3+1 φορές που έψαξα την τέλεια γωνία και έχασα την ουσία

3+1 φορές που έψαξα την τέλεια γωνία και έχασα την ουσία

Λένε πως τα πάντα σε αυτόν τον κόσμο έχουν μια τέλεια γωνία η οποία αξίζει να βρεθεί. Αυτήν ακριβώς την τέλεια γωνία, λοιπόν, αναζητώ ακούραστα εδώ και χρόνια και για την ακρίβεια, από την ημέρα που απέκτησα λογαριασμό στο Instagram.

Παρά το γεγονός πως «ξοδεύω» αρκετά λεπτά της ώρας σε καθημερινή βάση σκρολάροντας σαν να μην υπάρχει αύριο στο timeline μου στο Facebook αλλά και στο Instagram ή ποστάροντας βίντεο στο TikTok, το «έξυπνο» κινητό μου δεν έχει γίνει -ακόμη- η προέκταση του χεριού μου. Ωστόσο, οφείλω να ομολογήσω πως ότι «ανεβαίνει» στα SoMe πρέπει να είναι άψογο και η λέξη «άψογο» στο σύμπαν των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παραπέμπει αυτομάτως στην… τέλεια γωνία.

Βέβαια, το πρόβλημα είναι πως η τέλεια γωνία είναι δύσκολο να βρεθεί. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται επιμονή και κόπος για να την ανακαλύψεις -τόσος κόπος και τόση επιμονή που στο τέλος, μπορεί να καταλήξεις να χάσεις τις πιο πολύτιμες και απολαυστικές στιγμές της καθημερινότητάς σου -και στη χειρότερη περίπτωση, να «τα σπάσεις» ακόμη και με τους φίλους σου.

Ένα βίντεο που είδα πρόσφατα στο YouTube με βοήθησε να συνειδητοποιήσω πως ψάχνοντας την τέλεια γωνία, μπορεί πράγματι να καταλήξεις να χάσεις την ουσία. Ιδού, λοιπόν, 2+1 παραδείγματα από την προσωπική μου, σολιαμιντιακή «πραγματικότητα» που θα σε πείσουν πως ήρθε η ώρα να σταματήσεις να ψάχνεις την #teleiagwnia και να προσπαθήσεις να ανακαλύψεις τη… στρογγυλόμορφη πλευρά των πραγμάτων!

#1 Όταν για μια selfie έχασα το απόλυτοηλιοβασίλεμα

Αύγουστος 2019 και η Αντίπαρος «βουλιάζει». «Το τέλειο ηλιοβασίλεμα θα το βρείτε στο Σιφνέικο», μας είπαν οι ντόπιοι και εκείνοι που είχαν κατασκηνώσει -κυριολεκτικά και μεταφορικά- στο νησί και εμείς, δεν είχαμε λόγο να τους αμφισβητήσουμε. Εκεί θα τραβούσα την καθιερωμένη selfie των διακοπών. Ξέρεις, εκείνη την εικόνα με τις κολλητές που πρέπει να είναι τέλεια από κάθε άποψη. Για να συμβεί αυτό όμως, έπρεπε να βρω την τέλεια γωνία. Το άγχος μου όταν συνειδητοποίησα πως σχεδόν όλοι όσοι βρίσκονταν στο Σιφνέικο εκείνη τη στιγμή ήθελαν -επίσης- να απαθανατίσουν την τέλεια στιγμή, μου προκάλεσε άγχος. Ωστόσο, δεν με αποθάρρυνε. Ίδρωσα, έσπρωξα, φώναξα αλλά κατάφερα να βγω σε εκείνη την τέλεια γωνία από την οποία θα έβγαζα το απόλυτο ηλιοβασίλεμα.

Για κάποιον λόγο όμως, δεν μπορούσα να βρω τη δική μου τέλεια φωτογραφική γωνία. Δίνοντας, λοιπόν, μάχη ανάμεσα στους τουρίστες προκειμένου να στριμωχτώ με τις φίλες μου για μια selfie, έχασα τη στιγμή. Έχασα το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα εκείνο του Αυγούστου. Διότι το επόμενο πρωί, πήρα το πλοίο της επιστροφής για την Αθήνα. Και το μόνο που σκεφτόμουν καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν πως για εκείνη την #teleiagwnia έχασα την πιο όμορφη θέα, εκείνη που είδα μερικές ώρες αργότερα στις κουνημένες και διόλου άψογες εικόνες των φίλων μου στο Instagram. Ναι, και εκείνοι απαθανάτισαν τη στιγμή. Δεν νοιάστηκαν όμως, για την τέλεια γωνιά και έτσι, δεν έχασαν τη στιγμή.

#2 Όταν για την τέλειαγωνία στα μάτια έστησα -ξανά- τις φίλες μου

Κακά τα ψέματα. Αν μελετάς τα beauty trends στο μακιγιάζ, τότε σίγουρα έχεις διαβάσει ουκ ολίγα άρθρα και σίγουρα έχεις δει αρκετά tutorials στο YouTube αναφορικά με το πώς θα δημιουργήσεις την τέλεια γωνία στα μάτια και τα φρύδια ή γενικότερα, τις τέλειες γωνίες στο πρόσωπό σου -όπως ακριβώς εκείνες που βλέπεις στις selfies των αγαπημένων σου influencers.

Χρειάζεται όμως, κόπος για να βρεις και να δημιουργήσεις την τέλεια γωνία -και συνεπώς να βγάλεις μια απολύτως instagramική selfie. Στη δική μου περίπτωση, η τελευταία μου προσπάθεια να δημιουργήσω την τέλεια γωνία στα μάτια με έκανε να στήσω -για πολλοστή φορά- τις φίλες μου. Και ειδικό βουρτσάκι και ειδική χαρτοταινία και ειδικές σκιές χρησιμοποίησα. Τι και αν εφάρμοσα όσο πιο προσεκτικά γινόταν τη σκούρα σκιά κάθετα και ανοδικά προς το κόκκαλο του φρυδιού; Η τέλεια γωνία δεν βρέθηκε ποτέ και ο τίτλος της πλέον ασυνεπούς φίλης πήγε -για ακόμη μια χρονιά- σε εμένα. Για αυτό σου λέω, σταμάτα να την ψάχνεις!

Και ΦΥΣΙΚΑ, όταν για ένα post έχασα το πιο απολαυστικό burger

Τρίτο και σίγουρα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για το τι μπορεί να σου συμβεί αν αναζητάς πάντα την τέλεια γωνία πριν από κάθε selfie ή post σου. Διότι η αλήθεια είναι πως σε ό,τι αφορά στον εντοπισμό ή τη δημιουργία της τέλειας γωνίας, το φαγητό είναι το πιο δύσκολο «κεφάλαιο».

Αν πιστεύεις πως οι επικές φωτογραφίες των αγαπημένων σου food bloggers με τα απολαυστικά πιάτα που θαυμάζεις στο Instagram «ανεβαίνουν» έπειτα από ελάχιστα «κλικ», τότε πλανάσαι πλάνην οικτρά. Ξέρεις τι κόπος χρειάζεται για να πετύχει κάποιος την τέλεια γωνία στο αγαπημένο του burger ή να απαθανατίσει με τρόπο καλλιτεχνικό το πιάτο με τις πατάτες που βρίσκεται μπροστά του;

Πίστεψέ με, πλέον γνωρίζω καλά πως το σε ό,τι αφορά στη φωτογράφιση φαγητού, το να βρεις τα κατάλληλα hashtags, captions και instagram quotes δεν αρκεί για να χαρίσει στα post σου τις απαραίτητες «καρδούλες». Ούτε όμως, το να σπαταλήσεις τον χρόνο σου για να βρεις την τέλεια γωνία. Βλέπεις, το βασικό συστατικό πίσω από την επιτυχία μιας foodie photo στο Instagram έγκειται στη δική σου απόλαυση. Γιατί δηλαδή να χάνεις χρόνο ψάχνοντας την τέλεια γωνία, όταν αυτό που πραγματικά θέλεις είναι ολοστρόγγυλο;

Ακόμη δεν μπορώ να ξεχάσω εκείνο το Extreme Loaded Burger με το γεμιστό μπιφτέκι με cheddar που «έχασα» στο Goody’s Burger House στο Γκάζι διότι επί 50 ολόκληρα λεπτά προσπαθούσα να βρω σε αυτό την τέλεια γωνία, προκειμένου να το «ποστάρω» στο social media! Φυσικά, το burger μου κρύωσε και «τα άκουσα» από τη φίλη μου, η οποία έπρεπε να φύγει για να προλάβει το μετρό.

Την ώρα, λοιπόν, που απομακρυνόμουν από το burger μου, συνειδητοποίησα πως αυτό που πραγματικά ήθελα εκείνη τη στιγμή, δεν ήταν να επιδείξω τα food blogging skills μου στους σοσιαλμιντιακούς μου φίλους. Αυτό που πραγματικά λαχταρούσα δεν είχε τέλειες γωνίες. Αντιθέτως, ήταν στρογγυλό και δεν ήταν άλλο από ένα λαχταριστό burger με γεμιστό μπιφτέκι με cheddar, στην «τέλεια γωνία» της παρέας.

Επειδή, λοιπόν, είναι κρίμα να ψάχνεις πάντα και παντού την τέλεια γωνία και να χάνεις τη στιγμή… σταμάτα να την ψάχνεις. Άφησε για λίγη ώρα στην άκρη το κινητό και προσπάθησε να επικεντρωθείς σε ό,τι συμβαίνει «εδώ και τώρα»: Είτε πρόκειται για ένα ηλιοβασίλεμα, είτε για μια έξοδο με τις φίλες και φυσικά, το αγαπημένο σου burger. Ναι, η εμπειρία μου με «δίδαξε» πως η #teleiagwnia είναι δύσκολο να βρεθεί. Ακόμη και αν καταφέρεις να τη βρεις όμως, πιθανότατα θα χάσεις αρκετές στιγμές μέχρι να την «πετύχεις».

Σταμάτα, λοιπόν, να την ψάχνεις και ρίξε μια «ματιά» στο βίντεο που με παρακίνησε να αρχίσει να βλέπω πιο θετικά και σίγουρα περισσότερο καθαρά την ολοστρόγγυλη πλευρά των πραγμάτων!