Οσκαρικό μενού στο σπίτι με «άρωμα» πολλών αστέρων

Οσκαρικό μενού στο σπίτι με «άρωμα» πολλών αστέρων

Για τους σινεφίλ ανά τον κόσμο, η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ αποτελεί αναμφίβολα το highlight της χρονιάς. Ακόμη και για εκείνους οι οποίοι δεν διαθέτουν πολλές κινηματογραφικές γνώσεις, η βραδιά των Όσκαρ συνιστά αναμφίβολα μια εξαιρετική αφορμή για να διασκεδάσουν με την παρέα τους.

Στη δική μου περίπτωση, η ζωντανή παρακολούθηση της τελετής απονομής των Όσκαρ πραγματοποιείται επί έξι συνεχόμενα χρόνια, σε μία οσκαρική τελετή στο σπίτι μου. Οι ίδιοι φίλοι συναντιόμαστε στο ίδιο σπίτι και ξενυχτάμε παρέα για να δούμε αν πέσαμε «μέσα» στις προβλέψεις μας.

Τι και αν την επόμενη ημέρα θα πάμε στο γραφείο με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια από το ξενύχτι; Δεν μπορούμε να διανοηθούμε να μην παρακολουθήσουμε πριν τους άλλους -aka εκείνους που θα διαβάσουν μέσω Διαδικτύου και θα δουν στα social media το πρωί όλα όσα εμείς βιώσαμε σε πραγματικό χρόνο- και φυσικά, δεν γίνεται να μην δούμε live τις άβολες, χιουμοριστικές, απροσδόκητες στιγμές που θα συμβούν -θυμάσαι εκείνη την πρώτη, επική πτώση της Jennifer Lawrence στα Όσκαρ;

Σε αντίθεση με τις περασμένες χρονιές, ωστόσο, για τα Όσκαρ 2020 αποφάσισα να ακολουθήσω τα trends του εξωτερικού και να εντάξω τον παράγοντα «γευσιγνωσία» στο πρόγραμμα της οσκαρικής βραδιάς μου.

Φυσικά, το να «κοπιάρω» το ομολογουμένως γκουρμέ μενού του Governors Ball -του δείπνου που παρατίθεται αμέσως μετά την τελετή απονομής των Όσκαρ- δεν φάνταζε εύκολη υπόθεση. Πήρα, λοιπόν, την πρωτοβουλία να δημιουργήσω το δικό μου οσκαρικό μενού, αντλώντας έμπνευση από κορυφαίες ταινίες που είδα και λάτρεψα φέτος και οι οποίες είναι υποψήφιες για το χρυσό αγαλματίδιο.

Στο εξωτερικό η οργάνωση σπιτικών, θεματικών πάρτι τη βραδιά της απονομής των Όσκαρ, είναι μια τάση που καλά κρατεί και πολλοί είναι οι φανατικοί των Όσκαρ οι οποίοι εμπνέονται κάθε χρόνο από τις υποψήφιες ταινίες για να δημιουργήσουν homemade, μενού με «άρωμα» πολλών αστέρων. Αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω κι εγώ φέτος και το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσύ και μάλιστα, διαθέτοντας ελάχιστα χρήματα και υλικά! Πίστεψέ με, όσο υπέρλαμπρο και αν είναι το μενού των φετινών Όσκαρ, στις 9 Φεβρουαρίου δεν θα έχεις να ζηλέψεις κάτι από τα πιάτα των αγαπημένων σου «αστέρων».

Δες το δικό μου μενού και τα γρήγορα και χορταστικά snack που περιλαμβάνει και εμπνεύσου για να οργανώσεις και εσύ μια οσκαρική βραδιά στο σπίτι με «άρωμα» και γεύση πολλών αστέρων!

Παράσιτα

Aν είχες την ευκαιρία να παρακολουθήσεις στις κινηματογραφικές αίθουσες τα Παράσιτα του Μπονγκ Τζουν-χο και ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που απόλαυσαν κάθε λεπτό της ταινίας, τότε στις 9 Φεβρουαρίου θα έχεις πιθανότατα μια μεγάλη και αγωνιώδη βραδιά. Και αυτό διότι τα «Παράσιτα» διεκδικούν ουκ ολίγα χρυσά αγαλματίδια στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Από το Όσκαρ καλύτερης ταινίας σε εκείνο της σκηνοθεσίας και από το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου σε εκείνα του Μοντάζ, της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως το οσκαρικό σου, σπιτικό μενού δεν γίνεται να μην περιλαμβάνει ένα πιάτο που να θυμίζει κάτι από το «Παράσιτα». Στην ταινία το Ram-Don είχε την «τιμητική» του. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για μία έμπνευση του σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο ο οποίος επίλεξε να παρουσιάσει στα «Παράσιτα» μια παραλλαγή ενός κορεάτικου ράμεν πιάτου που ονομάζεται… jjapaguri.

Όπως η ονομασία του, έτσι και το ίδιο το πιάτο έχει έναν σημαντικό βαθμό δυσκολίας στην προετοιμασία του -και σίγουρα θα σε κάνει να τρέχεις δεξιά και αριστερά για να βρεις τα σωστά υλικά. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, πως καλείσαι να βρεις μια καλή εναλλακτική, δηλαδή, να φροντίσεις να εντάξεις στο μενού σου ένα γρήγορο και χορταστικό snack που θα περιλαμβάνει ρύζι ή ζυμαρικά και συστατικά που θα του χαρίσουν μία έντονη και περισσότερο «εξωτική» γεύση, όπως το κάρυ -και φυσικά θα μπορείς να ετοιμάσεις μέσα σε πέντε μόνο λεπτά.

Η δική μου πρόταση: Snack Pot Rice Curry, δηλαδή εξωτικό και ελαφρά πικάντικο ρύζι με κάρυ!


Κάποτε στο... Χόλιγουντ

Τι να πω για το «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» -διεκδικεί το Όσκαρ καλύτερης ταινίας- όταν σε αυτό πρωταγωνιστεί ο αγαπημένος μου Λεονάρντο Ντι Κάπριο; Νομίζω πως το μόνο που μπορώ να κάνω για να «τιμήσω» το ταλέντο του, είναι να συμπεριλάβω στο μενού της οσκαρικής μου βραδιάς μια μαργαρίτα, όπως εκείνη που απολαμβάνουν οι πρωταγωνιστές της ταινίας. Θα την απολαμβάνω με την παρέα μου την ώρα που θα αγωνιώ για το αν ο Λεονάρντο θα κερδίσει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου!

Η δική μου πρόταση: Αν θέλεις να ζήσεις την οσκαρική σου βραδιά σου σπίτι όσο πιο χολιγουντιανά γίνεται, προτίμησε να βρεις και να ετοιμάσεις μια συνταγή για παγωμένη (frozen) μαργαρίτα, που περιέχει δηλαδή τριμμένο πάγο. Με λίγα λόγια, κάντο όπως το έκαναν κάποτε στο... Χόλιγουντ.

Μικρές Κυρίες

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά συνολικά έξι χρυσά αγαλματίδια διεκδικούν οι «Μικρές Κυρίες» της Γκρέτα Γκέργουιγκ. Μπορεί να μην τις έχουμε δει ακόμη στις μεγάλες αίθουσες, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζουν μια θέση στο μενού σου. Στη δική μου περίπτωση, οι «Μικρές Κυρίες» θα δώσουν στους καλεσμένους μου την ευκαιρία να κάνουν ένα γευστικό break προτού περάσουν στο επόμενο, οσκαρικό πιάτο.

Pickled limes ή… λάιμ τουρσί ελληνιστί. Αποτελούσε ένα έδεσμα της εποχής -και μια συνταγή που είχε τις ρίζες της στην Αφρική- και αν έχεις το θάρρος, μπορείς και αξίζει να το δοκιμάσεις. Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα κανονικό πιάτο, καλό είναι να βασιστείς και σε μία ακόμη επιλογή. Σε ό,τι αφορά στις «Μικρές Κυρίες», φρόντισε απλώς να είναι ένα πραγματικό comfort food, όπως εκείνα που λατρεύουν να καταναλώνουν οι Μικρές Κυρίες της Λουίζα Μέι Άλκοτ.

Η δική μου πρόταση: Snack Pot Pasta Carbonara -δηλαδή, η νέα εκδοχή της κλασικής και αγαπημένης καρμπονάρα- και φυσικά, Snack Pot Pasta Mac & Cheese, το απόλυτο comfort food. Και τα δυο θα ικανοποιούσαν εξίσου τη Μεγκ, την Τζο, την Μπετ και την Έμι και σίγουρα θα «καλύψουν» την παρέα σου.


Οι δύο Πάπες

Θα κερδίσει ο Τζόναθαν Πράις το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Οι δύο Πάπες»; Τελικά, θα πάει το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου στον Άντονι Χόπκινς; Ό,τι και αν συμβεί στο Dolby Theatre στις 9 Φεβρουαρίου, το σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη ταινία πρέπει να βρίσκεται στο μενού της σπιτικής, οσκαρικής βραδιάς γευσιγνωσίας που θα οργανώσεις.

Τα πράγματα σε αυτή την περίπτωση είναι περισσότερο εύκολα. Και αυτό διότι η Ιταλία μπορεί να σε εμπνεύσει για να δημιουργήσεις μια σειρά από νόστιμα, χορταστικά και γρήγορα στην προετοιμασία snack.

Η δική μου πρόταση: Πίτσα με πεπερόνι, όπως εκείνη που απολαμβάνουν οι Πάπες στην ταινία. Αν δεν θέλεις όμως να ξοδευτείς ή να βγάλεις τη βραδιά στην κουζίνα, σου έχω δύο ακόμη χορταστικές προτάσεις με «άρωμα» Ιταλίας: Το Snack Pot Pasta Bolognese και το Snack Pot Pasta Mozzarella & Tomato με την πλούσια σάλτσα ντομάτας και τη μοτσαρέλα. Όποιο και αν επιλέξεις, θα είσαι «καλυμμένη».


Το είδες, το «μελέτησες» και ενδεχομένως έκλεισες τα «μάτια» και το γεύτηκες. Απλό, γρήγορο αλλά αναμφίβολα χολιγουντιανό: Αυτό είναι το οσκαρικό μενού που θα προετοιμάσω για τους σινεφίλ φίλους μου την βραδιά των Όσκαρ, δηλαδή στις 9 Φεβρουαρίου.

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, δεν είναι δύσκολο να έχεις μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας με «άρωμα» πολλών αστέρων -ακόμη και εκτός Governors Ball. Λίγη έμπνευση, η σωστή παρέα και τα κατάλληλα Snack Pots αρκούν για να απολαύσεις τη βραδιά και να ικανοποιήσεις την παρέα σου -και μάλιστα, μέσα σε πέντε μόλις λεπτά. Κόκκινο χαλί δεν ξέρουμε αν αξίζει να στρώσεις αλλά, αν η βραδιά στεφθεί με επιτυχία, σίγουρα του χρόνου θα πρέπει να είσαι και εσύ υποψήφια για το χρυσό αγαλματίδιο!