Ραντεβού 2020: Οι νέοι όροι στο σύγχρονο dating που πρέπει να γνωρίζεις

Ραντεβού 2020: Οι νέοι όροι στο σύγχρονο dating που πρέπει να γνωρίζεις

Fleabagging, cause-playing, kanye'd, type-casting, dial toning

Fleabagging, cause-playing, kanye'd, type-casting, dial toning. Το slang «λεξικό» του κόσμου των σύγχρονων ραντεβού ανανεώθηκε για το 2020 και όπως φαίνεται, είναι ιδιαίτερα «πλούσιο».

Η ιστοσελίδα γνωριμιών Plenty of Fish, μια από τις πιο δημοφιλείς παγκοσμίως, διεξήγαγε και φέτος την καθιερωμένη έρευνά της για τις κορυφαίες dating συνήθειες και όπως θα διαπιστώσεις, τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον -στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 1.000 χρήστες της ιστοσελίδας ηλικίας 18 έως 50 ετών.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείς να πάρεις μια «γεύση» από όλα όσα ενδέχεται να βιώσεις φέτος στα ραντεβού που θα δώσεις ή τις ερωτικές γνωριμίες που θα κάνεις εντός και εκτός Διαδικτύου, αξίζει να αφιερώσεις λίγο από τον χρόνο σου προκειμένου να ενημερωθείς αναφορικά με τις τάσεις που, όπως όλα δείχνουν, θα επικρατήσουν στο dating προσκήνιο το 2020. Κάποιες θα σου φανούν ενδεχομένως γνώριμες, οι περισσότερες όμως αποτελούν νέες «προσθήκες» στο dating «λεξικό».

Fleabagging

Η άκρως δημοφιλής βρετανική σειρά «Fleabag» και οι ερωτικές «περιπέτειες» της πρωταγωνίστριάς της, Phoebe Waller-Bridge, χάρισαν αυτή την ομολογουμένως όχι και τόσο συνηθισμένη ονομασία σε μια… αρκετά συνηθισμένη dating συνήθεια. Αν συνεχίζεις να βγαίνεις ραντεβού με άτομα τα οποία γνωρίζεις πως δεν ταιριάζεις, τότε κάνεις και εσύ fleabagging. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας του Plenty Of Fish, δεν είσαι η μόνη. Για την ακρίβεια, το 63% των γυναικών που έλαβε μέρος στην έρευνα παραδέχθηκε πως έχει αναπτύξει αυτή την όχι και τόσο θετική -τουλάχιστον όπως συνήθως αποδεικνύεται- dating συνήθεια, σε αντίθεση με το 38% των ανδρών. Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να καταλάβεις τι θέλεις, επιτέλους, από έναν άνδρα;

Kanye'd

Αν έχει τύχει να παρακολουθήσεις κάποια συνέντευξη του Kanye West -του Αμερικανού ράπερ, στιχουργού, παραγωγού, σχεδιαστή μόδας και συζύγου της Kim Kardashian- στην τηλεόραση ή το YouTube, τότε πιθανότατα γνωρίζεις πως ο Kanye λατρεύει να μιλά με τις ώρες… για τον εαυτό του και τις προσωπικές και επαγγελματικές σου επιτυχίες. Ακριβώς αυτό που δεν θέλεις να σου συμβεί, δηλαδή, σε ένα ραντεβού. Δυστυχώς, το 45% των single ανδρών και γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα του Plenty Of Fish αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να βιώσει την Kanye'd εκδοχή ενός ραντεβού.

Dial toning

Σε αντίθεση με το ghosting -όταν το άτομο με το οποίο βγαίνεις ραντεβού μετατρέπεται ξαφνικά στον Κάσπερ το φαντασματάκι και εξαφανίζεται από το Messenger, το Viber και τη ζωή σου γενικότερα- το dial toning δεν προαπαιτεί την ύπαρξη επικοινωνίας ανάμεσα σε δυο άτομα και σχετίζεται με ένα «φαινόμενο» που συναντάς συχνά. Διότι dial toning σου κάνει εκείνος ο οποίος σου δίνει τον αριθμό του τηλεφώνου του όταν του το ζητάς (για παράδειγμα στο μπαρ) αλλά… δεν απαντά ποτέ στα μηνύματά σου.

Cause-playing

Μην κάνεις ό,τι δεν θέλεις να σου κάνουν και στην περίπτωση του cause-playing, μην προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις με έναν πρώην σου με μοναδικό σκοπό να του ζητήσεις μια χάρη. Δεν χρειάζεται να αναστατώνεις τη ζωή και τα συναισθήματά του, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου.

Glamboozling

Αν θέλεις να κατανοήσεις τι ακριβώς είναι το Glamboozling κλείσε τα μάτια και κάνε ένα νοητό ταξίδι πίσω στο 2010. Είσαι στο σπίτι σου και παρακολουθείς στο YouTube το βιντεοκλίπ με την επική συνεργασία της Lady Gaga και της Beyonce για το «Telephone». Ντυμένη αισθησιακά και με μαλλί κομμωτηρίου, η Beyonce απαντά στο τηλέφωνο μόνο και μόνο για να ακούσει πως το ραντεβού που με τόση ανυπομονησία περίμενε και για το οποίο είχε κάνει απίστευτη προετοιμασία, ακυρώθηκε. Τα δάκρυα κυλούν, η μάσκαρα «τρέχει» στα μάγουλά της και η Beyonce συνειδητοποίει πώς έχει υποστεί επικό glamboozling. Αν έχεις περάσει πάνω από δύο ώρες προσπαθώντας να ετοιμαστείς για ένα ραντεβού μόνο και μόνο για να ακυρωθεί την τελευταία στιγμή, τότε έχεις βιώσει και εσύ το glamboozling -το ίδιο και το 54% των ερωτηθέντων της έρευνας του Plenty Of Fish.

Benching

Σχετικά παλιά και γνώριμη έννοια του σύγχρονου slang dating «λεξικού». Τι είναι το benching και γιατί πρέπει να είσαι σε θέση να το αντιληφθείς από την πρώτη κιόλας στιγμή; Διότι όπως έχουμε γράψει ξανά, το benching θέλει να υπάρχεις στην «ομάδα», αλλά να μην έχεις κάποια βασική θέση σε αυτήν. Με λίγα λόγια, ο άνδρας που σε ενδιαφέρει, σε βάζει στον πάγκο για να «παίξει μπαλίτσα» με κάποια άλλη γυναίκα. Ναι, του αρέσεις αλλά, του αρέσει και το Μαράκι από το γραφείο. Μέχρι να δει, λοιπόν, αν θα μπορέσει να «κερδίσει» την καρδιά της, θα σε βάλει στον πάγκο και αν καταφέρει να πετύχει τον στόχο του, θα σε αφήσει εκεί.

Obligaswiping

Δημιουργείς προφίλ σε εφαρμογές γνωριμιών, περνάς αρκετό από τον ελεύθερό σου χρόνο αναζητώντας τον τέλειο σύντροφο, κάνοντας chat και φυσικά, στέλνοντας «καρδούλες» μέχρι να έρθει το κατάλληλο match. Στο τέλος όμως, ενώ φλερτάρεις, κανονίζεις ραντεβού και δημιουργείς προσδοκίες μέσω Διαδικτύου, συνειδητοποιείς πως δεν επιθυμείς πραγματικά να συναντηθείς με κάποιο από τα πρόσωπα με τα οποία επικοινωνείς μέσω των dating apps. Πιθανότατα είσαι εδώ και καιρό μόνη σου, βλέπεις τους φίλους και τις φίλες σου να δημιουργούν σχέσεις και πιστεύεις πως «πρέπει» να βρεις και εσύ άμεσα ένα ταίρι. Μέσα σου όμως, γνωρίζεις πως δεν είσαι έτοιμη για μια νέα σχέση ή πως δεν θα βρεις τον επόμενο σύντροφό σου, σκρολάροντας σαν να μην υπάρχει αύριο στα social media και τις εφαρμογές γνωριμιών. Το obligaswiping είναι ένα ακόμη φαινόμενο της εποχής μας το οποίο, όπως φαίνεται, μπορεί να πληγώσει.

Ghosting, type-casting και micro-cheating σε άνοδο

Τέλος, σύμφωνα με τους ειδικούς και όπως τα ίδια τα στοιχεία από τη χρήση των εφαρμογών γνωριμιών αποκαλύπτουν, τρεις είναι οι βασικές dating συνήθειες οι οποίες αναμένεται να σημειώσουν -δυστυχώς- μια σημαντική ανοδική πορεία το 2020. Ο λόγος για το ghosting, το type-casting και micro-cheating. Το ghosting συμβαίνει όταν βγαίνεις με κάποιον και ξαφνικά εξαφανίζεται από τη ζωή σου. Το type-casting από την άλλη πλευρά, αφορά σε εκείνους που συνεχίζουν να βγαίνουν ραντεβού μόνο με άτομα με τα οποία θεωρούν πως ταιριάζουν σε όλα τα σημεία -από τα ζώδια μέχρι τον εργασιακό τομέα. Αυτό σημαίνει πως μπορούν -επίσης- να «εξαφανιστούν» από τη ζωή σου όταν διαπιστώσουν πως δεν είσαι το απόλυτο match για εκείνους.

Όσο για το micro-cheating, το πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας, εξαρτάται από το τι θεωρεί ο ίδιος ως απιστία σε μια σχέση. Το σίγουρο είναι πως αν αναλογιστούμε πως micro-cheating κάνει εκείνος ο οποίος παρακολουθεί συχνά τα προφίλ των πρώην του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινωνεί μέσω μηνυμάτων με παλιά φλερτ μόνο και μόνο για να διατηρήσει επαφή μαζί τους και γενικά, αναζητεί και δημιουργεί μικρές ευκαιρίες για φλερτ εκτός της σχέσης του, τότε ενδεχομένως το έχεις κάνει και εσύ και αυτό σημαίνει πως βρίσκεσαι ένα μόλις βήμα πριν τη συναισθηματική απιστία.