσεων ευεξίας ή να θεωρείς πως τα trends που προαναφέραμε είναι ολίγον τι… υπερβολικά. Για εμάς όμως, οτιδήποτε μας βοηθά να φροντίσουμε την υγεία και τη φυσική και πνευματική μας κατάσταση, αξίζει μία θέση στη ζωή μας, ακόμη και αν έρχεται μέσα από ψηφιακές εφαρμογές ή πρόκειται απλώς για μία ακόμη «μόδα». Τα Google Trends «δείχνουν» ήδη πως εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη αναζητουν τρόπους για να δώσουν μία wellness «πνοή» στην καθημερινότητά τους. Εσύ, γιατί να μην το κάνεις;